Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
Voor 5 personen
Benodigdheden:
- 1kg kabeljauw
- 100 g garnalen
- 50 g vetstof
- 50 g bloem
- geut melk of room
- 50 g gemalen kaas
- 1 eidooier
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 6dl visbouillon
Voor de bouillon
- 1ui
- kruidnagel, peperbolletjes, laurier, tijm
- geutje witte wijn of wijnazijn
Bereiding:
1) Maak de bouillon klaar met de opgegeven ingrediënten. (dit gaat ook met water en 1 visbouillonblokje.
2) Pocheer de vis hierin. Neem niet meer bouillon dan nodig om de vis te pocheren.
3) Neem de vis uit de bouillon en houd dit warm.
4) Maak een saus met de visbouillon. smelt de vetstof in de pan en roer er de bloem onder.
5) Giet hierbij al roerend de visbouillon tot je saus gebonden is.
6) Doe hier de tomatenpuree bij.
7) Klop de eidooier goed los in een geut melk of room en roer dit door de saus.
8) Doe hierbij de garnalen, giet de saus over de vis en bestrooi dit met de gemalen kaas.
9) Plaats in een voorverwarmde oven van 200°c tpt het geheel goed warm is.
10) Grill dit eventueel in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.
Tip:
Dit is lekker ook lekker met aardappelpuree!
24-07-2013, 13:37 geschreven door Sarah 
|