Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasius met spinaziepure
    Pangasius vis met spinaziestoemp
    Voor 4 personen

    Ingrediënten

    - 1 kilo bloemige aardappelen (of iets meer)
    - Zakje bladspinazie
    - 4 Pangasius
    - Room
    - Peper, zout, nootmuskaat, viskruiden
    - Bloem

    Bereiding

    1) Schil was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Haal de bladspinazie uit uw zakje en was ze voor de zekerheid nog een keer.
    3) Haal de vieze blaadjes er uit en doe de stengeltjes wat te lang zijn er af.
    4) Doe wat water in een kookpot beetje zout en laat dit koken.
    5) Als dit kook doe je de aardappelen in de pan en kook je dit gaar.
    6) Ondertussen doe je viskruiden of peper en zout op uw vis en bebloem je de vis. Niet te veel bloem!
    7) Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de vis krokant.
    8) Stoof de spinazie aan en kruid af met peper en zout.
    9) Doe op het laatste als het gaar is de room er bij en laat dit even doorkoken.
    10) Als de aardappelen gaar zijn dan giet je ze af en stoemp je deze.
    11) Doe de spinazie in een maatbeker met een beetje room er bij en mix deze met de soepmixer.
    12) Doe de spinazie bij de stoemp en meng dit nog een keer goed door.

     

    Bijlagen:
    2014-02-04 17.09.12.jpg (1.5 MB)   

    12-02-2014, 16:27 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Voor 5 personen

    Benodigdheden:

    - 1kg kabeljauw
    - 100 g garnalen
    - 50 g vetstof
    - 50 g bloem
    - geut melk of room
    - 50 g gemalen kaas
    - 1 eidooier
    - 1/2 eetlepel tomatenpuree
    - 6dl visbouillon

    Voor de bouillon

    - 1ui
    - kruidnagel, peperbolletjes, laurier, tijm
    - geutje witte wijn of wijnazijn

    Bereiding:

    1) Maak de bouillon klaar met de opgegeven ingrediënten. (dit gaat ook met water en 1 visbouillonblokje.
    2) Pocheer de vis hierin. Neem niet meer bouillon dan nodig om de vis te pocheren.
    3) Neem de vis uit de bouillon en houd dit warm.
    4) Maak een saus met de visbouillon. smelt de vetstof in de pan en roer er de bloem onder.
    5) Giet hierbij al roerend de visbouillon tot je saus gebonden is.
    6) Doe hier de tomatenpuree bij.
    7) Klop de eidooier goed los in een geut melk of room en roer dit door de saus.
    8) Doe hierbij de garnalen, giet de saus over de vis en bestrooi dit met de gemalen kaas.
    9) Plaats in een voorverwarmde oven van 200°c tpt het geheel goed warm is.
    10) Grill dit eventueel in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

    Tip:
    Dit is lekker ook lekker met aardappelpuree!

    24-07-2013, 13:37 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in papillot
    Kabeljauw in papillot met prei en kaassaus

    Benodigdheden:

    - 2 kabeljauwfilets
    - 1/2 stoofprei
    - 20 gr vetstof
    - 25 gr bloem
    - 1/4 liter melk
    - Peper, zout, nootmuskaat
    - 50 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    1) Versnij de prei in ringen van 1cm dikte.
    2) Stoof de prei gedurende 2 min.
    3) Maak de kaassaus. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed onder elkaar en laat even meebakken.
    4) Voeg de melk toe en roer goed zodat je geen klonters krijgt. Dit kan je mss ook beter van het vuur nemen terwijl je de melk er bij giet.
    5) Zet dit terug op het vuur, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de gemalen kaas toe.
    6) Neem een vel aluminiumfolie
    7) Smeer het vel in met een beetje vetstof.
    8) Leg de vis in het midden en schik de prei erover.
    9) Plooi de papillot dicht en zet in een ovenschotel.
    10) Laat dit in een voorverwarmde oven van 200°c gedurende 25 minuten garen.
    11) Leg dit op een bord en doe er de kaassaus over.

    02-06-2013, 21:04 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs