Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pompoensoep


    Benodigdheden:


    - 3 wortelen

    - 1k pompoen

    - 7 geschilde tomaten

    - 3 bouillonblokjes

    - 2 uien

    - ½ courgette

    - Curry kruiden

    - Gehakt voor balletjes

     

    Bereiding:


    1) Snijd was en schild de groenten.

    2) Fruit de ui lichtjes aan.

    3) Doe hierbij de andere groenten en laat deze een beetje stoven.

    4) Doe hierna water bij de groenten en de kruiden.

    5) Mix deze en maak van het gehakt lekkere balletjes.

    6) Wie spinnetjes wilt moet in de balletjes gewoon een paar kleine spaghetti’ s in steken.

    7) Laat deze gaarkoken en serveer.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Tomatensoep met balletjes

     

    Benodigdheden:


    - 4 gepelde tomaten

    - Tomatenpureeblikje

    - 4 groenten bouillonblokjes

    - 2 chipolata’ s of 200gr gemengd gehakt

    - 1 ui

    - Diepvriesgroenten of een beetje wortelen, prei,…

    - Klontje boter

    - Peper / Zout / tijm

     

    Bereiding:


    1) Snijd de gepelde tomaten in 4, schil was en snijd de ui in kleine stukjes.

    2) Doe het velletje rond de chipolata weg en maak hiervan balletjes (of van het gehakt)

    3) Doe een klontje boter in de kookpan en fruit de in stukjes gesneden ui glazig.

    4) Stoof hierbij de groentjes en daarna de tomaten aan.

    5) Doe er water bij en tomatenpuree, kruid af met peper, zout,  tijm en bouillonblokjes en laat koken op een matig vuurtje.

    6) Als de groentjes gaargekookt zijn, dan mix je dit met de soepmix en laat hierin de balletjes gaarkoken.

    7) Zijn de balletjes gaar, dan serveer je dit in een soepbord met een beetje peterselie of bieslook.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijke aspergesoep
    Gemakkelijke aspergesoep

    Benodigdheden:

    - Een blikje asperges
    - 2 kippenbouillon blokjes of groenten bouillon
    - Aspergesoep zakjes (poeder)
    - Water
    - Peper en zout
    - Bieslook
    - 1 ui
    - 1 a 2 prei
    - 1 selder

    Bereiding:

    1) Schil en was de ui, de prei en de selder.
    2) Zet wat water op in een kookpan om een soort van groentebouillon te maken.
    3) Snijd de ui door 2 of in 4, de prei in 2 en de selder ook in 2.
    4) Leg de prei, ui en de selder in het water en laat koken tot een bouillon. (ongeveer 1 uur)
    5) Doe de kippenbouillon blokjes er bij.
    6) Snijd de asperges klein maar hou het vocht waar de asperges ingezeten heeft bij.
    7) Klop de aspergepoeder met wat water en doe dit bij het bouillonsoepje.
    8) Doe de in stukjes gesneden asperges ook in de soep en ook het vocht van de asperges.
    9) Kruid af met peper en zout, als dit goed gekookt heeft dan serveer je dit in een diep bord met wat fijngesneden bieslook.

    04-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenroom soep
    Bananenroom Soep

    Benodigdheden:

    - Roux van 60gr bloem of maïzena en 40 gr boter
    - 2 liter kippenbouillon (mag ook met bouillonblokjes)
    - 1 liter gepelde tomaten (eventueel uit blik)
    - 3 rijpe bananen
    - 2 runderbouillonblokjes
    - Room

    Bereiding:

    1) Dit alles samen 20 min laten koken, laat een paar schijfjes banaan over voor de garnituur.
    2) Voor het opdienen voeg je magere room toe en leg je enkele schijfjes banaan er bij als garnituur.

    29-05-2013, 20:58 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs