Tomatensoep met
balletjes
Benodigdheden:
- 4 gepelde tomaten
- Tomatenpureeblikje
- 4 groenten bouillonblokjes
- 2 chipolata s of 200gr gemengd gehakt
- 1 ui
- Diepvriesgroenten of een beetje wortelen, prei,
- Klontje boter
- Peper / Zout / tijm
Bereiding:
1) Snijd de gepelde tomaten in 4, schil was en snijd
de ui in kleine stukjes.
2) Doe het velletje rond de chipolata weg en maak
hiervan balletjes (of van het gehakt)
3) Doe een klontje boter in de kookpan en fruit de in
stukjes gesneden ui glazig.
4) Stoof hierbij de groentjes en daarna de tomaten
aan.
5) Doe er water bij en tomatenpuree, kruid af met
peper, zout, tijm en bouillonblokjes en laat
koken op een matig vuurtje.
6) Als de groentjes gaargekookt zijn, dan mix je dit
met de soepmix en laat hierin de balletjes gaarkoken.
7) Zijn de balletjes gaar, dan serveer je dit in een
soepbord met een beetje peterselie of bieslook.
10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|