Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plattekaastaart met bosvruchten
    Plattekaastaart met bosvruchten

    Benodigdheden:

    - 1 kant-en-klaar gemaakte zanddeeg
    - 300 gr magere platte kaas
    - 150 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - geraspte citroenschil
    - 75 gr maïzena
    - 3 eieren
    - Ongeveer 300 gr bosvruchten

    Bereiding:

    1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
    2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
    3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
    4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
    5) Meng daarna de vruchten eronder.
    6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
    7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.

    05-08-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 seizoen's salade
    4 seizoen's salade
    Voor 2 personen

    Benodigdheden:

    - 1 zakje gemarineerde krielaardappeltjes
    - Olijfolie
    - 250 g gemengd gehakt
    - 3 takjes tijm
    - 1.5 takje rozemarijn
    - Peper en zout
    - 1 ei
    - paneermeel
    - 1 krop sla
    - 100 g pijnboompitjes
    - 1/3de komkommer
    - 1 middelgrote appel
    - 100 g feta kaas (in blokjes gesneden
    - balsamico azijn

    Bereiding:

    1) Was, de sla en doe deze in een kommetje.
    2) Reinig de komkommer en snijd deze in dunne schijfjes
    3) Snijd de tijm en rozemarijn fijn en doe dit in een grote kom samen met het gehakt.
    4) Kruid af met peper en zout en doe er het eitje en paneermeel bij.
    5) Kneed het gehakt en rol deze in kleine balletjes.
    6) Giet een flinke geut olie en de wok en een beetje olie in een anti kleef pan.
    7) Doe in de wok de krielaardappeltjes en bak deze tot ze een korst hebben.
    8) Doe de gehaktballetjes in de anti kleef pan en bak ze tot ze een korstje krijgen.
    9) Rooster de pijnboompitten mee bij de kriel aardappeltjes en roer regelmatig om.
    10) Was, schil en snijd de appel in halve maantjes en doe deze ook bij de sla.
    11) Snijd de feta kaas in blokjes.

    Serveer: 
    Maak een bedje met de sla, komkommer en de appel.
    Doe hierboven de feta kaas blokjes.
    Neem dan wat kriel aardappeltjes en daarna beetje gehakt balletjes.
    Giet hierover 2 eetlepels balsamico azijn.
    Serveer dit warm.

    Bijlagen:
    4 seizoens salade.jpg (1.5 MB)   

    26-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne
    Chili con carne
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 300 g gehakt
    - 200 g rode bonen
    - 200 g gepelde tomaten
    - 75 g maïs in eigen nat
    - 75 g tomatenpuree
    - 1 ui
    - 1 teentje look
    - 1.5 eetlepel olijfolie
    - cayennepeper naar smaak
    - 1.5 koffielepel komijn
    - zout

    Bereiding:

    1) Snipper de ui fijn.
    2) Laat de rode bonen en maïs uitlekken.
    3) Laat de olijfolie in een ruime pan heet worden.
    4) Bak het gehakt aan en schep regelmatig om, druk met een vork uiteen zodat het gehakt korrelig wordt.
    5) Voeg de gesnipperde ui, knoflook, de rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.
    6) Schep dit goed onder elkaar en kruid af met cayennepeper en komijn.
    7) Proef of je voldoende heb gekruid.
    8) Roer goed om en laat 45 min zachtjes pruttelen.
    9) Als de chili con carne wat te droog wordt dan kan je wat vleesbouillon toevoegen.


    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensstoofvlees
    Varkensstoofvlees

    Benodigdheden:

    - 1 kg varkensstoofvlees
    - 75 g boter
    - 2 uien
    - peper en zout
    - Tijm en laurier
    - 1 glas lauw water
    - Maïzena express bruin
    - peterselie

    Bereiding:

    1) Laat de boter bruinen tot het schuim bijna weg is.
    2) Kruid het vlees, doe er tijm en laurier bij en korst het aan alle kanten aan.
    3) Snipper de ui fijn en bak die bij het vlees aan.
    4) Doe het lauw water er bij en laat dit gaarstoven ongeveer 2 uur.
    5) Roer af en toe het vlees om en leg eventueel aan met een beetje water.
    6) Wanneer het vlees gaar is haal je de stukjes uit de saus en dus ook de laurier.
    7) Leg de saus eventueel aan met lauw water, laat dit koken, kruid dit bij met peper en zout en bind de saus met maïzena bruin.
    8) Giet de saus over het vlees en versier met de fijngehakte peterselie.

    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met curry
    Kip met curry
    Voor 4 peresonen

    Benodigdheden:

    - 1 middel grote ui
    - 2 enkele of 1 kippenfilet
    - 20 gr vetstof of geutje olie
    - kerriepoeder
    - Peper en zout
    - 1 blikje ananas stukjes in eigen sap
    - 1 groentebouillonblokje
    - ongeveer 200 ml kokosmelk
    - maïzena
    - rijst naar keuze

    Bereiding:

    1) Snipper de ui fijn en snijd de kip en blokjes of reepjes.
    2) Verhit de vetstof in de wok en bak hierin de kip. Vervolgens doe je de ui erbij en kruid je af met kerriepoeder, peper, zout en het bouillonblokje.
    3) Meng de ananas met het sap onder het vlees.
    4) Doe hierbij de kokosmelk en breng aan de kook.
    5) Bind de saus met Maïzena. Kruid eventueel bij en dien op met rijst.

    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerechten
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Voor 5 personen

    Benodigdheden:

    - 1kg kabeljauw
    - 100 g garnalen
    - 50 g vetstof
    - 50 g bloem
    - geut melk of room
    - 50 g gemalen kaas
    - 1 eidooier
    - 1/2 eetlepel tomatenpuree
    - 6dl visbouillon

    Voor de bouillon

    - 1ui
    - kruidnagel, peperbolletjes, laurier, tijm
    - geutje witte wijn of wijnazijn

    Bereiding:

    1) Maak de bouillon klaar met de opgegeven ingrediënten. (dit gaat ook met water en 1 visbouillonblokje.
    2) Pocheer de vis hierin. Neem niet meer bouillon dan nodig om de vis te pocheren.
    3) Neem de vis uit de bouillon en houd dit warm.
    4) Maak een saus met de visbouillon. smelt de vetstof in de pan en roer er de bloem onder.
    5) Giet hierbij al roerend de visbouillon tot je saus gebonden is.
    6) Doe hier de tomatenpuree bij.
    7) Klop de eidooier goed los in een geut melk of room en roer dit door de saus.
    8) Doe hierbij de garnalen, giet de saus over de vis en bestrooi dit met de gemalen kaas.
    9) Plaats in een voorverwarmde oven van 200°c tpt het geheel goed warm is.
    10) Grill dit eventueel in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

    Tip:
    Dit is lekker ook lekker met aardappelpuree!

    24-07-2013, 13:37 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisabethsalade
    Elisabethsalade
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 dikke plak in blokjes gesneden hesp van ongeveer 300 gr
    - 75 gr in blokjes gesneden kaas
    - 2 middelgrote ongeschilde appelen
    - citroensap
    - 75 gr walnoten
    - 75 gr witte kool, andijvie, chinese kool, ...
    - 1 ui
    - 2 kleine eetlepels mosterd
    - 8 eetlepels olie
    - 1 eetlepel wijnazijn
    - 1 lp azijn
    - peper en zout
    - 200 gr droogkokende of langkorrel rijst.

    Bereiding:

    1) Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water.
    2) Laat op een zacht vuurtje gedurende 20 min droog koken.
    3) Giet de rijst op een schotel en laat dit afkoelen.
    4) Hak de noten, snijd de appelen in stukjes en besprenkel met wat citroensap, snijd de witte kool en de ui fijn.
    5) Meng in een slakom de appelen, de noten, de laas, de hesp, de witte kool, de ui en de koude rijst door elkaar.
    6) Meng de azijn met peper, zout en mosterd, als het zout is opgelost meng je er de olie bij.
    7) Werk de vinaigrette onder de sla en laat afgedekt nog een uurtje in de koelkast staan.
    8) Dien dit op in individuele schaaltjes.

    24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene mango salade
    Groene mango salade

    Benodigdheden:

    - 4 groene mango's
    - 4 lp limoensap
    - 1 lp olie
    - 3 lookteentjes
    - 250 gr kipfilet
    - 2 uien
    - 1 lp suiker
    - 3lp vissaus
    - 4 lp pindanootjes
    - 1/4 koffielepel peper of cayennepeper
    - 1/2 krulandijvie

    Bereiding:

    1) Reinig de mango's en rasp ze grof en besprenkel ze dan met limoensap.
    2) Snijd de kipfilet in kleine reepjes en bak ze met wat olie in de wokpan.
    3) Snijd de uien en de look fijn en voeg deze hierna er bij. Laat deze mee stoven.
    4) Vervolgens de vissaus, suiker, peper en de pinda's toevoegen en samen laten stoven.
    5) Laat dit mengsel afkoelen.
    6) Meng alles goed onder elkaar en schik dit op een met andijvie versierde schotel.

    24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken
    Blinde vinken
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 500 g kalfslapjes of lapjes rundvlees
    - 50 gr vetstof
    - 1 fijngesnipperde ui
    - laurier
    - tijm
    - Peper, zout




    Bereiding:

    1) Maak het gehakt op en rol het in ieder sneetje vlees.
    2) Bind ze toe met een keukentouw en laat ze in vetstof een korst vormen.
    3) Voeg er de gesnipperde ui, laurier, tijm, peper en zout en een klein beetje water bij toe.
    4) Sluit de pan goed en laat ze anderhalf tot 2 uur stoven.
    5) Maak er een lekker sausje bij en serveer.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash
    Goulash

    Benodigdheden:

    - 750 g runder of varkensstoofvlees
    - 50 g boter
    - peper en zout
    - 3 uien
    - 1 rode en 1 groene paprika
    - 5 tomaten
    - 1 teentje look
    - Paprikapoeder en Cayennepeper
    - 1 laurierblad, beetje tijm
    - 2,5 dl water of bouillon
    - 1 eetl tomatenpuree
    - Witte maïzena
    - Geutje room

    Bereiding:

    1) Snijd het vlees in blokjes.
    2) Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak de stoofvlees aan alle kanten bruin aan.
    3) Reinig en was de groentjes en snijd ze grof.
    (Paprika in repen, ajuinen in halve ringen, look fijn, tomaten pellen en in blokjes.) je kunt ook alles in blokjes snijden als dat makkelijker is.
    4) Voeg de paprika, ajuinen, gepelde tomaten en look toe aan het vlees.
    5) Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en voeg tijm en laurier toe.
    6) Leg aan met water of bouillon.
    7) Voeg de tomatenpuree toe, laat ongeveer anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje (of langer)
    8) Werk af met een geutje room, breng op smaak en bind de saus indien nodig met witte maïzena.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philadelphia taart met aardbeien
    Philadelphia taart met aardbeien

    Benodigdheden:

    - 250 gr roomboter
    - 36 petit beurre koekjes
    - 2 bakjes aardbeien
    - 500 gr Philadelphia kaas
    - 1 tas gezeefde bloemsuiker
    - 100 gr amandelschilfers
    - 250 gr slagroom

    Bereiding:

    1) Was de aardbeien en haal de blaadjes er van af.
    2) Doe ongeveer 1 bakje aardbeien in de blender en mix dit tot sap.
    3) Giet een beetje sap in een tas en de rest in een kookpan op een zacht vuurtje.
    4) Doe een beetje Maïzena in de tas met de sap en meng dit goed zodat er geen klonters bij zitten en doe dit in de kookpan.
    5) Breng dit lichtjes aan de kook en als de saus wat dikker is draai je het vuur uit en laat je de saus afkoelen.
    6) Verkruimel de petit beurre koekjes en meng dit met 250 gr roomboter.
    7) Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm (24cm).
    8) Mix de Philadelphia kaas met de bloemsuiker tot 1 geheel en doe deze boven de petit beurre koekjes mengsel.
    9) Verdeel hierboven ongeveer 100 gr amandelschilfers.
    10) Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker (mag ook zonder) smeer dit over de amandelschilfers.
    11) Snijd de restende aardbeien door de helft en schik deze op de taart. Als de aardbeien saus klaar is doe je deze over de aardbeien.
    12) Zet dit in de koelkast.

    22-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken of flensjes deeg

    Pannenkoeken of flensjes deeg

    Voor 10 stuks


    Benodigdheden:


    Pannenkoeken: 250 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 3 eieren, 2 lp olie, vetstof, snuifje zout of/en suiker, zakje vanillesuiker

     

    Flensjes:  200 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 4 eieren, 2 lp olie, zout of/en 1 lp suiker, vetstof

     

    Bereiding:


    1) Bloem zeven in een kom en er een kuiltje in maken.

    2) Eieren in een beetje melk loskloppen.

    3) Bloem met de eieren mengen en beetje per beetje de melk toevoegen tot een glad beslag.

    4) Even laten rusten.

    5) Vetstof laten smelten. (niet verkleuren)

    6) Van het vuur nemen en een pollepel deeg in de pan gieten en dit verdelen over de bodem.

    > Flensje = dun en klein dus weinig beslag gebruiken.

    > Pannenkoeken = groot en dikker, dus wat meer beslag gebruiken.

    7) Pan op het vuur plaatsen en het beslag laten drogen en kleuren, daarna keren en de andere zijde laten kleuren.

    18-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelfrietjes met kaasmarinade

    Aardappelfrietjes met kaasmarinade


    Benodigdheden:


    - Vastkokende aardappelen

    - Peper en zout

    - Gemalen kaas

    - Olijfolie

    - lasagnebakjes

     

    Bereiding:


    1) Was en schild de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes.

    2) Kook deze eerst eventjes in gezouten water en haal ze na 5 minuutjes er uit.

    3) Doe olijfolie in het lasagnebakje en meng hierbij de frietjes.

    4) Doe er een hoeveelheid gemalen kaas naar smaak bij en kruid af met peper en zout.

    5) Giet er nog een beetje olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar.

    6) Leg deze ongeveer een 20 minuten dichtgemaakt op de BBQ tot ze goudbruin wordt of een korstje krijgt.

    17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:BBQ gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade spritsen

    Chocolade spritsen

    Voor ongeveer 12 a 16 stuks


    Benodigdheden:


    - 90 gr zelfrijzende bloem

    - 100 gr boter

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 1 eetlepel kristalsuiker

    - 100 gr pure chocolade

     

    Bereiding:


    1) Verwarm de oven voor op 160°c.

    2) Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de kom en mix samen tot een luchtig mengsel.

    3) Spatel de bloem erbij tot een geheel.

    4) Neem een bakplaat vet het een beetje in en leg er bakpapier op zodat het goed aan alle kanten blijft.

    5) Doe het deeg in een spuitzak en spuit reepjes. Je kan dit ook met 2 lepeltjes doen als het niet lukt met een spuitzak.

    6) Bak het deeg ongeveer 10 a 15 minuten tot het goud bruin is.

    7) Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

    8) Neem ondertussen een vuurvaste kom en leg er ongeveer 100 gr pure chocolade in.

    9) Smelt dit au bain Marie: Kokpan met water en hierop zet je een vuurvaste kom om de chocolade te smelten.

    10) Als de koekjes afgekoeld zijn dan dompel de beide kanten in de chocolade en laat je ze opstijven in de koelkast.

    17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 500 gr gemengd gehakt
    - 1/2 rode paprika
    - 1/2 groene paprika
    - 1 sjalotje
    - 3 a 4 blikjes tomatensaus
    - 4 zakjes rijst
    - 10 a 15 koriander bolletjes of 2 tl koriander kruiden
    - 2 tl pili pili
    - 1 ei
    - Peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Was schil en snijd het sjalotje in kleine stukjes. Was de paprika en haal de zaadjes binnenin er uit. Snijd deze ook in kleine blokjes.
    2) Doe een beetje boter in een kookpan, stoof het sjalotje glazig aan en stoof daarna de paprika mee.
    3) Doe de tomatensaus in de kookpan en kruid af met peper, zout, koriander bolletjes of 2tl korianderkruiden, 2 tl pili pili.
    4) Als dit kookt zet je ondertussen gezouten water op voor de rijst te koken en meng je het gehakt met het ei, peper, zout en nootmuskaat. Maak er balletjes van zo groot als een pingpongbal.
    5) Leg deze balletjes voorzichtig één voor één in de saus en roer ondertussen even. Niet te veel roeren anders gaan ze plat.
    6) Laat de balletjes ongeveer 20 min mee pruttelen en ondertussen leg je de rijst zakjes ook in het water.
    7) Als dit klaar is, doe je de rijst in een kom, maak je er een gat in het midden en leg je de gehaktballetjes midden in.

    15-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerechten
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pizza deeg

    Voor ongeveer 2 of 3 ovenplaten naargelang de bodemdikte die je wenst


    Benodigdheden:


    - 1k bloem (voor wit brood)

    - 42 gr gist

    - ½ l lauw water

    - 20 gr zout

    - ½ dl olijfolie

     

    Bereiding:


    1) Strooi de bloem op de tafel (of in de keukenrobot) en maak een kuiltje in het midden. Strooi op de rand het zout.

    2) Breek de gist met 100 ml lauw water en giet het in het kuiltje.

    3) Meng van binnen naar buiten toe en giet deel per deel het overige water en olie onder mengen.

    4) Kneed het tot een soepel deeg ongeveer 10 min.

    5) Laat dit 20 min afgedekt rusten op een warme plaats.

    6) Rol het deeg ongeveer 2mm uit voor een krokante bodem of dikker en op een olie bestreken plaat leggen. (of met bakpapier)

    7) Doorprik de bodem met een vork en beleg de pizza naar keuze.

    8) Bak de Pizza ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220°c.

     

    Tip:

    - om een houtoven na te bootsen kan je de pizza eerst helemaal onderaan plaatsen en in een zeer hete oven bakken. Daarna even onder de grill kleuren. Deze vorm van bakken geeft een krokante bodem. Als je liever een pizza eet met een dikke bodem moet je de oven minder heet zetten en moet de pizza langer in het midden van de oven staan. De baktijd van pizza is dus heel afhankelijk van de bodem dikte.

    11-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet in yoghurt

    Kipfilet in yoghurt


    Benodigdheden:


    - 200 gr Griekse yoghurt (bak 500 gr AH)

    - 2 tenen knoflook fijngesneden of geperst

    - 1 rode peper

    - 2 tl gemalen komijnzaad

    - 1 el gembersiroop (flesje 250 ml Royal Mail)

    - 1 limoen, uitgeperst

    - 4 el olijfolie

    - 600 gr kipfilet (in dunne plakjes)

    - 1 courgette

    - 4 tomaten

    - 30 gr amandelen

    - 3 el verse dille, fijngesneden

     

    Bereiding:


    1) Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in een kom. Breng deze op smaak met zout. Schep de kipfilet erdoor en laat het afgedekt in de koelkast 1uur marineren. (het smaakt nog beter als het een dag heeft gemarineerd).

    2) Snijd de courgette in lange dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgette plakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min. Keer ook deze halverwege.

    3) Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken 8 minuten gaar. Keer ook deze weer halverwege.

    4) Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille.

    Serveer met de groenten. Ook lekker met rijst!

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pompoensoep


    Benodigdheden:


    - 3 wortelen

    - 1k pompoen

    - 7 geschilde tomaten

    - 3 bouillonblokjes

    - 2 uien

    - ½ courgette

    - Curry kruiden

    - Gehakt voor balletjes

     

    Bereiding:


    1) Snijd was en schild de groenten.

    2) Fruit de ui lichtjes aan.

    3) Doe hierbij de andere groenten en laat deze een beetje stoven.

    4) Doe hierna water bij de groenten en de kruiden.

    5) Mix deze en maak van het gehakt lekkere balletjes.

    6) Wie spinnetjes wilt moet in de balletjes gewoon een paar kleine spaghetti’ s in steken.

    7) Laat deze gaarkoken en serveer.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worstenbroodjes

    Voor ongeveer 15 broodjes


    Benodigdheden:

    - ½ kg bloem

    - 21 gr verse gist

    - 1 koffielepel zout

    - 1 koffielepel suiker

    - 75 gr planta (vetstof)

    - 3 dl melk

    - 750 gr gehakt

     

    Bereiding:


    1) Los de gist en de suiker in de lauwe melk op.

    2) Doe de bloem in een grote kom (of keukenrobot.)

    3) Maak er een kuiltje in en doe hier het gistmengsel in. Strooi een beetje bloem er over en laat 10 a 15 minutjes rijzen tot er barsten in de bloem tonen.

    4) Leg er de zachte vetstof in blokjes rond en strooi naast de kanten het zout.

    5) Begin van het midden naar buiten te mengen. (of keukenrobot)

    6) Kneed een 10 tal minuutjes goed door. Mocht het deeg te nat zijn mag je nog wat bloem strooien.

    7) Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. (ongeveer 3 kwartier)

    8) Ondertussen kan men het gehakt in porties van 50g verdelen en er worstjes van maken. Weeg nu deegblokjes af van ongeveer 60 gr en bol ze. Laat deze 10 min rusten.

    9) Verwarm de oven voor op 200°c, strooi wat bloem op het werkvlak en rol de deegballetjes uit. Dun en lang. Leg het vlees er op, laat een beetje aan de zijkanten uitsteken en rol deze losjes op. Leg dit op een beboterde bakplaat niet te dicht bij elkaar en met de sluiting naar beneden. Laat dit nog 30 min rijzen.

    10) Bestrijk met eigeel en bak deze ongeveer 20 a 25 minuten.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Tomatensoep met balletjes

     

    Benodigdheden:


    - 4 gepelde tomaten

    - Tomatenpureeblikje

    - 4 groenten bouillonblokjes

    - 2 chipolata’ s of 200gr gemengd gehakt

    - 1 ui

    - Diepvriesgroenten of een beetje wortelen, prei,…

    - Klontje boter

    - Peper / Zout / tijm

     

    Bereiding:


    1) Snijd de gepelde tomaten in 4, schil was en snijd de ui in kleine stukjes.

    2) Doe het velletje rond de chipolata weg en maak hiervan balletjes (of van het gehakt)

    3) Doe een klontje boter in de kookpan en fruit de in stukjes gesneden ui glazig.

    4) Stoof hierbij de groentjes en daarna de tomaten aan.

    5) Doe er water bij en tomatenpuree, kruid af met peper, zout,  tijm en bouillonblokjes en laat koken op een matig vuurtje.

    6) Als de groentjes gaargekookt zijn, dan mix je dit met de soepmix en laat hierin de balletjes gaarkoken.

    7) Zijn de balletjes gaar, dan serveer je dit in een soepbord met een beetje peterselie of bieslook.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs