Witloof salade
benodigdheden:
- 1 krop sla
- 1 halve krop iceberg sla
- 4 kropjes witloof Chiconettes
- 20 g verse kervel
- 2 zachtgekookte eieren
- 2 dl zelfgemaakte mayonaise op basis van olijfolie en arachideolie
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel fijngehakte ui
- 1 eetlepel fijngehakte ansjovis
- 1 koffielepel worchestersaus
- Enkele druppels tabasco
- Beetje parmezaan
- Sap van 1/2e citroen
- Gebakken spekblokjes
- Geroosterde lookbroodcroutons (mogen ook andere zijn)
- 1 tomaat
Bereiding
1) Was, droog en snijd de salades en het witloof in stukjes.
2) Prak de zachtgekookte eieren met een vork en doe er de mayonaise, kappertjes, uisnippers, ansjovis, worchestersaus, tabasco, gemalen kaas, sap en rasp van citroen, peper en zout.
3) Roer zeer voorzichtig de saus onder de salade en schik ze in aperitief kommetjes of salade kommetjes.
4) Bak de spekblokjes gaar.
5) Was en snijd de tomaat in blokjes.
6) Versier deze salade met de spekblokjes, de tomatenblokjes, de croutons en nog wat parmezaan.
23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|