Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren met chocoladesaus
    Peren met chocoladesaus

    Benodigdheden:

    - 4 stevige peren
    - 1/8 liter water
    - 100 g suiker
    - 2 el bessensiroop
    - Sap van 1/2e citroen
    - 1/8 liter melk
    - pure chocolade

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil de peren en halveer ze om het klokkenhuis er uit te halen.
    3) Leg de peren met de platte kant beneden in een ovenschaal.
    4) Breng water aan de kook en doe er de suiker, de bessensiroop en de citroensap bij. Meng dit goed onder elkaar.
    5) Giet dit mengsel over de peren en dek af met aluminiumfolie.
    6) Laat de peren 30 min in de oven garen. Bedrup de peren tussendoor met wat vocht.
    7) Controleer of de peren gaar zijn en laat dit 15 min afkoelen.
    8) Leg de peren in een schaal en afgedekt in de koelkast.
    9) Doe melk in een kookpot en breng deze aan de kook.
    10) Roer hierdoor de pure chocolade.
    11) Versnijd de peren hoe je ze wilt en leg ze op een bord. Giet de chocoladesaus hierover en serveer direct.

    23-10-2013, 20:42 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti carbonara
    Spaghetti carbonara

    Benodigdheden:

    - 1 dl olijfolie
    - 200 g spekreepjes
    - 1 kleine ui
    - 4 eidooiers
    - 2 dl room
    - 400 g spaghetti
    - 150 g Parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1) Doe olijfolie in een pot en bak de spekreepjes krokant aan.
    2) Voeg dan de gehakte ui en knoflook toe.
    3) Meng de dooiers met de room en klop goed.
    4) Kook de spaghetti al dente gaar en giet af.
    5) Meng op het laatste het room - eiermengsel door de spaghetti en verwarm het geheel.
    6) Doe er was parmezaankaas bij.
    7) Serveer in een diep bord en doe er de gebakken spekreepjes bij, doe erboven ook wat parmezaan over.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool puree in de oven
    Zuurkool puree in de oven
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 kilo aardappelen
    - 1 pakje zuurkool
    - 2 doosjes ZWAN worsten (of andere worsten)
    - Sap wat in de doosjes zit van de worsten
    - 1 ei
    - Peper, zout en nootmuskaat
    - Beetje melk
    - Broodkruim

    Bereiding:

    1) Was, schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Kook deze gaar in wat gezouten water.
    3) Doe ondertussen het zakje zuurkool in een kookpot en de worsten met de sap erbij.
    4) kook deze ook gaar. Giet deze hierna af.
    5) Giet de aardappelen, kruid af met peper, zout en nootmuskaat en stomp deze met een stomper.
    6) Giet hierbij een beetje melk + het ei en meng dit goed onder elkaar.
    7) Verwarm de oven voor op 180°c en beboter een ovenschaal.
    8) Doe eerst een laagje puree in de schaal, schik dan de worsten erover, doe de zuurkool erover en hierover de puree.
    9) Bestrooi de puree met broodkruim, doe een beetje boter erboven en bak dit in de oven ongeveer 20 min. tot de korst goudbruin is.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof salade
    Witloof salade

    benodigdheden:

    - 1 krop sla
    - 1 halve krop iceberg sla
    - 4 kropjes witloof Chiconettes
    - 20 g verse kervel
    - 2 zachtgekookte eieren
    - 2 dl zelfgemaakte mayonaise op basis van olijfolie en arachideolie
    - 1 eetlepel kappertjes
    - 1 eetlepel fijngehakte ui
    - 1 eetlepel fijngehakte ansjovis
    - 1 koffielepel worchestersaus
    - Enkele druppels tabasco
    - Beetje parmezaan
    - Sap van 1/2e citroen
    - Gebakken spekblokjes
    - Geroosterde lookbroodcroutons (mogen ook andere zijn)
    - 1 tomaat

    Bereiding

    1) Was, droog en snijd de salades en het witloof in stukjes.
    2) Prak de zachtgekookte eieren met een vork en doe er de mayonaise, kappertjes, uisnippers, ansjovis, worchestersaus, tabasco, gemalen kaas, sap en rasp van citroen, peper en zout.
    3) Roer zeer voorzichtig de saus onder de salade en schik ze in aperitief kommetjes of salade kommetjes.
    4) Bak de spekblokjes gaar.
    5) Was en snijd de tomaat in blokjes.
    6) Versier deze salade met de spekblokjes, de tomatenblokjes, de croutons en nog wat parmezaan.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwichbollen
    Sandwichbollen

    Benodigdheden:

    - 4 sandwiches
    - Melk
    - Frituurvet
    - Bloemsuiker

    Bereiding:

    1) Verwarm de frietketel op 180°c.
    2) Breek de sandwiches in 3.
    3) Dompel ze in melk en pits de melk er een beetje uit.
    4) Maak van dit stuk een bol.
    5) Als het frituurvet warm genoeg is dan doe je deze in de frietketel.
    6) Laat deze ongeveer 2 tot 3 minuutjes bakken. (niet te lang)
    7) Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    8) Doe deze bolletjes in een kom met wat bloemsuiker erover.

    21-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs