Pangasius vis met spinaziestoemp
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- 1 kilo bloemige aardappelen (of iets meer)
- Zakje bladspinazie
- 4 Pangasius
- Room
- Peper, zout, nootmuskaat, viskruiden
- Bloem
Bereiding
1) Schil was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
2) Haal de bladspinazie uit uw zakje en was ze voor de zekerheid nog een keer.
3) Haal de vieze blaadjes er uit en doe de stengeltjes wat te lang zijn er af.
4) Doe wat water in een kookpot beetje zout en laat dit koken.
5) Als dit kook doe je de aardappelen in de pan en kook je dit gaar.
6) Ondertussen doe je viskruiden of peper en zout op uw vis en bebloem je de vis. Niet te veel bloem!
7) Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de vis krokant.
8) Stoof de spinazie aan en kruid af met peper en zout.
9) Doe op het laatste als het gaar is de room er bij en laat dit even doorkoken.
10) Als de aardappelen gaar zijn dan giet je ze af en stoemp je deze.
11) Doe de spinazie in een maatbeker met een beetje room er bij en mix deze met de soepmixer.
12) Doe de spinazie bij de stoemp en meng dit nog een keer goed door.
Bijlagen: 2014-02-04 17.09.12.jpg (1.5 MB)
12-02-2014, 16:27 geschreven door Sarah 
|