Chocolade spritsen
Voor ongeveer 12 a 16 stuks
Benodigdheden:
- 90 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 100 gr pure chocolade
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 160°c.
2) Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de kom
en mix samen tot een luchtig mengsel.
3) Spatel de bloem erbij tot een geheel.
4) Neem een bakplaat vet het een beetje in en leg er
bakpapier op zodat het goed aan alle kanten blijft.
5) Doe het deeg in een spuitzak en spuit reepjes. Je
kan dit ook met 2 lepeltjes doen als het niet lukt met een spuitzak.
6) Bak het deeg ongeveer 10 a 15 minuten tot het goud bruin is.
7) Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
8) Neem ondertussen een vuurvaste kom en leg er
ongeveer 100 gr pure chocolade in.
9) Smelt dit au bain Marie: Kokpan met water en hierop
zet je een vuurvaste kom om de chocolade te smelten.
10) Als de koekjes afgekoeld zijn dan dompel de beide
kanten in de chocolade en laat je ze opstijven in de koelkast.
17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|