Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade spritsen

    Chocolade spritsen

    Voor ongeveer 12 a 16 stuks


    Benodigdheden:


    - 90 gr zelfrijzende bloem

    - 100 gr boter

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 1 eetlepel kristalsuiker

    - 100 gr pure chocolade

     

    Bereiding:


    1) Verwarm de oven voor op 160°c.

    2) Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de kom en mix samen tot een luchtig mengsel.

    3) Spatel de bloem erbij tot een geheel.

    4) Neem een bakplaat vet het een beetje in en leg er bakpapier op zodat het goed aan alle kanten blijft.

    5) Doe het deeg in een spuitzak en spuit reepjes. Je kan dit ook met 2 lepeltjes doen als het niet lukt met een spuitzak.

    6) Bak het deeg ongeveer 10 a 15 minuten tot het goud bruin is.

    7) Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

    8) Neem ondertussen een vuurvaste kom en leg er ongeveer 100 gr pure chocolade in.

    9) Smelt dit au bain Marie: Kokpan met water en hierop zet je een vuurvaste kom om de chocolade te smelten.

    10) Als de koekjes afgekoeld zijn dan dompel de beide kanten in de chocolade en laat je ze opstijven in de koelkast.

    17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkoekjes
    Zandkoekjes

    Benodigdheden:

    - 300 gr bloem
    - 200 gr koude vetstof
    - 100 gr kristalsuiker
    - 1 ei losgeklopt

    Bereiding:

    1) Zeef de bloem op de tafel en vermeng met de boter en de suiker.
    2) Hak dit alles ondereen met een mes.
    3) Maak van het gehakte mengsel een kuil in het midden en giet er het losgeklopte ei in.
    4) Meng dit goed en duw dit goed bijeen tot een vast deeg.
    5) Het deeg niet te veel kneden want door de warmte van de handen gaat de boter smelten en word dit een plakboel.
    6) Laat dit enkele uren in een vochtige handdoek rusten in de koelkast.
    7) Maak na de rustperiode het deeg rollen in een worst en snijd kleine plakjes af van het deeg. Je kan dit ook met een vorm uitduwen.
    8) Schik de vormpjes op een lichtjes ingeboterd ovenplaat.
    9) Deze koekjes in een voorverwarmde oven van 220°c 10 minuten bakken.
    10) Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

    02-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mueslikoekjes
    Mueslikoekjes

    Bereiding:

    - 125 gr bakboter
    - 100 gr bruine rietsuiker
    - 100 gr havermout of muesli
    - 60 gr gemalen kokos
    - 1 ei
    - 120 gr zelfrijzende bloem

    Bereiding:

    1) Smelt de bakboter en breng deze in een kom.
    2) Meng de suiker en het ei bij de boter en roer dit goed onder elkaar.
    3) Voeg de muesli, de kokos en de zelfrijzende bloem bij het mengsel en roer tot je een mooi egaal geheel bekomt.
    4) Breng het deeg met 2 lepels op een bakplaat.
    5) Bak dit in een voorverwarmde oven op 180°c gedurende 20 minuten.

    02-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs