Bladerdeeg hapjes met gehakt
Van 4 tot 6 personen
Benodigdheden:
- 12 plakjes bladerdeeg
- 500 g gemengd gehakt
- 1 sjalot
- Boter
- Sesamzaadjes
- Peper en zout
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180°c.
2) Schil, was en snijd het sjalotje in fijne stukjes en fruit ze aan in boter.
3) Doe het gehakt er bij, kruid af met peper, zout en wat komijnzaadjes en bak het rul.
4) Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar en leg er dan nog een rij van 6 plakjes erboven zodat je een rechthoekige lap krijgt.
5) Druk de naden goed aan of rol met een bloem bestoven deegrol er zachtjes over.
6) Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol op tot een lange rol.
7) Snijd deze in stukken van 2 a 3 cm.
8) Beboter een ovenschotel of een muffin plaat (ook handig) en schik de rolletjes in de plaat.
9) Klop een eidooier los en bestrijk het deeg met het eidooier.
10) Bak deze 40 tot 45 minuutjes in een voorverwarmde oven tot het deeg mooi begint te kleuren.
19-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|