Broccoli stoemp in de oven
voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 broccoli
- 1 kilo bloemige aardappelen (of zacht kokend)
- Beetje melk
- Klontje boter
- Paneermeel
- 1 eitje
- Peper / zout / nootmuskaat
Bereiding:
1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
2) Was en snijd ook de broccoli in roosjes en snijd in het midden een klein kruisje zodat de stam ook gaar wordt.
3) Kook de broccoli 10 min in kokend water.
5) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water.
6) Neem een vergiet en giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
7) Neem een maatbeker, giet er een beetje (niet te veel) melk in en mix er de broccoli in.
8) Stoemp de aardappelen + broccoli met een stoemper of met een passe vite.
9) kruid de aardapelen met peper en nootmuskaat, doe er een beetje boter bij en als het nog goed vast is doe je er een eitje bij.
10) Neem een ovenschotel en smeer heel de kom met boter in.
11) Doe de stoemp in de ovenschotel en maak deze glad. Strooi er paneermeel over en een beetje boter en laat dit bruin worden in een voorverwarmde oven van 180°c.
24-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|