Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 seizoen's salade
    4 seizoen's salade
    Voor 2 personen

    Benodigdheden:

    - 1 zakje gemarineerde krielaardappeltjes
    - Olijfolie
    - 250 g gemengd gehakt
    - 3 takjes tijm
    - 1.5 takje rozemarijn
    - Peper en zout
    - 1 ei
    - paneermeel
    - 1 krop sla
    - 100 g pijnboompitjes
    - 1/3de komkommer
    - 1 middelgrote appel
    - 100 g feta kaas (in blokjes gesneden
    - balsamico azijn

    Bereiding:

    1) Was, de sla en doe deze in een kommetje.
    2) Reinig de komkommer en snijd deze in dunne schijfjes
    3) Snijd de tijm en rozemarijn fijn en doe dit in een grote kom samen met het gehakt.
    4) Kruid af met peper en zout en doe er het eitje en paneermeel bij.
    5) Kneed het gehakt en rol deze in kleine balletjes.
    6) Giet een flinke geut olie en de wok en een beetje olie in een anti kleef pan.
    7) Doe in de wok de krielaardappeltjes en bak deze tot ze een korst hebben.
    8) Doe de gehaktballetjes in de anti kleef pan en bak ze tot ze een korstje krijgen.
    9) Rooster de pijnboompitten mee bij de kriel aardappeltjes en roer regelmatig om.
    10) Was, schil en snijd de appel in halve maantjes en doe deze ook bij de sla.
    11) Snijd de feta kaas in blokjes.

    Serveer: 
    Maak een bedje met de sla, komkommer en de appel.
    Doe hierboven de feta kaas blokjes.
    Neem dan wat kriel aardappeltjes en daarna beetje gehakt balletjes.
    Giet hierover 2 eetlepels balsamico azijn.
    Serveer dit warm.

    Bijlagen:
    4 seizoens salade.jpg (1.5 MB)   

    26-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne
    Chili con carne
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 300 g gehakt
    - 200 g rode bonen
    - 200 g gepelde tomaten
    - 75 g maïs in eigen nat
    - 75 g tomatenpuree
    - 1 ui
    - 1 teentje look
    - 1.5 eetlepel olijfolie
    - cayennepeper naar smaak
    - 1.5 koffielepel komijn
    - zout

    Bereiding:

    1) Snipper de ui fijn.
    2) Laat de rode bonen en maïs uitlekken.
    3) Laat de olijfolie in een ruime pan heet worden.
    4) Bak het gehakt aan en schep regelmatig om, druk met een vork uiteen zodat het gehakt korrelig wordt.
    5) Voeg de gesnipperde ui, knoflook, de rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.
    6) Schep dit goed onder elkaar en kruid af met cayennepeper en komijn.
    7) Proef of je voldoende heb gekruid.
    8) Roer goed om en laat 45 min zachtjes pruttelen.
    9) Als de chili con carne wat te droog wordt dan kan je wat vleesbouillon toevoegen.


    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensstoofvlees
    Varkensstoofvlees

    Benodigdheden:

    - 1 kg varkensstoofvlees
    - 75 g boter
    - 2 uien
    - peper en zout
    - Tijm en laurier
    - 1 glas lauw water
    - Maïzena express bruin
    - peterselie

    Bereiding:

    1) Laat de boter bruinen tot het schuim bijna weg is.
    2) Kruid het vlees, doe er tijm en laurier bij en korst het aan alle kanten aan.
    3) Snipper de ui fijn en bak die bij het vlees aan.
    4) Doe het lauw water er bij en laat dit gaarstoven ongeveer 2 uur.
    5) Roer af en toe het vlees om en leg eventueel aan met een beetje water.
    6) Wanneer het vlees gaar is haal je de stukjes uit de saus en dus ook de laurier.
    7) Leg de saus eventueel aan met lauw water, laat dit koken, kruid dit bij met peper en zout en bind de saus met maïzena bruin.
    8) Giet de saus over het vlees en versier met de fijngehakte peterselie.

    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met curry
    Kip met curry
    Voor 4 peresonen

    Benodigdheden:

    - 1 middel grote ui
    - 2 enkele of 1 kippenfilet
    - 20 gr vetstof of geutje olie
    - kerriepoeder
    - Peper en zout
    - 1 blikje ananas stukjes in eigen sap
    - 1 groentebouillonblokje
    - ongeveer 200 ml kokosmelk
    - maïzena
    - rijst naar keuze

    Bereiding:

    1) Snipper de ui fijn en snijd de kip en blokjes of reepjes.
    2) Verhit de vetstof in de wok en bak hierin de kip. Vervolgens doe je de ui erbij en kruid je af met kerriepoeder, peper, zout en het bouillonblokje.
    3) Meng de ananas met het sap onder het vlees.
    4) Doe hierbij de kokosmelk en breng aan de kook.
    5) Bind de saus met Maïzena. Kruid eventueel bij en dien op met rijst.

    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerechten
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
    Voor 5 personen

    Benodigdheden:

    - 1kg kabeljauw
    - 100 g garnalen
    - 50 g vetstof
    - 50 g bloem
    - geut melk of room
    - 50 g gemalen kaas
    - 1 eidooier
    - 1/2 eetlepel tomatenpuree
    - 6dl visbouillon

    Voor de bouillon

    - 1ui
    - kruidnagel, peperbolletjes, laurier, tijm
    - geutje witte wijn of wijnazijn

    Bereiding:

    1) Maak de bouillon klaar met de opgegeven ingrediënten. (dit gaat ook met water en 1 visbouillonblokje.
    2) Pocheer de vis hierin. Neem niet meer bouillon dan nodig om de vis te pocheren.
    3) Neem de vis uit de bouillon en houd dit warm.
    4) Maak een saus met de visbouillon. smelt de vetstof in de pan en roer er de bloem onder.
    5) Giet hierbij al roerend de visbouillon tot je saus gebonden is.
    6) Doe hier de tomatenpuree bij.
    7) Klop de eidooier goed los in een geut melk of room en roer dit door de saus.
    8) Doe hierbij de garnalen, giet de saus over de vis en bestrooi dit met de gemalen kaas.
    9) Plaats in een voorverwarmde oven van 200°c tpt het geheel goed warm is.
    10) Grill dit eventueel in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

    Tip:
    Dit is lekker ook lekker met aardappelpuree!

    24-07-2013, 13:37 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisabethsalade
    Elisabethsalade
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 dikke plak in blokjes gesneden hesp van ongeveer 300 gr
    - 75 gr in blokjes gesneden kaas
    - 2 middelgrote ongeschilde appelen
    - citroensap
    - 75 gr walnoten
    - 75 gr witte kool, andijvie, chinese kool, ...
    - 1 ui
    - 2 kleine eetlepels mosterd
    - 8 eetlepels olie
    - 1 eetlepel wijnazijn
    - 1 lp azijn
    - peper en zout
    - 200 gr droogkokende of langkorrel rijst.

    Bereiding:

    1) Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water.
    2) Laat op een zacht vuurtje gedurende 20 min droog koken.
    3) Giet de rijst op een schotel en laat dit afkoelen.
    4) Hak de noten, snijd de appelen in stukjes en besprenkel met wat citroensap, snijd de witte kool en de ui fijn.
    5) Meng in een slakom de appelen, de noten, de laas, de hesp, de witte kool, de ui en de koude rijst door elkaar.
    6) Meng de azijn met peper, zout en mosterd, als het zout is opgelost meng je er de olie bij.
    7) Werk de vinaigrette onder de sla en laat afgedekt nog een uurtje in de koelkast staan.
    8) Dien dit op in individuele schaaltjes.

    24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene mango salade
    Groene mango salade

    Benodigdheden:

    - 4 groene mango's
    - 4 lp limoensap
    - 1 lp olie
    - 3 lookteentjes
    - 250 gr kipfilet
    - 2 uien
    - 1 lp suiker
    - 3lp vissaus
    - 4 lp pindanootjes
    - 1/4 koffielepel peper of cayennepeper
    - 1/2 krulandijvie

    Bereiding:

    1) Reinig de mango's en rasp ze grof en besprenkel ze dan met limoensap.
    2) Snijd de kipfilet in kleine reepjes en bak ze met wat olie in de wokpan.
    3) Snijd de uien en de look fijn en voeg deze hierna er bij. Laat deze mee stoven.
    4) Vervolgens de vissaus, suiker, peper en de pinda's toevoegen en samen laten stoven.
    5) Laat dit mengsel afkoelen.
    6) Meng alles goed onder elkaar en schik dit op een met andijvie versierde schotel.

    24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken
    Blinde vinken
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 500 g kalfslapjes of lapjes rundvlees
    - 50 gr vetstof
    - 1 fijngesnipperde ui
    - laurier
    - tijm
    - Peper, zout




    Bereiding:

    1) Maak het gehakt op en rol het in ieder sneetje vlees.
    2) Bind ze toe met een keukentouw en laat ze in vetstof een korst vormen.
    3) Voeg er de gesnipperde ui, laurier, tijm, peper en zout en een klein beetje water bij toe.
    4) Sluit de pan goed en laat ze anderhalf tot 2 uur stoven.
    5) Maak er een lekker sausje bij en serveer.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash
    Goulash

    Benodigdheden:

    - 750 g runder of varkensstoofvlees
    - 50 g boter
    - peper en zout
    - 3 uien
    - 1 rode en 1 groene paprika
    - 5 tomaten
    - 1 teentje look
    - Paprikapoeder en Cayennepeper
    - 1 laurierblad, beetje tijm
    - 2,5 dl water of bouillon
    - 1 eetl tomatenpuree
    - Witte maïzena
    - Geutje room

    Bereiding:

    1) Snijd het vlees in blokjes.
    2) Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak de stoofvlees aan alle kanten bruin aan.
    3) Reinig en was de groentjes en snijd ze grof.
    (Paprika in repen, ajuinen in halve ringen, look fijn, tomaten pellen en in blokjes.) je kunt ook alles in blokjes snijden als dat makkelijker is.
    4) Voeg de paprika, ajuinen, gepelde tomaten en look toe aan het vlees.
    5) Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en voeg tijm en laurier toe.
    6) Leg aan met water of bouillon.
    7) Voeg de tomatenpuree toe, laat ongeveer anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje (of langer)
    8) Werk af met een geutje room, breng op smaak en bind de saus indien nodig met witte maïzena.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philadelphia taart met aardbeien
    Philadelphia taart met aardbeien

    Benodigdheden:

    - 250 gr roomboter
    - 36 petit beurre koekjes
    - 2 bakjes aardbeien
    - 500 gr Philadelphia kaas
    - 1 tas gezeefde bloemsuiker
    - 100 gr amandelschilfers
    - 250 gr slagroom

    Bereiding:

    1) Was de aardbeien en haal de blaadjes er van af.
    2) Doe ongeveer 1 bakje aardbeien in de blender en mix dit tot sap.
    3) Giet een beetje sap in een tas en de rest in een kookpan op een zacht vuurtje.
    4) Doe een beetje Maïzena in de tas met de sap en meng dit goed zodat er geen klonters bij zitten en doe dit in de kookpan.
    5) Breng dit lichtjes aan de kook en als de saus wat dikker is draai je het vuur uit en laat je de saus afkoelen.
    6) Verkruimel de petit beurre koekjes en meng dit met 250 gr roomboter.
    7) Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm (24cm).
    8) Mix de Philadelphia kaas met de bloemsuiker tot 1 geheel en doe deze boven de petit beurre koekjes mengsel.
    9) Verdeel hierboven ongeveer 100 gr amandelschilfers.
    10) Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker (mag ook zonder) smeer dit over de amandelschilfers.
    11) Snijd de restende aardbeien door de helft en schik deze op de taart. Als de aardbeien saus klaar is doe je deze over de aardbeien.
    12) Zet dit in de koelkast.

    22-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs