Peren met chocoladesaus
Benodigdheden:
- 4 stevige peren
- 1/8 liter water
- 100 g suiker
- 2 el bessensiroop
- Sap van 1/2e citroen
- 1/8 liter melk
- pure chocolade
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180°c.
2) Schil de peren en halveer ze om het klokkenhuis er uit te halen.
3) Leg de peren met de platte kant beneden in een ovenschaal.
4) Breng water aan de kook en doe er de suiker, de bessensiroop en de citroensap bij. Meng dit goed onder elkaar.
5) Giet dit mengsel over de peren en dek af met aluminiumfolie.
6) Laat de peren 30 min in de oven garen. Bedrup de peren tussendoor met wat vocht.
7) Controleer of de peren gaar zijn en laat dit 15 min afkoelen.
8) Leg de peren in een schaal en afgedekt in de koelkast.
9) Doe melk in een kookpot en breng deze aan de kook.
10) Roer hierdoor de pure chocolade.
11) Versnijd de peren hoe je ze wilt en leg ze op een bord. Giet de chocoladesaus hierover en serveer direct.
23-10-2013, 20:42 geschreven door Sarah 
|