Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango met mascarpone en witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mango met mascarpone en witte chocolade

    Benodigdheden:

    - 200 g verse kaas
    - 200 g mascarpone
    - 50 g bloemsuiker
    - 2 eidooiers
    - 2 eiwitten
    - Zandkoekjes
    - fruit: Rijpe mango past er bij, peer,...
    - Witte chocolade

    Bereiding:

    1) Meng 200 g verse kaas met 200 g mascarpone en de 2 eidooiers.
    2) Klop de 2 eiwitten tot sneeuw, goed stijf en schep door het mengsel.
    3) Verkruimel de zandkoekjes onder in het glas.
    4) Vul tot bijna bovenaan het kaasmengsel.
    5) Versier met stukjes fruit.
    6) Rasp er witte chocolade over en serveer.

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren met chocoladesaus
    Peren met chocoladesaus

    Benodigdheden:

    - 4 stevige peren
    - 1/8 liter water
    - 100 g suiker
    - 2 el bessensiroop
    - Sap van 1/2e citroen
    - 1/8 liter melk
    - pure chocolade

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil de peren en halveer ze om het klokkenhuis er uit te halen.
    3) Leg de peren met de platte kant beneden in een ovenschaal.
    4) Breng water aan de kook en doe er de suiker, de bessensiroop en de citroensap bij. Meng dit goed onder elkaar.
    5) Giet dit mengsel over de peren en dek af met aluminiumfolie.
    6) Laat de peren 30 min in de oven garen. Bedrup de peren tussendoor met wat vocht.
    7) Controleer of de peren gaar zijn en laat dit 15 min afkoelen.
    8) Leg de peren in een schaal en afgedekt in de koelkast.
    9) Doe melk in een kookpot en breng deze aan de kook.
    10) Roer hierdoor de pure chocolade.
    11) Versnijd de peren hoe je ze wilt en leg ze op een bord. Giet de chocoladesaus hierover en serveer direct.

    23-10-2013, 20:42 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffieschuim
    Koffieschuim

    Benodigdheden:

    - 4 eieren
    - 160 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 2 lp rum
    - 4 lp sterke koffie
    - chocoladeboontjes als versiering

    Bereiding:

    1) Klop de eierdooiers met de suiker luchtig.
    2) Voeg de koffie en rum toe.
    3) Klop de mascarpone smeuïg en meng de eieren.
    4) Klop de eiwitten tot sneeuw en schep ze voorzichtig onder de mascarpone.
    5) Doe de koffieschuim in glaasjes en versier met een chocoladeboontje. 

    06-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerde ananas
    Geflambeerde ananas

    Benodigheden:

    - 8 schijven ananas
    - 25 gr vetstof
    - 75 gr bloemsuiker
    - 1 dl ananassap
    - 1 dl witte rum
    - 2 eetlepels amandelschilfers

    Bereiding:

    1) Bak de ananasschijven langs bijde kanten in de vetstof.
    2) Voeg de suiker en ananassap toe, laat even inkoken en lichtjes karameliseren.
    3) Verwarm de rum, giet over de bereiding en flambeer.
    4) Schik de ananas op een schotel met de saus en bestrooi met amandelschilfers.
    5) Serveer dit met een bolletje vanille ijs.

    02-06-2013, 13:07 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango met mascarponecréme

    Mango met mascarponecréme

    Benodigdheden:

    - 200 gr verse platte kaas
    - 200 gr mascarponé
    - 50 gr bloemsuiker
    - 2 eidooiers
    - 2 eiwitten
    - zandkoekjes
    - Oranje Mango

    Bereiding:

    1) Meng 200 gr mascarpone met 200 gr platte kaas, de bloemsuiker en de 2 eidooiers.
    2) Klop de eiwitten stijf en schep het voorzichtig door het mengsel.
    3) Vul de glaasjes voor de helft met het kaasmengsel , bestrooi met verkruimelde zandkoekjes en dek opnieuw af met het overige kaasmengsel.
    4) Versier bovenop met stukjes mango.
    5) Rasp er wat witte chocolade over en serveer.

    02-06-2013, 13:02 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculoos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tiramisu met speculaas

    Benodigdheden:

    - 2 eieren
    - 50 gr bloemsuiker
    - 2 el ammaretto of 2 el koffie
    - 250 gr mascarpone
    - Speculooskoekjes
    - Koffie
    - Cacao poeder

    Bereiding:

    1) Vul een schoteltje met sterke koffie en laat dit nu rustif afkoelen.
    2) Splits de 2 eieren en meng de eidooiers met 50 gr bloemsuiker en 2 eetlepels ammaretto of koffie.
    3) Voeg 250 gr mascarpone toe en mix alles tot een zacht geheel.
    4) Klop het eiwit stijf (mag ook 1 eiwit zijn) en schep het geheel voorzichtig onder de créme zodat het luchtig blijft.
    5) Neem de speculooskoekjes, dompel ze in de koffie en leg een laagje in de kom.
    6) Leg hierboven een beetje créme, vervolgens terug koekjes,... tot het kommetje vol is.
    7) Laat dit 4 uur in de koelkast staan zodat het kan opstijven.
    8) Bij het opdienen doe je er een beetje cacaopoeder over.

    Tip:
    - Om het lichter te maken kan je i.p.v. 100% mascarpone 50% magere kaas gebruiken.

    02-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 31 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs