1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
5) Meng daarna de vruchten eronder.
6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.
- 250 gr roomboter - 36 petit beurre koekjes - 2 bakjes aardbeien - 500 gr Philadelphia kaas - 1 tas gezeefde bloemsuiker - 100 gr amandelschilfers - 250 gr slagroom
Bereiding:
1) Was de aardbeien en haal de blaadjes er van af. 2) Doe ongeveer 1 bakje aardbeien in de blender en mix dit tot sap. 3) Giet een beetje sap in een tas en de rest in een kookpan op een zacht vuurtje. 4) Doe een beetje Maïzena in de tas met de sap en meng dit goed zodat er geen klonters bij zitten en doe dit in de kookpan. 5) Breng dit lichtjes aan de kook en als de saus wat dikker is draai je het vuur uit en laat je de saus afkoelen. 6) Verkruimel de petit beurre koekjes en meng dit met 250 gr roomboter. 7) Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm (24cm). 8) Mix de Philadelphia kaas met de bloemsuiker tot 1 geheel en doe deze boven de petit beurre koekjes mengsel. 9) Verdeel hierboven ongeveer 100 gr amandelschilfers. 10) Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker (mag ook zonder) smeer dit over de amandelschilfers. 11) Snijd de restende aardbeien door de helft en schik deze op de taart. Als de aardbeien saus klaar is doe je deze over de aardbeien. 12) Zet dit in de koelkast.
Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 500 gr gemengd gehakt - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 1 sjalotje - 3 a 4 blikjes tomatensaus - 4 zakjes rijst - 10 a 15 koriander bolletjes of 2 tl koriander kruiden - 2 tl pili pili - 1 ei - Peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
1) Was schil en snijd het sjalotje in kleine stukjes. Was de paprika en haal de zaadjes binnenin er uit. Snijd deze ook in kleine blokjes. 2) Doe een beetje boter in een kookpan, stoof het sjalotje glazig aan en stoof daarna de paprika mee. 3) Doe de tomatensaus in de kookpan en kruid af met peper, zout, koriander bolletjes of 2tl korianderkruiden, 2 tl pili pili. 4) Als dit kookt zet je ondertussen gezouten water op voor de rijst te koken en meng je het gehakt met het ei, peper, zout en nootmuskaat. Maak er balletjes van zo groot als een pingpongbal. 5) Leg deze balletjes voorzichtig één voor één in de saus en roer ondertussen even. Niet te veel roeren anders gaan ze plat. 6) Laat de balletjes ongeveer 20 min mee pruttelen en ondertussen leg je de rijst zakjes ook in het water. 7) Als dit klaar is, doe je de rijst in een kom, maak je er een gat in het midden en leg je de gehaktballetjes midden in.
Voor ongeveer 2 of
3 ovenplaten naargelang de bodemdikte die je wenst
Benodigdheden:
- 1k bloem (voor wit brood)
- 42 gr gist
- ½ l lauw water
- 20 gr zout
- ½ dl olijfolie
Bereiding:
1) Strooi de bloem op de tafel (of in de keukenrobot)
en maak een kuiltje in het midden. Strooi op de rand het zout.
2) Breek de gist met 100 ml lauw water en giet het in
het kuiltje.
3) Meng van binnen naar buiten toe en giet deel per
deel het overige water en olie onder mengen.
4) Kneed het tot een soepel deeg ongeveer 10 min.
5) Laat dit 20 min afgedekt rusten op een warme
plaats.
6) Rol het deeg ongeveer 2mm uit voor een krokante
bodem of dikker en op een olie bestreken plaat leggen. (of met bakpapier)
7) Doorprik de bodem met een vork en beleg de pizza
naar keuze.
8) Bak de Pizza ongeveer 20 minuten in een
voorverwarmde oven op 220°c.
Tip:
- om een houtoven na te bootsen kan je de pizza eerst
helemaal onderaan plaatsen en in een zeer hete oven bakken. Daarna even onder
de grill kleuren. Deze vorm van bakken geeft een krokante bodem. Als je liever
een pizza eet met een dikke bodem moet je de oven minder heet zetten en moet de
pizza langer in het midden van de oven staan. De baktijd van pizza is dus heel
afhankelijk van de bodem dikte.
1) Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het
komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in een kom. Breng deze
op smaak met zout. Schep de kipfilet erdoor en laat het afgedekt in de koelkast
1uur marineren. (het smaakt nog beter als het een dag heeft gemarineerd).
2) Snijd de courgette in lange dunne plakken. Verhit de
grillpan en gril de courgette plakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de
tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de tomaten met het snijvlak
naar beneden in de pan en gril 3 min. Keer ook deze halverwege.
3) Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de
stukken 8 minuten gaar. Keer ook deze weer halverwege.
4) Verhit de rest van de olie in een pan en bak de
amandelen al roerend 2 min. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen
en de dille.
Ik ben Sarah
Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.