Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne
    Chili con carne
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 300 g gehakt
    - 200 g rode bonen
    - 200 g gepelde tomaten
    - 75 g maïs in eigen nat
    - 75 g tomatenpuree
    - 1 ui
    - 1 teentje look
    - 1.5 eetlepel olijfolie
    - cayennepeper naar smaak
    - 1.5 koffielepel komijn
    - zout

    Bereiding:

    1) Snipper de ui fijn.
    2) Laat de rode bonen en maïs uitlekken.
    3) Laat de olijfolie in een ruime pan heet worden.
    4) Bak het gehakt aan en schep regelmatig om, druk met een vork uiteen zodat het gehakt korrelig wordt.
    5) Voeg de gesnipperde ui, knoflook, de rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.
    6) Schep dit goed onder elkaar en kruid af met cayennepeper en komijn.
    7) Proef of je voldoende heb gekruid.
    8) Roer goed om en laat 45 min zachtjes pruttelen.
    9) Als de chili con carne wat te droog wordt dan kan je wat vleesbouillon toevoegen.


    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensstoofvlees
    Varkensstoofvlees

    Benodigdheden:

    - 1 kg varkensstoofvlees
    - 75 g boter
    - 2 uien
    - peper en zout
    - Tijm en laurier
    - 1 glas lauw water
    - Maïzena express bruin
    - peterselie

    Bereiding:

    1) Laat de boter bruinen tot het schuim bijna weg is.
    2) Kruid het vlees, doe er tijm en laurier bij en korst het aan alle kanten aan.
    3) Snipper de ui fijn en bak die bij het vlees aan.
    4) Doe het lauw water er bij en laat dit gaarstoven ongeveer 2 uur.
    5) Roer af en toe het vlees om en leg eventueel aan met een beetje water.
    6) Wanneer het vlees gaar is haal je de stukjes uit de saus en dus ook de laurier.
    7) Leg de saus eventueel aan met lauw water, laat dit koken, kruid dit bij met peper en zout en bind de saus met maïzena bruin.
    8) Giet de saus over het vlees en versier met de fijngehakte peterselie.

    25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash
    Goulash

    Benodigdheden:

    - 750 g runder of varkensstoofvlees
    - 50 g boter
    - peper en zout
    - 3 uien
    - 1 rode en 1 groene paprika
    - 5 tomaten
    - 1 teentje look
    - Paprikapoeder en Cayennepeper
    - 1 laurierblad, beetje tijm
    - 2,5 dl water of bouillon
    - 1 eetl tomatenpuree
    - Witte maïzena
    - Geutje room

    Bereiding:

    1) Snijd het vlees in blokjes.
    2) Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak de stoofvlees aan alle kanten bruin aan.
    3) Reinig en was de groentjes en snijd ze grof.
    (Paprika in repen, ajuinen in halve ringen, look fijn, tomaten pellen en in blokjes.) je kunt ook alles in blokjes snijden als dat makkelijker is.
    4) Voeg de paprika, ajuinen, gepelde tomaten en look toe aan het vlees.
    5) Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en voeg tijm en laurier toe.
    6) Leg aan met water of bouillon.
    7) Voeg de tomatenpuree toe, laat ongeveer anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje (of langer)
    8) Werk af met een geutje room, breng op smaak en bind de saus indien nodig met witte maïzena.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Leffe Bruin
    Stoofvlees met Leffe Bruin

    Benodigdheden:

    - 2 uien stukgesneden
    - 2 eetl bloem
    - 1 a 2 flesjes leffe bruin
    - 1 eetl bruine suiker
    - 1/2 kg stoofvlees (rund)
    - Laurierblad, tijm, peper en zout
    - 1 snee brood met dikke laag mosterd

    Bereiding:

    1) Stoof de ui glazig in boter en voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe.
    2) Laat het langs alle kanten aanbraden tot je een bruin korstje krijgt.
    3) Strooi er de bloem over en roer dit goed onder elkaar. Overgiet het met bier tot het vlees juist onder staat.
    4) Voer er de bruine suiker, laurier, tijm, peper en zout toe en laat dit een uurtje op een zacht vuurtje pruttelen.
    5) Leg er nu een snee brood, zonder korst, met een dikke laag mosterd op.
    6) Leg de deksel op de pot en roer er af en toe eens door.
    7) Laat dit een half uurtje verder stoven.

    Tip:
    Maak dit de dag voordien klaar, dan smaakt het nog beter. tijdens het opwarmen roer je regelmatig erdoor zodat het niet gaat aanbakken.

    Dit is ook lekker met de Blauwe Chimay

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs