Goulash
Benodigdheden:
- 750 g runder of varkensstoofvlees
- 50 g boter
- peper en zout
- 3 uien
- 1 rode en 1 groene paprika
- 5 tomaten
- 1 teentje look
- Paprikapoeder en Cayennepeper
- 1 laurierblad, beetje tijm
- 2,5 dl water of bouillon
- 1 eetl tomatenpuree
- Witte maïzena
- Geutje room
Bereiding:
1) Snijd het vlees in blokjes.
2) Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak de stoofvlees aan alle kanten bruin aan.
3) Reinig en was de groentjes en snijd ze grof.
(Paprika in repen, ajuinen in halve ringen, look fijn, tomaten pellen en in blokjes.) je kunt ook alles in blokjes snijden als dat makkelijker is.
4) Voeg de paprika, ajuinen, gepelde tomaten en look toe aan het vlees.
5) Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en voeg tijm en laurier toe.
6) Leg aan met water of bouillon.
7) Voeg de tomatenpuree toe, laat ongeveer anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje (of langer)
8) Werk af met een geutje room, breng op smaak en bind de saus indien nodig met witte maïzena.
23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|