Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse suikerwafels
    Luikse suikerwafels

    Benodigdheden:

    - 500 gr parelsuiker
    - 3 eieren en 2 eidooiers
    - 700 gr bloem
    - 400 gr bakboter
    - 70 gr verse gist
    - 1/2 pakje vanillesuiker
    - 270 ml lauwe melk
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) De gist in de melk oplossen.
    2) Zout en de bloem mengen.
    3) Eieren en eidooiers, melk met gist, vanillesuiker en bloem bij elkaar mengen tot het deeg niet meer aan de handen kleeft.
    4) Laat het deeg 30 min op kamertemperatuur rijzen.
    5) Snijd de boter in kleine stukjes en samen met de parelsuiker mengen onder het deeg zodat alles goed vermengd is en dan bakken in een wafelijzer.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken of flensjes deeg

    Pannenkoeken of flensjes deeg

    Voor 10 stuks


    Benodigdheden:


    Pannenkoeken: 250 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 3 eieren, 2 lp olie, vetstof, snuifje zout of/en suiker, zakje vanillesuiker

     

    Flensjes:  200 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 4 eieren, 2 lp olie, zout of/en 1 lp suiker, vetstof

     

    Bereiding:


    1) Bloem zeven in een kom en er een kuiltje in maken.

    2) Eieren in een beetje melk loskloppen.

    3) Bloem met de eieren mengen en beetje per beetje de melk toevoegen tot een glad beslag.

    4) Even laten rusten.

    5) Vetstof laten smelten. (niet verkleuren)

    6) Van het vuur nemen en een pollepel deeg in de pan gieten en dit verdelen over de bodem.

    > Flensje = dun en klein dus weinig beslag gebruiken.

    > Pannenkoeken = groot en dikker, dus wat meer beslag gebruiken.

    7) Pan op het vuur plaatsen en het beslag laten drogen en kleuren, daarna keren en de andere zijde laten kleuren.

    18-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pizza deeg

    Voor ongeveer 2 of 3 ovenplaten naargelang de bodemdikte die je wenst


    Benodigdheden:


    - 1k bloem (voor wit brood)

    - 42 gr gist

    - ½ l lauw water

    - 20 gr zout

    - ½ dl olijfolie

     

    Bereiding:


    1) Strooi de bloem op de tafel (of in de keukenrobot) en maak een kuiltje in het midden. Strooi op de rand het zout.

    2) Breek de gist met 100 ml lauw water en giet het in het kuiltje.

    3) Meng van binnen naar buiten toe en giet deel per deel het overige water en olie onder mengen.

    4) Kneed het tot een soepel deeg ongeveer 10 min.

    5) Laat dit 20 min afgedekt rusten op een warme plaats.

    6) Rol het deeg ongeveer 2mm uit voor een krokante bodem of dikker en op een olie bestreken plaat leggen. (of met bakpapier)

    7) Doorprik de bodem met een vork en beleg de pizza naar keuze.

    8) Bak de Pizza ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220°c.

     

    Tip:

    - om een houtoven na te bootsen kan je de pizza eerst helemaal onderaan plaatsen en in een zeer hete oven bakken. Daarna even onder de grill kleuren. Deze vorm van bakken geeft een krokante bodem. Als je liever een pizza eet met een dikke bodem moet je de oven minder heet zetten en moet de pizza langer in het midden van de oven staan. De baktijd van pizza is dus heel afhankelijk van de bodem dikte.

    11-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worstenbroodjes

    Voor ongeveer 15 broodjes


    Benodigdheden:

    - ½ kg bloem

    - 21 gr verse gist

    - 1 koffielepel zout

    - 1 koffielepel suiker

    - 75 gr planta (vetstof)

    - 3 dl melk

    - 750 gr gehakt

     

    Bereiding:


    1) Los de gist en de suiker in de lauwe melk op.

    2) Doe de bloem in een grote kom (of keukenrobot.)

    3) Maak er een kuiltje in en doe hier het gistmengsel in. Strooi een beetje bloem er over en laat 10 a 15 minutjes rijzen tot er barsten in de bloem tonen.

    4) Leg er de zachte vetstof in blokjes rond en strooi naast de kanten het zout.

    5) Begin van het midden naar buiten te mengen. (of keukenrobot)

    6) Kneed een 10 tal minuutjes goed door. Mocht het deeg te nat zijn mag je nog wat bloem strooien.

    7) Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. (ongeveer 3 kwartier)

    8) Ondertussen kan men het gehakt in porties van 50g verdelen en er worstjes van maken. Weeg nu deegblokjes af van ongeveer 60 gr en bol ze. Laat deze 10 min rusten.

    9) Verwarm de oven voor op 200°c, strooi wat bloem op het werkvlak en rol de deegballetjes uit. Dun en lang. Leg het vlees er op, laat een beetje aan de zijkanten uitsteken en rol deze losjes op. Leg dit op een beboterde bakplaat niet te dicht bij elkaar en met de sluiting naar beneden. Laat dit nog 30 min rijzen.

    10) Bestrijk met eigeel en bak deze ongeveer 20 a 25 minuten.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels

    Wafels

    benodigdheden:

    - 1 kg bloem
    - 4 zakjes bakpoeder
    - 4 zakjes vanillesuiker
    - 1/2 kg eieren (+/- 10)
    - 600 gr suiker
    - 1/2 kg boter
    - 1/2 l melk
    - Scheutje olie
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) Smelt de boter in een microgolf of op een vuurtje.
    2) Doe de boter in een grote kom samen met de melk, vanillesuiker, suiker, zout, olie en eieren.
    3) Roer dit goed onder elkaar.
    4) Bloem en bakpoeder mengen (of zelfrijzende bloem) en onder de rest mengen.
    5) Bak de wafels in een wafelijzer.

    02-06-2013, 13:11 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs