Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 500 gr gemengd gehakt
    - 1/2 rode paprika
    - 1/2 groene paprika
    - 1 sjalotje
    - 3 a 4 blikjes tomatensaus
    - 4 zakjes rijst
    - 10 a 15 koriander bolletjes of 2 tl koriander kruiden
    - 2 tl pili pili
    - 1 ei
    - Peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Was schil en snijd het sjalotje in kleine stukjes. Was de paprika en haal de zaadjes binnenin er uit. Snijd deze ook in kleine blokjes.
    2) Doe een beetje boter in een kookpan, stoof het sjalotje glazig aan en stoof daarna de paprika mee.
    3) Doe de tomatensaus in de kookpan en kruid af met peper, zout, koriander bolletjes of 2tl korianderkruiden, 2 tl pili pili.
    4) Als dit kookt zet je ondertussen gezouten water op voor de rijst te koken en meng je het gehakt met het ei, peper, zout en nootmuskaat. Maak er balletjes van zo groot als een pingpongbal.
    5) Leg deze balletjes voorzichtig één voor één in de saus en roer ondertussen even. Niet te veel roeren anders gaan ze plat.
    6) Laat de balletjes ongeveer 20 min mee pruttelen en ondertussen leg je de rijst zakjes ook in het water.
    7) Als dit klaar is, doe je de rijst in een kom, maak je er een gat in het midden en leg je de gehaktballetjes midden in.

    15-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerechten
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pizza deeg

    Voor ongeveer 2 of 3 ovenplaten naargelang de bodemdikte die je wenst


    Benodigdheden:


    - 1k bloem (voor wit brood)

    - 42 gr gist

    - ½ l lauw water

    - 20 gr zout

    - ½ dl olijfolie

     

    Bereiding:


    1) Strooi de bloem op de tafel (of in de keukenrobot) en maak een kuiltje in het midden. Strooi op de rand het zout.

    2) Breek de gist met 100 ml lauw water en giet het in het kuiltje.

    3) Meng van binnen naar buiten toe en giet deel per deel het overige water en olie onder mengen.

    4) Kneed het tot een soepel deeg ongeveer 10 min.

    5) Laat dit 20 min afgedekt rusten op een warme plaats.

    6) Rol het deeg ongeveer 2mm uit voor een krokante bodem of dikker en op een olie bestreken plaat leggen. (of met bakpapier)

    7) Doorprik de bodem met een vork en beleg de pizza naar keuze.

    8) Bak de Pizza ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220°c.

     

    Tip:

    - om een houtoven na te bootsen kan je de pizza eerst helemaal onderaan plaatsen en in een zeer hete oven bakken. Daarna even onder de grill kleuren. Deze vorm van bakken geeft een krokante bodem. Als je liever een pizza eet met een dikke bodem moet je de oven minder heet zetten en moet de pizza langer in het midden van de oven staan. De baktijd van pizza is dus heel afhankelijk van de bodem dikte.

    11-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet in yoghurt

    Kipfilet in yoghurt


    Benodigdheden:


    - 200 gr Griekse yoghurt (bak 500 gr AH)

    - 2 tenen knoflook fijngesneden of geperst

    - 1 rode peper

    - 2 tl gemalen komijnzaad

    - 1 el gembersiroop (flesje 250 ml Royal Mail)

    - 1 limoen, uitgeperst

    - 4 el olijfolie

    - 600 gr kipfilet (in dunne plakjes)

    - 1 courgette

    - 4 tomaten

    - 30 gr amandelen

    - 3 el verse dille, fijngesneden

     

    Bereiding:


    1) Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in een kom. Breng deze op smaak met zout. Schep de kipfilet erdoor en laat het afgedekt in de koelkast 1uur marineren. (het smaakt nog beter als het een dag heeft gemarineerd).

    2) Snijd de courgette in lange dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgette plakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min. Keer ook deze halverwege.

    3) Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken 8 minuten gaar. Keer ook deze weer halverwege.

    4) Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille.

    Serveer met de groenten. Ook lekker met rijst!

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pompoensoep


    Benodigdheden:


    - 3 wortelen

    - 1k pompoen

    - 7 geschilde tomaten

    - 3 bouillonblokjes

    - 2 uien

    - ½ courgette

    - Curry kruiden

    - Gehakt voor balletjes

     

    Bereiding:


    1) Snijd was en schild de groenten.

    2) Fruit de ui lichtjes aan.

    3) Doe hierbij de andere groenten en laat deze een beetje stoven.

    4) Doe hierna water bij de groenten en de kruiden.

    5) Mix deze en maak van het gehakt lekkere balletjes.

    6) Wie spinnetjes wilt moet in de balletjes gewoon een paar kleine spaghetti’ s in steken.

    7) Laat deze gaarkoken en serveer.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worstenbroodjes

    Voor ongeveer 15 broodjes


    Benodigdheden:

    - ½ kg bloem

    - 21 gr verse gist

    - 1 koffielepel zout

    - 1 koffielepel suiker

    - 75 gr planta (vetstof)

    - 3 dl melk

    - 750 gr gehakt

     

    Bereiding:


    1) Los de gist en de suiker in de lauwe melk op.

    2) Doe de bloem in een grote kom (of keukenrobot.)

    3) Maak er een kuiltje in en doe hier het gistmengsel in. Strooi een beetje bloem er over en laat 10 a 15 minutjes rijzen tot er barsten in de bloem tonen.

    4) Leg er de zachte vetstof in blokjes rond en strooi naast de kanten het zout.

    5) Begin van het midden naar buiten te mengen. (of keukenrobot)

    6) Kneed een 10 tal minuutjes goed door. Mocht het deeg te nat zijn mag je nog wat bloem strooien.

    7) Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. (ongeveer 3 kwartier)

    8) Ondertussen kan men het gehakt in porties van 50g verdelen en er worstjes van maken. Weeg nu deegblokjes af van ongeveer 60 gr en bol ze. Laat deze 10 min rusten.

    9) Verwarm de oven voor op 200°c, strooi wat bloem op het werkvlak en rol de deegballetjes uit. Dun en lang. Leg het vlees er op, laat een beetje aan de zijkanten uitsteken en rol deze losjes op. Leg dit op een beboterde bakplaat niet te dicht bij elkaar en met de sluiting naar beneden. Laat dit nog 30 min rijzen.

    10) Bestrijk met eigeel en bak deze ongeveer 20 a 25 minuten.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Tomatensoep met balletjes

     

    Benodigdheden:


    - 4 gepelde tomaten

    - Tomatenpureeblikje

    - 4 groenten bouillonblokjes

    - 2 chipolata’ s of 200gr gemengd gehakt

    - 1 ui

    - Diepvriesgroenten of een beetje wortelen, prei,…

    - Klontje boter

    - Peper / Zout / tijm

     

    Bereiding:


    1) Snijd de gepelde tomaten in 4, schil was en snijd de ui in kleine stukjes.

    2) Doe het velletje rond de chipolata weg en maak hiervan balletjes (of van het gehakt)

    3) Doe een klontje boter in de kookpan en fruit de in stukjes gesneden ui glazig.

    4) Stoof hierbij de groentjes en daarna de tomaten aan.

    5) Doe er water bij en tomatenpuree, kruid af met peper, zout,  tijm en bouillonblokjes en laat koken op een matig vuurtje.

    6) Als de groentjes gaargekookt zijn, dan mix je dit met de soepmix en laat hierin de balletjes gaarkoken.

    7) Zijn de balletjes gaar, dan serveer je dit in een soepbord met een beetje peterselie of bieslook.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs