Kipfilet in yoghurt
Benodigdheden:
- 200 gr Griekse yoghurt (bak 500 gr AH)
- 2 tenen knoflook fijngesneden of geperst
- 1 rode peper
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 1 el gembersiroop (flesje 250 ml Royal Mail)
- 1 limoen, uitgeperst
- 4 el olijfolie
- 600 gr kipfilet (in dunne plakjes)
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 30 gr amandelen
- 3 el verse dille, fijngesneden
Bereiding:
1) Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het
komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in een kom. Breng deze
op smaak met zout. Schep de kipfilet erdoor en laat het afgedekt in de koelkast
1uur marineren. (het smaakt nog beter als het een dag heeft gemarineerd).
2) Snijd de courgette in lange dunne plakken. Verhit de
grillpan en gril de courgette plakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de
tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de tomaten met het snijvlak
naar beneden in de pan en gril 3 min. Keer ook deze halverwege.
3) Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de
stukken 8 minuten gaar. Keer ook deze weer halverwege.
4) Verhit de rest van de olie in een pan en bak de
amandelen al roerend 2 min. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen
en de dille.
Serveer met de groenten. Ook lekker met rijst!
10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|