Limoncello alla crema
Ingrediƫnten voor 3 liter:
- 8 a 10 citroenen
- 1 liter pure alcohol (kan je kopen in de colruyt)
- 1,6 kg fijne suiker (naar smaak, kan ook meer of minder)
- 2 1/2 liter volle melk op kamertemperatuur
- 4 zakjes vanillesuiker
Bereiding in 2 stappen:
1) Schil de citroenen zo dun mogelijk zodat er weinig van het wit meekomt.
Doe de alcohol in een bokaal, voeg de citroenschillen hieraan toe en sluit de bokaal goed af.
Laat deze bokaal gedurende 7 a 10 dagen in het donker staan. (Liefst 10 dagen)
2) Na deze rustperiode:
Zeef de schillen uit de alcohol. Meng de alcohol met de suiker, de melk en vanillesuiker in een grote pot met een handklopper (tot de suiker is opgelost).
Flessen vullen en in de diepvries bewaren.
16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|