Plattekaastaart met bosvruchten
Benodigdheden:
- 1 kant-en-klaar gemaakte zanddeeg
- 300 gr magere platte kaas
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte citroenschil
- 75 gr maïzena
- 3 eieren
- Ongeveer 300 gr bosvruchten
Bereiding:
1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
5) Meng daarna de vruchten eronder.
6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.
05-08-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|