Niet alleen hier in Holland, maar ook in alle andere Europese landen hebben we overal wetten voor, maar als het 'wenselijk' is, worden door het Rijk en de Gemeenten ontheffingen verleend (behalve voor een paar kilometertjes te hard op de weg of in het donker zonder licht op de fiets) en die zijn bijna evenredig net zo groot in aantal als alle wetgevingen bij elkaar. Volgens de Nederlandse Wetgever is het verboden om dieren zonder voorafgaande verdoving te slachten. Op grond van religieuze bepalingen is de wet bijgeschaafd. We gaan even terug in de geschiedenis. Vroeger op het platteland hielden we allemaal wel een paar varkens voor eigen slacht en was er ruimte voor, liepen er ook een twintigtal kippen met een haan erbij en kon je de eigen eitjes rapen en vers vanuit het hok consumeren. We hadden vroeger een bakkerij, café en winkel, maar ook een groot stuk land waarop een varkensstal en kippenhok stond. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat zonder verdoving vooraf een varken of koe geslacht werd door deze met een mes te kelen en met mijn vaste hand moest ik in zo'n grote ouderwetse koekenpan het bloed opvangen. Nadien kwam er een wet dat de dieren eerst verdoofd moesten worden en men een keurmeester aan huis moest laten komen ter goedkeuring van het vlees. Naderhand is er ook een wettelijke bepaling gekomen dat huisslachtingen alleen in een erkende slachterij mochten plaatsvinden en voor wild & gevogelte en pluimvee kwam de bepaling dat alleen een erkende poelier deze dieren mocht villen. Meestal was de ligging van de dieren goed te noemen, maar uit den boze daarentegen was het slachten van deze arme sukkels: Met een aks werd een kip onthoofd of zij werd doodgeschopt en dan geplukt en bewerkt, persoonlijk had ik een soort guillotine ontworpen die bestond uit een oude vuilnisemmer met geslepen deksel, konijnen werden aan poten opgehangen en gekeeld door al of niet met een flinke tik achter het oor vooraf verdoofd te zijn, ook niet vreemd was het ophangen aan een dun stalen draadje om op die manier er wat wildsmaak aan te krijgen; kortom het was een ruige tijd en we deden er allemaal aan mee!
Over huisslachtingen hoor ik niets meer, maar er zijn nog wel boeren die thuis slachten, het vlees aan huis verkopen en daar een vergunning voor hebben gekregen. Particulieren die er zelf nog wat kippen of konijnen hebben zitten, laten de slacht over aan een poelier en bij hoge uitzondering hoor ik nog wel eens van clandestiene slacht thuis.
Door helemaal meegegroeid te zijn met deze moderne maatschappij en mogelijk door mijn leeftijd, die korter bij de negentig dan 60 ligt, ben ik weekhartig geworden en zou ik het niet meer over mij kunnen krijgen om een kip of konijn te slachten.
Hier in Nederland is het onder strikte controle toegestaan dat er op religieuze gronden ritueel geslacht wordt, maar het is voornamelijk de Partij van de Dieren die hiertegen protesteert en zelf sta ik er ook sceptisch tegenover en eten wij nog altijd vlees van dieren die vooraf verdoofd zijn.
In Nederland is net als in België bij het warenhuisketen Carrefour de mogelijkheid om Halal vlees te kopen, met dien verstande dat dit in België echt ritueel geslacht vlees betreft en men in de Hollandse grootwinkelbedrijven vertelt dat men Halal vlees verkoopt van dieren die vooraf 'licht verdoofd' zijn. Mohammedanen die zich strikt aan de Sharia houden kopen dit vlees niet en halen dit bij de Mohammedaanse slagers.
Bij ritueel slachten worden de dieren vooraf helemaal gewassen en bidt de slager een vers uit de Koran, waarbij de naam van Allah verplicht uitgesproken moet worden, daarna wordt er een kerfje gemaakt in de hals van het dier en loopt uiterst langzaam het bloed eruit, hierna vindt er soms nog weer een reinigheidsceremonie plaats. Beweerd wordt dat het dier bij vakkundig ritueel slachten geen kik geeft en geen pijn heeft en dat onze methode van slachten met het dier eerst een pen door zijn hersens te schieten veel wreder is. Zie inzet linksboven!..... en eten we allemaal wel niet eens een Turks belegd broodje of hamburger waarin Halal vlees verwerkt is en wie maakt zich daar druk over? Als u onderstaand adres gebruikt en u wilt weer terug naar mijn site klik dan met linkermuis op pijl linksboven! KLik op http://www.halalcorrect.com/ en u komt alles over Halal slachten aan de weet!
 Het halal vlees hier lokt tot koop en ziet er fris en gezond uit!
 In België wordt wel geprotesteerd maar wat haalt het uit?
|