Inhoud blog
 • vuistregels voor een gezond lichaam
 • één student op 5 heeft te hoge bloeddruk
 • 10 tips voor meer veerkracht
 • Verzorg u preventief tegen mogelijke griepaanvallen
 • gezond blijven met gewone voeding?
 • Zonder ontbijt meer kans op overgewicht bij jongeren
 • De sojaboon uit de formule 1
 • augustus magazine
 • Junkfood veroorzaakt ondervoeding
 • weg met de bloedsuiker schommelingen
 • Proteïnerepen
 • soja-eiwitten voor een betere calciumopname
 • te veel vet, te weing spieren?
 • Soja-eiwitten voor een betere calciumopname
 • Geniet van de feestjes maar houd enkele regels in acht.
 • 15 eenvoudige beatytips
 • eiwitten: herstel en opbouw
 • Formule 1
 • Oorzaak van een laag metabolisme
 • Topvorm
  Archief per maand
 • 01-2011
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 09-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2007
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  eric_claudia
  www.bloggen.be/eric_cl
  Zoeken in blog

  Breng je lichaam in topconditie
  leer meer over goed gedoseerde voeding
  17-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vuistregels voor een gezond lichaam


  Wij mensen zijn gemaakt om heel ons leven vitaal en gezond te blijven.

  Om dat te bewerkstellingen zijn er drie belangrijke voorwaarden te vervullen.

  1. Ons lichaamsgewicht onder controle houden - dus niet te zwaar maar ook niet te licht.

  2. Ons lichaam alle voedingsstoffen verschaffen die het nodig heeft om voor altijd goed te blijven functioneren.

  3. Blijf je gans je leven actief en in beweging. Rust roest is hier ten stelligste van toepassing.

  Vergelijk ons lichaam met een auto. We mogen hem niet overladen omdat de vering het zou begeven. We moeten de brandstoftank vullen met de juiste zuivere brandstof én we moeten alles tijdig en met de juiste olie smeren.
  Als we vergeten te smeren zal de wagen in het begin nog wel goed functioneren maar na verloop van tijd zullen er onherroepelijk onderdelen sneller gaan verslijten. Verder moeten we zorgen dat hij af en toe gebruikt wordt zodat er niets komt vast te roesten.

  Zo ook is het gesteld met ons eigen lichaam. Moderne voedingsmiddelen bevatten niet meer alles wat nodig is om ons lichaam gezond te houden. De productiemethoden, bewaarmethoden en toevoegsels maken ons eten ongezond en onbetrouwbaar. Heel wat belangrijke voedingsstoffen ontbreken gewoon in onze moderne voeding.

  Toch voelen we die tekorten niet onmiddellijk en denken we gezond te blijven. De nadelige gevolgen voelen we pas na 20 tot 30 jaar.  We worden geconfronteerd met allerlei ongemakken en zelfs met zeer ernstige ziektes maar dan is het te laat.

  Weet je dat er een voedingsproducten bestaan dat al deze tekorten terug kunnen helpen aanvullen, zodat je terug beter functioneert?

  17-01-2011 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (20 Stemmen)
  12-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.één student op 5 heeft te hoge bloeddruk

  Bijna één student op vijf lijdt aan een te hoge bloeddruk. Dat blijkt uit gegevens van het Belgisch Hypertensie Comité.

  Het BHC verzamelde de medische gegevens van meer dan 2.500 eerstejaarsstudenten aan verschillende Brusselse hogescholen. Uit de resultaten blijkt dat er een sterke correlatie is tussen een hoge bloeddruk en een hoge Body Mass Index (BMI). Ook de buikomtrek is een belangrijke indicator.

  Het BHC trekt aan de alarmbel omdat één student op vier roker is, één op vier overgewicht heeft en één op vijf aan hypertensie lijdt. "Maatregelen ter bevordering van een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging vanaf jonge leeftijd zijn essentieel", zegt dokter Alexandre Persu van het universitair ziekenhuis Saint-Luc.

  Van hypertensie of hoge bloeddruk is sprake vanaf 140/90 mmHg.

  De voeding van de studenten laat dikwijls te wensen over, nochtans hoeft goed samengestelde voeding niet moeilijk klaar te maken en niet duur te zijn.
  De Formule 1 voeding is een smartfood maaltijd die op 2 minuten klaar is en 52 essentiële voedingstoffen bevat en max 1,5 euro per maaltijd kost.

  Meer info over Formule 1:  klik hier

  12-01-2011 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
  29-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 tips voor meer veerkracht
  Reken af met neerslachtigheid

  bijna iederen heeft weleens een periode waarin je het leven minder goed ziet zitten.  Dat is niet erg als het niet ang duurt en het is ook geen reden om medicatie te gaan slikken waarvan bewezen is dat ze toch niet goed werkt.  in gevallen van lichte depressie werken andere ingrepen beter.

  1. Praat met je partner, zus, vriendin of een vertrouwd persoon over wat je bezig houdt.  Ook iemand die iets verdervan je af staat, kan je misschien een andere kijk aanreiken. 

  2. Bouw lichaamsbeweging in, liefst in openlucht.  Niets zo gezond voor de geest als een stevige wandeling of fietstocht.  Dat komt omdat beweging de productie van serotonine stimuleert.

  3.  eet gezond en kies wat vaker voor vette vis.  Neem daarnaast in elk geval en capsule omega3 (Herbalifeline)  bijna iedereen van ons heeft te kort aan omega3.

  4. Heb je kinderen?  doe zo vaak mogelijk activiteiten met hen.  De onbezorgdheid en het spel van kinderen kunnen je gedhten een postieve draai geven.  Bovendien houden ze je met beide benen op de grond.

  5. sta elke dag til bij de goede dingen in het leven.  Schrijf ze eventueel op om ze in je geest in te prenten.

  Eten om te vergeten?
  Duik jij ook de koelkast in als je je gefruseerd of verdrietig voelt?  Aan emo-eten kan je werken en dat zal je lijn en goede komen.  Deze tips kunnen je helpen:
  6. Hou een week een dagboek bij en schrijf op wat je frustreert of blijmaakt;  Zo krijg je meer vat op en doorzicht in je emoties. 

  7.Ga niet shoppen als je boos of verdrietig bent en eet altijd voor je naar de supermarkt gaat. Anders belandt er wellicht een hoop troostvoedsel in je karretje.  Maak een lijstje en hou je eraan.

  8. Praat over wat je bezighoudt met een vriendin, moeder, partner... in plaats van te snoepen.  Het is geen schande om een knuffel of een woord van troost nodig te hebben.

  9. Zorg voor een prettige, opgeruimde omgeving thuis.  Een aangename sfeer zal je meteen in en goed humeur brengen als je thuiskomt.

  10. Leer je troost elders te gaan zoeken.  Ga wandelen, leg een leuk muziekje op, laat je nagels manicure.  Dat is allemaal beter voor je lijn dan nog een reep chocolade of een zak snoepjes.

  29-11-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (10 Stemmen)
  02-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorg u preventief tegen mogelijke griepaanvallen

  Teveel aan afval- of gifstoffen kunnen onze gezonde cellen beschadigen!  In de prehistorie leefden de mensen op bessen, vruchten en planten.  Vandaag de dag (over)leven de meeste mensen op snelle maaltijden (alles wat binnen het kwartier op tafel staat), fastfood en andere bewerkte voedingsmiddelen en toevoegingen (gehydrogeneerde vetten, pesticiden herbiciden, bewaarmiddelen).  Ook worden heel wat voeding niet vers genoeg gegeten of te lang gekookt waardoor ook veel verloren gaat.

  Ook tijdens de spijsvertering en het sporten komen er afvalstoffen vrij in ons lichaam, een teveel aan die afvalstoffen kan onze gezonde cellen beschadigen en ons lichaam ziek maken.  Ook komen er erg veel gifstoffen ons lichaam binnen via luchtvervuiling, waterverontreiniging, bacteriën, virussen...  Door al deze gifstoffen verzwakt ons lichaam en worden we gevoeliger, vermoeider en hebben we zwaarder te leiden aan (virale) infecties en ontstekingen.  Naast de gifstoffen zorgt ook stress ervoor dat we onze broodnodige vitaminen stuk maken.

  Hoe kan je je lichaam beschermen en herstellen en terug in evenwicht brengen?

  Maak af en toe gebruik van een kuur van Rose-ox!

  Rose-ox is een krachtige antioxidant op basis van kruiden! Het bevat veel rozemarijn-, broccoli-,kool-,tomaat-, safraan-, kruidnagel, salie-, geelwortelextract allen rijk aan meer dan 12 anti-oxiderende waaronder vitamine C, E, carotenoïden en het zeer krachtige carnosolzuur.  Ze bevatten ook phytonutrienten (waaronder organsich gebonden zwavel, en lycopeen) en de mineralen ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink.

  Anti-oxidanten of afweerstoffen beschermen onze cellen en weefsels tegen gifstoffen die in ons lichaam komen.  Ze herstellen bovendien de aangerichte schade en maken gifstoffen onklaar.

  Als de schade hersteld wordt en de gifstoffen verwijderd zijn is het lichaam terug in staat om optimaal te functioneren. 

  Wacht niet langer, geef de griep geen kans en begin vandaag nog met je anti-oxidanten kuur van rose ox.


  02-11-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  22-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezond blijven met gewone voeding?

  Al sinds 1875 wordt in Nederland en België kunstmest toegepast. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een algemeen gebruik. Ik had daar nooit zo bij stil gestaan maar kunstmest bevat slechts 11 mineralen en spoorelementen. De bodem is na ruim 125 jaar echt wel door de eigen reserves heen en als je weet dat zee mineralen 92 mineralen en

  spoorelementen bevat dan moet het duidelijk zijn waarom iedereen bij testen (SpectraCell) (NES) een schrikbarend mineralen tekort vertoont.

   

  Als je weet dat een plant op volwaardige grond gekweekt ook geen pesticiden nodig heeft is het duidelijk dat wij onvolwaardige voeding aangeboden krijgen.

  Maar het kweken met zeemineralen levert de industrie geen verdiensten op. Aan het leveren van kunstmest, pesticiden en sinds de invoering van gepatenteerde GMO zaden valt er aan deze handel dik geld te verdienen

  ten koste van .....

   

  De boeren worden er niet wijzer van en verdienen geen stuiver meer. De winnende partij is naast de voedingsindustrie ook de farmaceutische industrie die ook op grote schaal pesticiden mogen leveren voor menselijk gebruik. In dit geval noemen ze dit echter medicijnen. Maar vergeet niet ze zijn vaak net zo giftig.

  Van die medicijnen zijn bij 13 procent wetenschappelijk aantoonbare voordelen vastgesteld. Van maar liefst 46 procent is wetenschappelijk helemaal niet bekend wat ze doen en de resterende groep schommelt van soms inzetbaar tot schadelijk of zeer schadelijk. (bron BMJ) Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit veel weg heeft van een Russische roulette met je eigen gezondheid!

    

  Het is voor mij nu volkomen duidelijk waarom mensen die hun voedingsstatus gaan aanpassen en daarbij aanvullen met voedingssupplementen zo geweldig op kunnen knappen. Herstellen, minder gebreken vertonen, meer energie, er beter uitzien en soms zelfs de meest beangstigende ziektes overwinnen.

   

  IK laat het echter niet zo ver komen, maar werk daar nu al aan om mijn gezondheid te optimaliseren. Daarvoor gebruik ik een hoogwaardige voedingssupplementen.

   

  De kwaliteit van onze huidige voeding is zo DRAMATISCH slecht dat je wel 11 of 13 stuks groenten en fruit PER DAG moet eten om je lichaam van voldoende essentiële bouwstoffen te voorzien. Dat konden we al lezen in rapporten en adviezen gepubliceerd in ..... 1936!

   

  De lijfspreuk van Hippocrates: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en niet medicijn uw voeding’

  Wil jij ook hoogwaardige voeding en supplementen sport- en energie dranken aan groothandelsprijs? stuur dan nu een mailtje (zie kolom hiernaast) met jouw telefoonnummer en we nemen nu contact met je op of bel zelf 0032486/487197  voor een persoonlijk supplementen advies.

  22-10-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  14-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder ontbijt meer kans op overgewicht bij jongeren
  Zonder ontbijt meer kans op overgewicht bij jongeren

  2007 - Een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Wageningen toonde aan dat niet ontbijten in sterke mate verband houdt met overgewicht bij jongeren. Ook alcoholconsumptie en lichamelijke inactiviteit spelen een rol van betekenis. Van 25.176 leerlingen van de tweede en vierde klas van de middelbare school met leeftijden van 13 tot 16 jaar werden de gegevens geanalyseerd. Het overslaan van het ontbijt bleek de belangrijkste risicofactor te zijn voor het krijgen van overgewicht. Bij de leerlingen van de tweede klas hield het overslaan van het ontbijt significant verband met een 2,2 maal grotere kans op overgewicht. Alcoholconsumptie en lichamelijke inactiviteit hielden in deze groep significant verband met een respectievelijk 1,9 en 1,7 verhoogd risico van overgewicht. Hoe vaker het ontbijt werd overgeslagen en hoe groter de alcoholconsumptie en lichamelijke inactiviteit was, hoe groter het risico van overgewicht aanwezig was. De leerlingen uit de vierde klas lieten vergelijkbare significante verbanden zien.

  Bron:
  Croezen S, Visscher TL, Ter Bogt NC, Veling ML, Haveman-Nies A. Skipping breakfast, alcohol consumption and physical inactivity as risk factors for overweight and obesity in adolescents: results of the E-MOVO project. Eur J Clin Nutr 2007 Nov 28

  Voor een gezond en snel ontbijt kan je profiteren van een uitstekend samengestelde formule : meer over deze  formule: klik hier

  14-10-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  21-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sojaboon uit de formule 1

  In China gebruikt men al duizenden jaren soja als bron van eiwitten en om haar andere nutritionele kwaliteiten. Er bestaan talrijke variëteiten sojaplanten. De meest gebruikte is de gele sojaboon.

  De sojaplant groeit in een warm en vochtig klimaat. Het duurt tussen de 150 en 200 dagen voor ze volgroeid is. Ze is dan 80 cm hoog en heeft kleine, witte of paarse bloemetjes waaruit peulen groeien die 1 tot 4 bonen dragen. In deze nagenoeg bolvormige bonen schuilt de heilzame kracht van soja. Sojabonen - de basis voor de F1- zijn rijk aan gezonde eiwitten, vezels, olie en mineralen. Kortom, heel wat essentiële elementen die deel uitmaken van een gezonde voeding.

  Een van de beste manieren om je goed in je vel te voelen, is kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding. En daar past soja perfect in. Herbalife heeft een uitgebreid aanbod van heerlijke producten onder andere ook op basis van soja, die een lekkere plantaardige variatie op zuivel en vlees vormen. Lees verder en ontdek hoe jij en je lichaam daar wel bij varen.

  • Van nature arm aan verzadigde vetten

  In een gezonde voeding dienen we de hoeveelheid verzadigde vetzuren zoveel mogelijk te beperken. Verzadigde vetzuren worden ook "slechte" vetten genoemd, omdat ze onze cholesterol kunnen doen stijgen. De F1 met soja producten zijn van nature arm aan verzadigde vetzuren.

  • Bevat van nature omega 3 en 6

  De F1 bevat omega 3 & 6 die in elke levensfase een belangrijke rol spelen. Deze goede vetzuren zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam.

  • cholesterolverlagend

  Lekkere, frisse maaltijd en voedingsmiddelen die cholesterol verlagend werken... Dát is soja! Je kunt naar hartenlust van alle F1-producten genieten en hoeft zich geen zorgen te maken over cholesterolopname. Heerlijk, toch?
  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 25 g soja-eiwitten per dag kan leiden tot een cholesterolverlaging (bevestigd door de Joint Health Claim Initiative (Engeland 2002)/ American Food and Drug Administration 1999). Hoe je 25 g soja-eiwitten kunt opnemen? Heel eenvoudig: drink 2 shakes van F1 per dag.

  • Bevat vezels

  De F1 zijn verrijkt met havervezel, een voedingsvezel die zorgt voor de goede opname van afvalstoffen uit de darmenflora.

  • Bevat hoogwaardige eiwitten

  De kwaliteit van soja-eiwitten is evenwaardig aan de eiwitten uit melk of dierlijke producten. Soja-eiwitten bevatten namelijk elk van de 8 essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken. We moeten deze dus uit onze voeding halen. F1 maaltijden vormen daarom het enige volwaardige plantaardig alternatief voor zuivel en vlees.
  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 25 g soja-eiwitten per dag kan leiden tot een cholesterolverlaging (bevestigd door de Joint Health Claim Initiative (Engeland 2002)/ American Food and Drug Administration 1999).

  • Bron van calcium & vitaminen

  De F1 producten zijn rijk aan calcium. Bovendien bevatten ze vitamine B2, B5, B6 foliumzuur en B12. Deze calciumverrijkte sojaproducten vormen dan ook een volwaardige vervanger voor vleesproducten.

  • Een minimum aan zout

  De F1 producten bevatten slechts 0.28g  natrium per maaltijd.

  • Lichtverteerbaar
  De F1 producten bevatten dankzij het gebruik van soja slechts 217 kcal voor een volwaardige maaltijd.  Ter vergelijking met een belegd broodje dat  al gauw 750kcal bevat. 
  Vraag nu uw proefpakket aan op 0486/487197.

  21-09-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  03-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.augustus magazine
  klik hier voor het augustus magazine

  03-08-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkfood veroorzaakt ondervoeding
  Britse artsen slaan alarm: steeds meer mensen raken ondervoed door junkfood.  Door een gebrek aan voedingsmiddelen krijgen ze een opgeblazen buik en uitgemergelde ledematen, net als slachtoffers van hongersnood.  Het probleem zou de Britse gezondheidszorg dubbel zoveel kosten als obesitas.  Britse experts zien het fenomeen spectaculair stijgen.  Het aantal ziekenhuispatienten dat ondervoed is, steeg de voorbije 5 jaar met 44 %.  Vorig jaar waren dat bijna 4000 gevallen.  Vermoed wordt dat dat slechts een topje van de ijsberg is en dat 6 procent van de Britse bevolking - 3,6 miljoen mensen - ondervoed is.  Het probleem treft mensen van alle leeftijden. 
  Laat het zover niet komen start je dag met een volledig uitgebalanceerde maaltijd en herwin uw energie en een gezond gewicht: meer over formule 1: klik hier

  09-05-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:junkfood, formule 1
  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weg met de bloedsuiker schommelingen
  Heb je last van vermoeidheid, duizeligheid, angsten of onverklaarbare hoofdpijn?
  Dan zou het best wel eens zo kunnen zijn dat je eetgewoonten daar de oorzaak van zijn. Heb je in het midden van de ochtend of de middag het gevoel dat je omvalt als je niet meteen iets eet (liefst iets met veel koolhydraten) dan is de kans groot dat dit komt door een te grote schommeling in je bloedsuikerniveau. Dan ben je niet de enige.
  Door verkeerde eetgewoonten kan je bloedsuikerniveau enorm gaan schommelen. Als je bloedsuikerniveau te laag is, dan schreeuwt je lichaam om voedsel. Als je dan iets eet met veel koolhydraten (bijv. suiker of zetmeel) reageert het lichaam daarop door veel insuline af te geven. Die insuline zorgt ervoor dat je bloedsuikerniveau omlaag gaat. Als dat te snel gebeurt, wordt je bloedsuikerniveau te laag (hypoglycemie), met alle gevolgen van dien: hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, slechte concentratie, geirriteerdheid, soms ook angsten en zelfs paniekaanvallen. Gelukkig is de oplossing dichtbij.
  Je moet ervoor zorgen dat het bloedsuikerniveau stabiel wordt (en blijft). Dat doe je door te kiezen voor de juiste voedingsmiddelen. Bloedsuiker wordt namelijk niet alleen maar gemaakt van suiker, wat veel mensen wel denken, maar van koolhydraten. Niet alle koolhydraten zijn hetzelfde. Sommige koolhydraten doen je bloedsuikerniveau snel stijgen, anderen langzaam.
  Het toverwoord is glycemische index (GI). Elk voedingsmiddel heeft een waarde. Glucose is het referentiepunt en heeft een GI van 100. Voedingsmiddelen met een hoge GI zorgen voor de grootste schommelingen in het bloedsuikerniveau.
  Dus, als je je bloedsuikerniveau wilt controleren, dan is het beter om te kiezen voor producten die laag scoren op de GI-index. Een paar voorbeelden: GI= 110: maltose (bier) 100: glucose, druivensuiker, dextrose 90-100: aardappelen uit de oven, frites, rijstebloem 80-90: aardappelpuree, gekookte worteltjes, snelkookrijst, chips, cornflakes, watermeloen 70-80: gekookte witte rijst, witbrood, suiker, candybars 60-70: bruinbrood, gekookte aardappelen, couscous, rozijn, jam (met suiker) 50-60: witte macaroni/spaghetti, mais, zilvervliesrijst 40-50: volkorenbrood, volkorenpasta 30-40: appel, sinaasappel, perzik, melkproducten, rauwe worteltjes, bruine bonen, vijgen 20-30: kersen, grapefruit, jam (zonder suiker) 15: pinda's, walnoten, soja minder dan 15: bladgroenten, aubergine, courgette, knoflook, ui, champignons

  Waar moet je op letten als je je bloedsuikerniveau wilt stabiliseren? Zorg dat je altijd ontbijt. Mensen die geen ontbijt nemen, hebben eerder de neiging om naar tussendoortjes te grijpen gedurende de ochtend. Zorg dat je voldoende eet. Denk na over wat je eet. Kies liever voor producten die laag (tot ca. 55) scoren op de GI-index, dan producten met een score erboven. Zorg dat je altijd een gezonde snack bij je hebt (stukje groente, handjevol noten). Een stabieler bloedsuikerniveau heeft niet alleen tot gevolg dat je je beter voelt, maar ook dat je gezond bezig bent (in de zin dat je risico om diabetes II te ontwikkelen hierdoor significant afneemt).

   Minder koolhydraten zonder honger

  • F1 voedingsshake op basis van plantaardige eiwitten
   Plantaardige eiwitten voeden alle cellen en organen en doen de insuline niet op hol slaan zodanig dat er minder vet wordt opgeslaan.
   Wanneer er niet meer te veel insuline wordt geproduceerd is er ook geen probleem met een te plotse lage bloedsuikerspiegel die je naar alles doet grijpen. Plantaardige eiwitten zorgen er dus voor dat je minder snel honger krijgt.


   Voor meer informatie over voedingsshakes en hoe je ze aan groothandelsprijs (1,5euro per maaltijd) kan surf naar  : for body

  25-04-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Insulineresistentie en overgewicht

  Overgewicht en obesitas vormen een sterk groeiend probleem. In de Verenigde Staten en Groot Brittannië heeft meer dan 50% van de bevolking overgewicht. In Nederland, België, Frankrijk en in de Scandinavische landen is ongeveer 40% van de mannen, en 30-40% van de vrouwen te zwaar.

  Overgewicht is een belangrijke risicofactor bij een groot aantal chronische aandoeningen. In “The New England Journal of Medicine” wordt aangegeven dat zelfs een kleine hoeveelheid extra lichaamsvet de kans op aandoeningen vergroot en de totale levensverwachting negatief beïnvloedt.

  Helft volwassen bevolking volgt dieet

  Het aantal mensen dat één of andere vorm van dieet volgt is dan ook enorm. Door de tijd heen werden heel veel verschillende diëten ontwikkeld rondom bepaalde biochemische theorieën. Enkele voorbeelden hiervan zijn diëten gebaseerd op:

  • voedingsgerelateerde thermogenesis
  • het metabolisme van vetcellen
  • activiteiten van het sympathisch zenuwstelsel
  • calorierestrictie

  Niet vet maar vooral koolhydraten oorzaak overgewicht

  De idee dat overgewicht voornamelijk wordt veroorzaakt door een overconsumptie van vet is hardnekkig. Uitgangspunt bij dit denken is dat iedere calorie hetzelfde is. Dit is echter onjuist omdat de hormonale consequenties van calorieën uit koolhydraten wezenlijk anders zijn dan van die uit vetten of eiwitten.

  De belangrijkste oorzaak van overgewicht lijkt echter niet de vetconsumptie maar insuline-resistentie te zijn.

  Illustratief hiervoor is de manier waarop het vee in onze moderne veeteelt zo snel mogelijk wordt “vet-gemest”. Dit vetmesten gebeurt namelijk niet met vetten zoals boter, olie, reuzel of melkvet, maar vooral met maïs, dat slechts 5% vet bevat maar wel 90% koolhydraten!

  Dan is er ook nog de zgn. “Franse paradox”. Deze houdt in dat in Frankrijk veel meer vet wordt gegeten dan in Amerika (b.v. 4 maal zoveel boter en 2 maal zoveel kaas) maar dat er veel minder overgewicht voorkomt dan in Amerika. Heel opvallend is daarbij dat de Fransen 5 maal zo weinig suikers gebruiken als de Amerikanen.

  Zetmeel werkt als snelle suikers

  Bekend is dat geraffineerde suikers het bloedsuiker- en insulinegehalte binnen enkele minuten verhogen. Sucrose, glucose, fructose (mono- en disachariden) nemen zo’n 22% van de totale calorieconsumptie bij jong en oud voor hun rekening. Zetmeel lijkt het bloedsuiker- en insulineniveau iets minder snel te laten stijgen. Het moderne geïndustrialiseerde zetmeel zoals witte bloem, maïs(zet)meel en aardappels dat wordt verwerkt in o.a. deegwaren, brood, cakes, mais- en aardappelchips, tortilla’s en gebak wordt echter even snel geabsorbeerd als geraffineerde suikers.

  Twee soorten zetmeel

  Zetmeel bestaat voornamelijk uit twee verschillende typen: amylose en amylopectine. Beide worden verteerd door het enzym amylase. Amylose is een lange keten van glucosemoleculen die opgerold ligt en door amylase slechts langzaam verteerd worden. Het vrijkomen van glucose bij amyloserijke producten als b.v. gerst, rogge e.d. verloopt dan ook vrij langzaam.

  Amylopectine bestaat uit vertakte glucosemoleculen die gecombineerd met amylase makkelijk worden verteerd. Hierdoor wordt de glucose snel opgenomen en stijgt de bloedsuikerspiegel snel. Vooral tarwe, maïs en aardappels zijn rijk aan amylopectine.

  Insuline-glucagon connectie

  Dat insuline een zeer belangrijke rol vervult bij o.a. overgewicht blijkt uit het feit dat insuline het “opslaghormoon” is. Glucagon daarentegen wordt aangemerkt als het “verbruikhormoon”. Wanneer er qua voeding een balans is tussen insuline en glucagon, vullen deze 2 hormonen elkaar goed aan.

  Insuline zorgt ervoor dat glucose als energie in de cel wordt verbrand of als glycogeen in lever en spiercellen wordt opgeslagen. Ook zorgt insuline ervoor dat de glucose die dan nog overblijft wordt opgeslagen in de vetcellen. Glucagon zorgt ervoor dat de ‘deuren’ van de vetcellen worden geopend en dat deze weer als energie verbruikt kunnen worden.

  Wanneer insuline hoog is, is glucagon laag. Als het insulineniveau daalt gaat het glucagon-niveau omhoog. Van deze twee hormonen is insuline het dominante hormoon. Deze balans tussen insuline en glucagon is van eminent belang voor een goede balans tussen energie en vetopslag. Wanneer er weinig voedselaanbod was, zoals bijvoorbeeld in de prehistorie, was het de insuline die mensen in leven hield. In deze tijd van overvloedig voedselaanbod in de westerse wereld kan een hoog insulineniveau letterlijk de dood tot gevolg hebben. Geschat wordt dat overgewicht voor 90% wordt veroorzaakt door insulineresistentie!

  Overgewicht door insulineresistentie is het best zichtbaar op en rond de buik. Deze inwendige vetten zitten rond de organen (darmen, lever, galblaas, alvleesklier e.d.). Dit vet is voornamelijk metabool actief en wordt o.a. gevormd door een hoog insulineniveau in het bloed. Op hun beurt stimuleren deze vetten weer insuline-resistentie. Het subcutane vet op de heupen en dijen is voornamelijk bedoeld als lange termijn opslag.

  Hoe insuline de opslag van vet bevordert

  • Lipogenesis (vetopslag)
   Insuline stimuleert vetcellen om vet en glucose op te nemen uit het bloed en op te slaan als lichaamsvet; in het bijzonder in het midden van het lichaam, in de buik en de vitale organen.
  • Lipolysis (vetafbraak)
   Insuline gaat de afbraak tegen van opgeslagen vet in het lichaam voor gebruik als energie.
  • Carnitine
   Insuline vermindert de concentratie carnitine in de lever. Carnitine promoot de opname van vetzuren in de mitochondria van de cel voor energiegebruik (ATP).
  • HSL – LPL

   Aan de oppervlakte van cellen bevinden zich twee enzymen die de stroom van vet in en uit de cellen controleren. LPL (lipo proteïn lipase) transporteert vetzuren in de vetcel en houdt ze daar. HSL (hormone sensitive lipase) doet het tegengestelde. Het maakt vet vrij uit de cellen om afgegeven te worden aan het bloed vanwaar het getransporteerd wordt naar andere cellen om als energie verbruikt te worden.

   Insuline stimuleert LPL en gaat de werking van HSL tegen. Het andere hormoon dat in de alvleesklier wordt geproduceerd, glucagon, doet precies tegengestelde als insuline en stimuleert daardoor HSL.

    

  25-04-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  22-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proteïnerepen
 • 10 gram proteïne per reep zorgt ervoor dat u zich energiek blijft voelen.
 • Slechts 4 gram vet per reep.
 • Ongeveer 140 calorieën per reep.

  Of u nu wilt afslanken, aankomen of het gewoon verstandig vindt om in de loop van de dag een gezonde snack te nemen in plaats van een vette of suikerrijke hap, in alle gevallen zijn de proteïnerepen een gezond alternatief! Wanneer u een snack met extra kracht nodig hebt, vormt deze verrukkelijke reep dus de perfecte oplossing. De uitgebalanceerde verhouding van eiwitten, koolhydraten en vet maken het tot een onmisbare lekkernij.

  Verpakt per 14 stuks.
  Verkrijgbaar in de smaken chocolade/pinda, vanille/amandel en citroen/limoen.        Vraag nu naar onze voordelige prijzen.

 • Bijlagen:
  http://www.wellness-inside-out.nl/herbalife_tussendoortjes.pdf   

  22-03-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  06-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Energie

  Een mens met een goede gezondheid heeft ook veel energie.
  Echte gezondheid is de toestand waarbij het lichaam en de geest een enorme reservecapaciteit hebben van energie (men is lichamelijk en geestelijk niet snel moe) waardoor het immuunsysteem de weefsels in een topconditie verkeren.
  Gezondheid is niet enkel het ontbreken van klachten of symptomen, maar het proces dat door voortdurende conditionering resulteert in een veel aan vitale energie.

  Ontbijt
  Ontbijt elke dag! Het ontbijt is essentieel voor het behoud van het voedingsevenwicht en herstelt de reserves, zodat je je dag fit kunt beginnen. Het ontbijt moet ongeveer 25% leveren van alle energie en essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt in de loop van de dag. Als je het ontbijt overslaat, leg je jezelf een vasten op van meer dan 17 uur (van het avondmaal de dag ervoor tot het middagmaal)! ’s Morgens, in nuchtere toestand, is de bloedsuikerspiegel laag en zijn de glycogeenreserves bijna uitgeput. Vandaar dat het ontbijt dé maaltijd bij uitstek moet zijn.

  Formula 1 :Voedingsshake
  Het lichaam heeft uitgebalanceerde voeding nodig om optimaal te functioneren. Als u uw energie veilig en gemakkelijk wilt  handhaven kan Formula 1, op basis van soja u helpen uw doel echt te bereiken. Gecreëerd met behulp van geavanceerde voedingsmiddelentechnologie, deze speciaal geformuleerde samenstelling bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen, eiwitten van sojabonen, koolhydraten en voedingsvezels. Deze voedingsstoffen worden niet alleen snel door het lichaam opgenomen, maar elke portie van deze uitgebalanceerde voeding is een heerlijke en voedzam ontbijt.

  06-03-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  09-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soja-eiwitten voor een betere calciumopname

  Calcium geeft aan mensen een bepaalde standvastigheid, teveel ervan laat mensen verstarren.

  We hebben calcium nodig voor de opbouw van botten, tanden en nagels, voor de bloedstolling, de werking van het hart, en het reactievermogen van de spieren.

  Bij een tekort aan calcium via de voeding wordt het calcium gehalte in het bloed op peil gehouden door calcium uit het botweefsel te onttrekken. Afwijkingen in de bloedstolling en de hart- en spierwerking komen daardoor vrijwel nooit voor. Wel kunnen botafwijkingen als osteoporose, rachitis en osteomalacie optreden.

  Aanbevolen hoeveelheden
  De aanbevolen hoeveelheden calcium is gesteld op 700-1000 mg. per dag. Het ideale evenwicht Calcium:Fosfor = 2:1. Bij de gemiddelde West-Europaan is dat 1:3. Dit komt met name door de hoge consumptie van dierlijke eiwitten (vlees, vleeswaren, kaas, melk) en de in verhouding lage consumptie van plantaardige eiwitten (peulvruchten, granen, noten, zaden) en groenten. Bij een vleesloos dieet ligt de calciumbehoefte op ongeveer 350 mg. per dag.

  Het lichaam is in staat calcium op te nemen in de botten tot ongeveer 35 jaar, belangrijk hierbij is beweging en belasting van de botten én zonlicht. Hele dagen voor de TV en met de bus naar school is dus niet bevorderlijk voor de opbouw van stevige botten. Na 35 jaar worden de botten alleen nog maar brozer, extra calcium voor de versteviging van botten heeft dan écht geen zin meer.

  Productenlijst
  Onderstaande lijst geeft enigszins een indicatie van de hoeveelheden calcium in verschillende producten, de getallen zijn in milligrammen per 100 gram vers product.
  aardappel 8 miso 80 amandelen 250 hazelnoten 200
  roggebrood 25 tempé 100 knolselderij 80 zonnebloempitten 100
  bruin knäckebröd 85 abrikozen gedr. 90 groene kool 75 koolraap 80
  zoete bataat 30 bramen 60 Chinese kool 125 spinazie 150
  muesli 180 mandarijnen 40 boerenkool 180 koolrabi 90
  ontbijtkoek 70 peren gedr. 100 broccoli 100 sterrenkers 250
  tarwezemelen 110 vijgen gedr. 280 bleekselderij 80 bonen wit/bruin 37
  ketjap 60 rozijnen 50 olijven 100 sojabonen 95
  marmite 95 mosterd 84 zoute haring 100 garnalen 200
  tahoe 130 ovomaltine 120 makreel blik 175 stroop 183
  magere vis 20 cacaopoeder 150 chocoladevlokken 200 winegums 360
  eidooier 150      

  Over het algemeen kun je zeggen dat er veel calcium zit in: peulvruchten, soja en sojaproducten, noten, groenten, volle granen en gedroogd fruit.

  Melk en melkproducten (yoghurt, kaas enzovoort) bevatten naast calcium ook dierlijke eiwitten. Om dierlijke eiwitten te verteren is calcium nodig. Bovendien bevatten ze veel fosfor. Hierdoor wordt calcium erg slecht opgenomen. Uiteindelijk leveren deze producten dus geen extra calcium op.

  Groenten met veel oxaalzuur (spinazie, rabarber, postelein) hebben meestal ook een hoog gehalte aan calcium. Oxaalzuur en calcium houden elkaar in evenwicht vandaar dat deze groenten dan ook geen extra calcium opleveren.

  Adviezen met betrekking tot de calciumopname

  • Eet minder dierlijke eiwitten (vlees, vleeswaren, kaas), deze bevatten veel fosfor en vreten calcium.

  • Eet meer calciumrijke producten.

  • Hou de calcium-fosfor verhouding in de gaten.

  • Eet minder verzadigde vetten (gebruik ze enkel voor gerechten die boven de 40° gaan).

  • Drink minder koffie (gebrande cafeïne).

  • Zorg voor voldoende vit D (zonlicht)

  • Zorg voor voldoende beweging.

  De opname van calcium kan positief worden beïnvloed door: plantaardige eiwitten, vitamine D (zonlicht in combinatie met beweging), lactose (melk wel, alleen niet te veel), calciumgebrek (het lichaam neemt % gewijs meer op)

  De opname van calcium kan negatief worden beïnvloed door: dierlijke eiwitten (hoog fosforgehalte), oxaalzuur (in spinazie, rabarber, postelein), fytinezuur (in rauwe zemelen en granen), gestoorde vetresorptie (bijvoorbeeld bij lever en galkwalen), een hoog vet gebruik, gebrande cafeïne (bijvoorbeeld koffie), witte suiker (honing is beter).

  09-02-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te veel vet, te weing spieren?

  Verkeerd uw lichaam in disbalans, teveel vetten? te weinig spieren? Breng het terug in topvorm:

  SHAPEWORKS GEWICHTSMANAGMENT

  Maak kennis met ShapeWorks proteïne dieet
  Het opwindende nieuwe programma voor gewichtsmanagement waar iedereen over praat!

  ShapeWorks is een programma dat is ontwikkeld door vooraanstaande voedingswetenschappers en dat uw dagelijkse plantaardige proteïne consumptie in overeenstemming brengt met de behoefte van uw eigen lichaam.
  Daardoor wordt het gewichtbeheersingsproces versterkt en hongergevoel teruggedrongen.

  ShapeWorks™ vormt de kern van Herbalife's productaanbod.


  Een evenwichtige levenstijl, heerlijke shakes, snacks en voedingssupplementen gebaseerd op gepersonaliseerde proteïneconsumptie, bieden u een uitgebalanceerde oplossing voor gewichtsmanagement.

  Shapeworks proteïne dieet: Shapeworks Quickstart programma gewichtsbeheersing

  “Net zo makkelijk als 1 - 2 - 3”

  Proteine dieet met Shapeworks: gezond afslanken

  ShapeWorks™ QuickStart programma

  Zet uw gewichtsbeheersingsprogramma op de rails met dit gepersonaliseerde succespakket.

  Op basis van proteïnen, vitaminen en mineralen


  Het ShapeWorks™ QuickStart Programma bevat deze 4 belangrijkste ShapeWorks™ producten en kan verder aangevuld worden met andere producten om het programma van uw klant op maat te maken.

   
  • Het Shapeworks™ QuickStart Programma is in vijf smaken verkrijgbaar.

  Begin uw gewichtsbeheersingsprogramma met dit gepersonaliseerd programma.

  Deze kit is samengesteld uit vitaminen en mineralen en bevat Formula 1 -Voedingsshake, Formula 2 - Multivitamine Complex, Formula 3 - Gepersonaliseerde Proteine Poeder en Vezels- en Kruidenformule met calcium .

  DE KERN VAN SHAPEWORKS™

  • Een verrukkelijke en voedzame maaltijd op basis van soja in een shake.
  • Een proteïnepoeder die u de flexibiliteit biedt om te voldoen aan uw eiwitbehoeften en u blijvend energie tussen de maaltijden door geeft.
  • Een multivitaminen formule zodat u dagelijks de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Vezels om de spijsvertering en het afvoeren van afvalstoffen te verbeteren.
  • Verkrijgbaar in verschillende smaken.

  De producten: Shapeworks Quickstart

  Formula 1 :Voedingsshake
  Het lichaam heeft uitgebalanceerde voeding nodig om optimaal te functioneren. Als u uw gewicht veilig en gemakkelijk wilt beheersen of handhaven kan Formula 1, maaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersing, u helpen uw doel echt te bereiken. Gecreëerd met behulp van geavanceerde voedingsmiddelentechnologie, deze speciaal geformuleerde samenstelling bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen, eiwitten van sojabonen, koolhydraten en voedingsvezels. Deze voedingsstoffen worden niet alleen snel door het lichaam opgenomen, maar elke portie van deze uitgebalanceerde voeding is een heerlijke en voedzame maaltijd.

  Formula 2 – Multivitaminen: Bevat 12 vitaminen en 10 mineralen

  Formula 3 : Proteïne Poeder: Ideale manier om uw eiwitconsumptie te verhogen

  Vezels- en Kruiden tabletten: Vezels voor een betere vertering en snelle afvoer van afvalstoffen

  28-01-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  09-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja-eiwitten voor een betere calciumopname

  DE CALCIUMPARADOX

  Hebben we nu teveel of te weinig calcium?
  Te veel calcium kan juist een tekort veroorzaken !

  Suppletie is niet los te zien van de zuurtegraad (pH ) en vitamine D

  Een intensieve reclamecampagne heeft ons vanaf begin 50-er jaren doen geloven dat melk-producten de noodzakelijke calcium leverden en dat de consumptiehoeveelheid ongelimiteerd kan zijn. Inmiddels weten we dat juist die tomeloze inname van melk (gerelateerde)producten bijdraagt aan verschillende welvaartsziekten waaronder osteoporose.

  Voor de calcium-consumptie geldt dan ook: méér is zéker niet altijd béter. Het is zelfs zó dat calciumoverschot via onderliggende processen uiteindelijk zelfs kan leiden tot een calcium-tekort in bepaalde delen van het lichaam! En zo onder andere tot osteoporose. Deze paradox wordt hier nader besproken.

  Calcium, het biochemische werkpaard
  Vrijwel alle fysiologische processen in het lichaam zijn in meerdere of mindere mate afhankelijk van calcium. Het in stand houden van de zeer gevoelige zuur-base balans in het bloed en de cellen is daarbij wel het belangrijkste.
  Met 1,6% van het totale menselijke gewicht is calcium verreweg het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam. Ter vergelijking: magnesium bedraagt slechts 0,05% van het totaalgewicht.
  Calcium is een belangrijk onderdeel van botten en tanden en cruciaal voor onder andere de spiercontractie, zenuwgeleiding, bloedcoagulatie, energieproductie en het onderhouden van het afweersysteem.

  Begin vorige eeuw was van calcium alleen bekend dat het een component van botten is. Pas later werd ontdekt dat het een elementair onderdeel van het bloedplasma is, en essentieel is bij bloedklontering en voor een goede hartfunctie. Nog later werd duidelijk dat calcium een uitermate belangrijke rol speelt in alle geledingen van het lichaam, in het bijzonder bij het reguleren van het pH-niveau in het bloed.

  Onze botten fungeren als opslagplaats voor calcium, waar zich dan ook 99% van onze totale hoeveelheid calcium bevindt. Wanneer de pH-waarde in het bloed buiten een zeer nauwe bandbreedte (optimale bloedwaarde tussen 7.35 en 7.46) dreigt te raken, wordt calcium uit de botten onttrokken om dit te corrigeren.

  Vitamine-D eigenlijk een pro-hormoon
  Vitamine-D is belangrijk bij de regulering van de calciumhomeostase. Het proces van de opname van calcium vanuit de darmen is vooral afhankelijk van vitamine-D. Onze darmen hebben dan ook de meeste vitamine-D receptoren (VDR), gevolgd door nieren en botten.

  De naam vitamine-D is feitelijk onjuist omdat het goed beschouwd een pro-hormoon is dat uit cholesterol gevormd wordt. Dit betekent dat het zélf geen hormonale activiteit heeft maar in het lichaam wordt omgezet naar het hormoon calcitriol dat 1000 maal actiever is dan vitamine-D zelf. Met de benaming 'vitamine' wordt de onmisbaarheid voor ons lichaam aangegeven. Voor vitamine-D zouden we eigenlijk het 'vitamine-denken' moeten loslaten en het in het kader van hormoonwerking moeten plaatsen. Vitamine-D heeft dus een werking vergelijkbaar aan die van hormonen zoals o.a. cortisol, oestrogeen, testosteron.

  In het kader van de calcium-homeostase bedoelen we met vitamine-D de in de natuur voorkomende vormen van de secosterolen en dan voornamelijk D3 (cholecalciferol) en D2 (ergocalciferol). D3 kan op de huid gesynthetiseerd worden door blootstelling aan zonlicht (UVB), of uit voeding worden verkregen. Ruim 95% van onze behoefte aan vitamine-D wordt op de huid gesynthetiseerd uit zonlicht, de overige 5% wordt uit voeding verkregen. Het proces om vanuit vitamine-D tot de stof calciferol te komen verloopt in twee fasen.

  Fase 1
  Vanuit onze voeding en vooral vanuit de huid gaat cholecalciferol (D3) eerst naar de lever. Daar wordt het door het enzym 25-hydroxylase omgezet naar de vitamine-D metaboliet calcidiol (de vorm van vitamine-D die in lever en lichaamsvet kan worden opgeslagen).

  Fase 2
  In deze cruciale fase wordt calcidol, wanneer nodig, van de lever naar de nieren getransporteerd. Daar wordt het door het nierenzym omgezet naar het hormoon calcitriol.
  Een belangrijke regulerende taak in deze fase is weggelegd voor het bijschildklierhormoon PTH. Wanneer voldoende calcitriol aanwezig is wordt de activiteit van het nierenzym door PTH afgeremd en omgekeerd juist gestimuleerd als méér calcitriol nodig is. Wederkerig houdt calcitriol PTH onder controle om te voorkomen dat er niet teveel calcium aan het bot wordt onttrokken. Ook op andere plaatsen in het vitamine-D netwerk treedt PTH als 'manager' op.

  Het wordt steeds duidelijker dat, naast de belangrijke rol die vitamine-D speelt bij opname van calcium en andere mineralen, het uitermate belangrijk is bij de celdifferentiatie, afweersysteem, glucose-huishouding, hersenen en spieren.

  Calcitriol
  Verschillende onderzoeken geven aan dat als calcitriol constant een laag niveau heeft, het risico toeneemt op ziektes als o.a. osteoporose, M.S., diabetes type 1 en reumatoïde artritis.
  Een constant laag calcitriol niveau kan 2 oorzaken hebben:
  * Te zuur milieu waardoor de werking van het belangrijke nierenzym (1-alfa hydroxylase) wordt geblokkeerd;
  * Teveel calcium in het bloed waardoor de aanmaak van calci triol verlaagd of zelfs geblokkeerd wordt.

  Koemelkproducten hebben een duidelijk negatieve invloed op het calcitriol niveau omdat deze zowel een zuur milieu stimuleren als ook veel calcium leveren. Daardoor hebben deze producten een zeer negatieve werking in het functioneren van het vitamine-D netwerk.

  Hoeveel vitamine D
  Recente onderzoeken geven steeds meer bewijs dat wij een te lage inname van vitamine-D hebben, in het bijzonder in de wintermaanden. De locatie, tijd van de dag, huidpigmentatie, gebruik van zon-blokkerende producten (zonnebrandcrème), leeftijd, gewicht en voedingsinname spelen een belangrijke rol bij de hoeveelheid vitamine-D die het lichaam beschikbaar krijgt.

  De in zonlicht en vitamine-D gespecialiseerde Dr. Michael Hollick geeft in zijn boek 'the UV advantage' een dosering aan van 1000 i.e. (25 mcg) vitamine-D per dag. Hij adviseert extra suppletie van 400 i.e. (10mcg) in de zomer en tot 1000 i.e. in de winter.
  Naarmate we ouder worden, in het bijzonder na de 45-jarige leeftijd, gaat de opname van vitamine-D via de huid en de aanmaak van calcitriol in de nieren achteruit. In de lever en nieren daalt het niveau calcitriol met 40 tot 50%.

  In het artikel 'Cholecalciferol production' beschrijft P.C. Beadle de metingen van de vitamine-D productie bij zonneschijn in epidermis (de huid). Hij geeft hiervoor een waarde aan van 163 i.e. per vierkante centimeter op een blanke huid (69 i.e. op een donkere huid). Aangezien de mens 18.580 vierkante centimeter aan huid heeft, ligt de dagelijkse vitamine-D productie bij zon op een naakt lichaam tussen 1.000.000 en 3.000.000 i.e.. Dit houdt in dat in 6 tot 18 seconden zonneschijn tot 400 i.e. vitamine-D kan worden geproduceerd. Dit staat in schril contrast met de in Nederland geldende zeer lage ADH van 200 i.e. (5 mcg). Voor wat betreft de schadelijkheid van grotere doses zien we dat voor vitamine-D een norm gehanteerd wordt van 40.000 i.e. of meer per dag; of ruwweg 200 maal de aanbevolen hoeveelheid.

  Naast de belangrijke functie van vitamine-D bij de botvorming geven recente onderzoeken aan dat deze vitamine ook essentieel is bij de spiercelhuishouding. In dit verband is het goed ons te realiseren dat spieren ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van botfracturen.

  Osteoporose
  In de westerse wereld is osteoporose, vooral bij vrouwen, een sterk toenemend ziektebeeld. In de Europese Gemeenschap heeft elke 30 seconden iemand een osteoporose-gerelateerde fractuur.
  De Nurses Health studie van de Harvard Universiteit in U.S.A. liet zien dat voor elke 5 jaar na 65 jaar er 40% toename was in het risico van heupfracturen. Ook zien we in het westen de laatste jaren een sterke toename van osteoporose onder de mannelijke bevolking.

  Een mineralentekort én een slechte botmatrix (voornamelijk eiwitten) sámen, veroorzaken osteoporose. Deze basisfysiologie geeft aan dat er meer aan de hand is dan een simpel tekort aan calcium. Het is zelfs zo dat een tekort aan calcium in een volwassen lichaam resulteert in een andere aandoening: osteomalacie (verweking van het bot).
  Osteomalacie en osteoporose mogen niet met elkaar verward worden. Bij osteomalacie is er alleen in het bot een tekort aan calcium. Bij osteoporose is er een tekort aan calcium en andere mineralen maar óók een vermindering in de niet-mineralenmatrix van het bot.

  Osteomalacie  een tekort aan calcium in de botten
  Osteoporose: een tekort aan calcium én een verminderde bot matrix

  Tot nu toe is zeer weinig aandacht besteed aan de botmatrix, bestaand uit collageen (80%) en proteoglycanen (20%). De vorming van de botmatrix is evenals de inbouw van calcium afhankelijk van osteoblasten. Een onbalans in de verhouding tussen de osteoblasten (botvormende cellen) en osteoclasten (botafbrekende cellen) wordt gezien als de oorzaak van osteoporose.
  Normaal botmerg bevat kleine gaatjes. Osteoporotisch bot heeft grote gaten en lijkt sponsachtig. Bij osteoporose zijn er minder osteoblasten voorhanden en is de activiteit van osteoblasten afgenomen.
  Bij osteoporose zijn drie componenten betrokken, te weten: hydroxy apatiet, botzouten (carbonaat,-sulfaat e.d.) en de botmatrix (raamwerk).
  De combinatie van hydroxy apatiet, collageen (matrix) en de manier waarop ze zijn verbonden, bepaalt de kracht en flexibiliteit van de botten.

  Ten aanzien van osteoporose is dan ook duidelijk dat het toedienen van alléén hoge doses calcium geen zoden aan de dijk zet en dat deze behandeling ook niet door onderzoek gesteund wordt. Onderzoekers aan de Harvard Universiteit in Amerika hebben recentelijk wel een onderzoek gepubliceerd over de relatie tussen de inname van vitamine-D en heupfracturen. Ruim 72.000 post-menopauzale vrouwen zijn hiervoor gedurende 18 jaar gevolgd. Een dagelijkse inname vit.D van 500 i.e. (12.5mcg) of meer uit voeding en supplementen gaf 37% minder kans op een heupfractuur dan bij vrouwen met een inname lager dan 500 i.e.

  Belangrijke vitaminen en mineralen voor het bot:
  * Magnesium: essentieel voor een goed calcium metabolisme en voor PTH productie en vrijgeving.
  * Silicium: o.a. betrokken bij de vorming van collageen en calcificatie van het bot.
  * Borium: activeert vitamine-D en verhoogt oestrogeen.
  * Vitamine-K: helpt bij de vorming van osteocalcin dat calcium aantrekt in de botmatrix en is ook belangrijk voor het helen van botfracturen.
  * Vitamine-C: Belangrijk bij de vorming van collageen (botmatrix).

  Osteoblasten
  Botfracturen door osteoporose komen in westerse landen veel vaker voor dan bijvoorbeeld in China, Thailand, Korea, Zuid Afrika, Nigeria en Maleisië.
  In Duitsland bijvoorbeeld vinden 70 maal zoveel osteoporosegerelateerde heupfracturen plaats als in China. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen aan te wijzen:
  1 De hoge consumptie van melkproducten in de westerse wereld
  2 De hoge consumptie van vlees en suiker in de westerse wereld (verzuring)

  Ook de 'nurses health study', waar 78.000 vrouwen gedurende 12 jaar werden gevolgd, toont aan dat een hoge melkproductenconsumptie juist tot de meeste botfracturen leidt. Op basis hiervan is de conclusie gerechtvaardigd dat melkproducten een risicofactor voor osteoporose vormen.

  Het advies dat melk goed is voor de botten, is dus inmiddels enige tijd door de feiten achterhaald en we kunnen stellen dat grote hoeveelheden melk-(producten) en een hoge dosis calciumsuppletie, osteoporose eerder veroorzaken dan voorkomen.

  Een belangrijke reden hiervoor is dat hoe meer calcium in het lichaam aanwezig is, hoe groter de activiteit van de osteoblasten wordt om dit calcium in de matrix in te bouwen. Tussen 50 en 70% van de osteoblasten gaan in dit proces verloren. Hoe meer hun activiteit wordt gestimuleerd, hoe meer osteoblasten verdwijnen. Het is belangrijk dit proces zo veel mogelijk te beperken omdat het aantal malen dat osteoblasten in ons lichaam opnieuw geproduceerd kunnen worden niet oneindig is. Als veel calcium wordt geconsumeerd zal de uitputtingsgrens eerder worden bereikt waardoor geen osteoblasten meer beschikbaar zijn. Zowel het bot als de botmatrix worden vanaf dat moment afgebroken.

  Een belangrijke rol bij botopbouw en -afbraak is weggelegd voor de hormonen progesteron, testosteron en in het bijzonder voor oestrogeen.
  Oestrogeen voorkomt osteoporose doordat het de opname van calcium en tevens de afbraak van osteoblasten tegengaat. Bij vrouwen, in en na de menopauze, verschuift de hormoonspiegel en vermindert het oestrogeen-niveau. Hierdoor ontstaat een verhoogde afbraak van bot en botmatrix, wat kan leiden tot osteoporose.
  Onderzoek laat overigens zien dat slanke vrouwen eerder te maken krijgen met osteoporose dan vrouwen met overgewicht. Een van de redenen daarvoor is dat in het lichaamsvet het enzym aromatase testosteron omzet in oestrogeen waardoor de vrouw na de menopauze nog kleine hoeveelheden oestrogeen blijft produceren. Ook wordt bij meer lichaamsvet meer leptine geproduceerd, een stof die de vorming van osteoblasten tegengaat.

  Andere belangrijke factoren bij de instandhouding van de kwaliteit van de botten zijn de sekshormoon-spiegel en stress. Bij het ouder worden verlaagt het niveau van de sekshormonen oestrogeen, progesteron en testosteron. Bij vrouwen gaat dit tijdens de overgang zeer abrupt. Bij mannen verloopt dit geleidelijk. Juist het in voldoende mate aanwezig zijn van deze hormonen draagt positief bij aan een goede botstructuur. Stress daarentegen heeft hierop een negatief effect doordat het de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol verhoogt. Cortisol breekt versneld botweefsel af door de osteoblasten te vernietigen. Hierdoor moet het lichaam steeds opnieuw osteoblasten aanmaken zodat het einde van de reproductiecapaciteit van de osteoblasten eerder wordt bereikt.

  Ook het PTH (parathyroïd hormoon) verhoogt de activiteit van de osteoblasten en leidt daarmee tot een versnelde uitputting van de mogelijkheid tot aanmaak van osteoblasten. Vitamine-D, en ook vitamine-K gaan de werking van een te hoog PTH niveau tegen en vertragen zo onnodige uitputting van osteoblasten.

  Zuur-basen niveau
  Een gezonde zuurgraad (pH) is kritisch. Onder andere de DNA synthese, celgroei, -functies, -reparatie en de enzymwerking zijn hiervan afhankelijk. Een kleine pH-verandering kan een enorm effect op het lichaam hebben. Een daling van de pH-waarde vermindert bijvoorbeeld de spiercontractie en laat het niveau stijgen van de hormonen adrenaline en aldosteron. Ook zien we dat bloed en weefsels met een hoge pH-waarde (basisch) meer zuurstof kunnen opnemen dan wanneer de pH-waarde daarin laag is (zuur).

  pH en calcium
  Het lichaam zal bij een stijging van de pH (basisch) meer calcium uit het bloed naar de botten dirigeren, bij een daling van de pH (verzuring) zal calcium vanuit de botten naar het bloed worden gedirigeerd.

  Belangrijke spelers bij calciumhuishouding
  * Calcitionine (schildklier) - PTH (bijschildklier-hormoon) Calcitrol (uit vit.D).
   Dit zijn 3 hormonen die de calciumhomeostase in het bloed regelen. PTH houdt het calciumniveau in het bloed op peil door calcium aan het bot te onttrekken.

  Calcitionine legt calcium in het bot vast als de calciumspiegel stijgt. Calcitriol bevordert o.a. de opname van calcium uit de darmen.
  * Osteoblasten en osteoclasten
   Osteoblasten zijn bot- en matrixvormende cellen. Osteoclasten zijn botafbrekende cellen.
  * Cortisol
   Stresshormoon dat bij langdurige stress bot afbreekt.
  * Oestrogeen, progesteron, testosteron, DHEA schildklierhor monen die, mits in balans, botafbraak tegengaan.
  * Vitaminen en mineralen als magnesium, koper, mangaan, silicium, zink, borium, vitamime C, K , B6, B12 en foliumzuur moeten voldoende aanwezig zijn voor goede botopbouw. Ook omega-3 kan een belangrijke rol spelen bij een goede botopbouw door de positieve werking op osteoblasten en osteoclasten en op de eicosanoïden stofwisseling.

  Verzurende voeding
  De westerse voeding kenmerkt zich door een hoog gehalte aan zuurvormende bestanddelen. In haar boek "The chemistry of succes" komt Dr. Susan Lark tot de conclusie dat in Amerika de ratio zuur: base 17:3 is. Ook in "The China Study" van T. Colin Campbell, (Emeritus Prof. van de Cornell Universiteit in New York) wordt via grootschalige onderzoeken duidelijk gemaakt dat te hoge inname van dierlijk eiwit de voornaamste factor is voor de westerse welvaartsziekten, in het bijzonder osteoporose.

  De relatie tussen de inname van dierlijke eiwitten en het aantal botfracturen is even evident als die tussen het roken van sigaretten en longkanker. Ten aanzien studies omtrent osteoporose is China een uitstekende keuze omdat osteoporose daar weinig of niet voorkomt terwijl de bevolking daar aanmerkelijk méér calorieen consumeert dan Amerikanen. (China 2641 kcal/dag, Amerika 1989 kcal/dag).
  In China worden eiwitten echter voornamelijk uit plantaardige bron verkregen. Dierlijke eiwitten zijn sterk zuurvormend omdat ze in tegenstelling tot plantaardige eiwitten hoge doses van niet-metalen elementen bevatten zoals bijvoorbeeld zwavel en fosfor, waaruit zwavelzuur en fosforzuur gevormd wordt. Sterk zuurvormende voeding is: harde kaas, vlees, ei en vis.
  De aanbevolen verhouding tussen plantaardige en dierlijke eiwitten zou moeten liggen op 4:1 of hoger. In landen waar de meeste botfracturen voorkomen ligt dit gemiddeld op 1:2. In Nederland, waar zo'n 800.000 mensen met osteoporose te maken hebben is deze verhouding ongeveer 1:1,6. Een schril contrast met de gewenste verhouding van 4:1!

  Het volgende voorbeeld geeft hier een aardig beeld: Eskimo's hebben de hoogste calcium inname ter wereld; meer dan 2000 mg per dag. Ook hebben ze veruit de hoogste inname van dierlijke eiwitten; 250-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 gram per dag. En hoewel eskimo's lichamelijk erg actief zijn, hebben zij de hoogste incidentie van osteoporose ter wereld!

  Verwarring
  Rond osteoporose ontstaat regelmatig verwarring. Deze wordt veroorzaakt door de gangbare bot-dichtheidsmetingen, waarbij de botmineraaldichtheid (BMD) wordt bepaald. De waarde van deze bepaling kan in twijfel worden getrokken als we weten dat in landen waar de BMD het hoogst is, de meeste heupfracturen voorkomen. Botten met een lage BMD blijken in de praktijk vaak zeker zo sterk en gezond te zijn. De BMD kan overigens op korte termijn sterk verbeteren door hoge calcium inname maar op lange termijn blijven daardoor te weinig osteo-blasten over zodat juist dan verzwakking optreedt. De vraagstelling is dus gerechtvaardigd of BMD metingen zinvol zijn, zeker als uit onderzoek blijkt dat een hoge BMD een grotere kans geeft op artrose en borstkanker naast osteoporose. Ook zien we dat in landen waar botmassa- en botmineraaldichtheid lager zijn dan in westerse landen, het aantal fracturen ook vele malen lager is. Laten we ons dus zorgvuldig afvragen: "wat zijn eigenlijk sterke botten"?

  pH-speekselmeetstrips
  Het meten van de zuur-base waarde (pH) kan op verschillende manieren plaatsvinden (bloed, urine, huis, speeksel).
  De meest betrouwbare meting is die in het speeksel omdat deze het beste te vergelijken is met de extra-cellulaire vloeistof. De in pH gespecialiseerde Dr. Carl J. Reich geeft aan dat de pHwaarde zich in het speeksel dient te bevinden tussen 7.4 en 6.6, waarbij 7.4 ideaal is. Een waarde lager dan 6.6 is zuur en wijst o.a. op een calcium tekort.
  De pH-speekseltest kan eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van teststrips waarop een beetje mondspeeksel wordt verzameld. De verkleuring van de strip kan worden vergeleken met de waarden op een kleurkaartje.
  In verband met het feit dat voedsel en roken de meting kan beïnvloeden moet de test 2 uur na de inname van voeding, drank (behalve water) en roken geschieden. Vóór de testmeting kan het beste enkele malen vers speeksel in de mond worden genomen en doorgeslikt.

  Test botontkalking
  Ortholon biedt binnenkort via test4health.nl de mogelijkheid om middels een gerichte test uitspraken te kunnen doen over de kans dat bij de testpersoon botontkalking zal gaan optreden. De test geeft dus geen uitsluitsel of men botontkalking heeft maar bepaalt de waarden van de belangrijkste parameters betrokken bij botvorming én -afbraak. Met de verkregen uitslag kan zeer gericht worden geadviseerd. De test is voor mannen en vrouwen en bestaat uit bepalingen in het bloed van de volgende stoffen:

  * alkalische phosphatase (een belangrijk lichaamseiwit bij de bepaling van de botfunctie)
  * calcidiol (hormonale opslagvorm van vitamine-D in de lever)
  * cortisol (steroïd hormoon uit de bijnier dat bij een verhoogd niveau tot snellere botafbraak leidt)
  * oestradiol (alleen in test voor vrouwen, steroïdhormoon dat bij een te laag niveau tot versnelde botafbraak kan leiden)
  * testosteron (alleen in test voor mannen, steroïdhormoon dat bij een te laag niveau tot versnelde botafbraak kan leiden)

  Als aanvulling op deze test is de pH-speekseltest aan te bevelen om de zuurgraad te bepalen. De combinatie van deze twee testen geeft een duidelijk beeld voor wat betreft de kans op botontkalking.

  Risicofactoren botontkalking:
  1 Leeftijd (boven 60 jaar)
  2 Acidosis (verstoord zuur-basen evenwicht)
  3 Te hoge dierlijke eiwit inname
  4 Post-menopauzale leeftijd
  5 Vervroegde menopauze
  6 Slank
  7 Inactief
  8 Roken
  9 Hoog alcoholgebruik
  10 Langdurige stress
  11 Te snel werkende schildklier en/of bijschildklier
  12 Landurig gebruik van corticosteroïden
  13 Moeder met osteoporose-gerelateerde fractuur
  14 Koffie (meer dan 4 koppen per dag)

  Conclusie
  Om tot een goede calciumhuishouding te komen zijn de volgende aspecten belangrijk.

  1 Beperking van dierlijke eiwitten en geraffineerde suikers. De verhouding plantaardige - dierlijke eiwitten 4:1 of hoger

  2 Voldoende extra vitamine-D (5-25 mcg) afhankelijk van de zon, tot 50 mcg bij bestaande botontkalking

  3 Kleine hoeveelheden extra calcium (tot 200 mg). Bij een pHwaarde van 6.5 of lager extra bicarbonaat/calcium/ magnesium

  4 Stresscontrole

  5 Met behulp van de uitslag van speciale testen kan gericht worden geadviseerd

  Referenties
  1 The China study - T. Colin Campbell. PhD. ISBN 1-932100- 38-5.
  2 Osteoporosis, understanding, preventing, en overcoming - Prof. J. Plant CBE, G. Tidy ISBN: 1-852270772.
  3 The calcium factor - R.R. Barefoot - C.J. Reich MD. ISBN: 0-0633703-2-4
  4 Bones without hormones - L. Root MD . ISBN 1-592-40062-0.
  www.4.waisays.com
  6 Your menopause, your menotype - A. and M. Stengler N.D. ISBN 1-58333-158-1

  (Bron: Ortholon Ortholetter)


  Welke producten kunnen je lichaam ondersteunen en ontzuren:

  Formule 1 : Een uitgebalanceerde voedingsshake : op basis van plantaardige soja-eiwitten.

  Het lichaam heeft uitgebalanceerde voeding nodig om optimaal te functioneren. Als u uw lichaam terug in evenwicht wil brengen kan Formule 1 u helpen uw doel te bereiken. Gecreëerd met behulp van geavanceerde voedingsmiddelentechnologie, bevat deze speciaal geformuleerde samenstelling alle belangrijke vitaminen en mineralen, eiwit van sojabonen, koolhydraten en voedingsvezels die noodzakelijk zijn voor een goede calciumhuishouding. Deze voedingsstoffen worden niet alleen snel door het lichaam opgenomen, maar elke portie van deze uitgebalanceerde voeding is een heerlijke en vullende maaltijd.

  Formule 2: Multivitaminen en mineralencomplex

  Dit complex verschaft 22 essentiele vitaminen en mineralen om volwassenen een optimaal niveau van voedingsstoffen in hun dagelijkse voeding te helpen verkrijgen.  De dagdosis is opgedeelt in 3 tabletten zodat 3X per dag een kleinere dosis calcium wordt toegedient wat vermijd dat er een teveel aan calcium in het bloed kan ontstaan.

  Meer info of om deze producten te bestellen surf naar for body

  09-01-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van de feestjes maar houd enkele regels in acht.

  De meeste mensen eten zo veel tijdens feestjes dat ze niet eens meer kunnen zeggen hoeveel ze hebben gegeten.  Uit onderzoek blijkt dat veel mensen meer dan 2000 calorieën overbodig voedsel eten tijdens zo’n avond.   Hier geven wij alvast enkele tips om u voor te bereiden op jouw volgend feestje.

  • Drink geen alcohol op een lege maag, omdat u daar juist meer honger van krijgt.  Als u drinkt, doe dat dan langzaam tijdens de maaltijd.
  • Stop u niet vol met brood terwijl u op het hoofdgerecht wacht.
  • Sla uw lunch niet over omdat u weet dat u ’s avonds uit eten gaat.  Anders komt u uitgehongerd aan tafel en is de kans groot dat u te veel gaat eten.
  • Drink veel water voor, tijdens en na het feest.
  • Als u van deegwaren houdt, bestel dan iets met een tomatensaus in plaats van met veel kaas en room.
   Neem sorbetijs in plaats van een zwaar toetje.
  • Eet zeevruchten, vis en schaaldieren in plaats van vlees.
  • Neem een kopje cafeïnevrije koffie als nagerecht in plaats van een Dame Blanche.  Het is warm en romig en het vult.
  • Eet voordat u naar een feestje gaat wat fruit of een broodje jam, zodat u niet meteen honger hebt als u aankomt.
   blijf weg bij de bar.  Alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde en kunnen ervoor zorgen dat u toch hapjes gaat eten die u eigenlijk wilt vermijden.
  • Eet niets dat gefrituurd of gebakken is.  Gegrilleerd of geroosterd eten is het beste.
  • Eet de groenten van uw voorgerecht het eerst, om uw maag een bodem te geven.
  • Krijgt u in een restaurant erg veel opgeschept, besluit dan meteen slechts de helft op te eten.
  • Vraag in restaurants altijd om sauzen, jus, boter en dressings apart te serveren, zodat u precies weet wat u ervan binnenkrijgt.

  14-09-2009 om 22:58 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  29-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 eenvoudige beatytips
  Huid
  1.Waarom wachten met het verwijderen van je make-up tot net voor het slapengaan?
  als je je dagelijks maquilleert, is het beter om onmiddellijk bij thuiskomst (tenminste als je die avond geen plannen hebt) al je make-up te vewijderen.  Zo krijgt je huid weer de kans om te ademen.

  2. Sta je 's morgens op met een droge of ruwe huid? 
  Plaats dan een kommetje water op de radiator van je slaapkamer.  Zo blijft  de lucht in je slaapkamer vochtig en zal je huid minder snel uitdrogen.

  3.Je oogcréme nog beter laten werken?
  Een oogcréme heeft nog en beter effect als je hem in de koelkast bewaart.  Door de koelte van de créme verdwijnen kringen als sneeuw voor de zon.

  4.Vrouwen met een gevoelige huid geven best de voorkeur aan verzorgingsproducten met maximaal 10 verschillende ingrediënten.
  hoe meer ingrediënten een verzorgingsproduct heeft, des te meer bewaarmiddelen het bevat, waardoor de huid sneller geïrriteerd geraakt.

  5. Epileren een pijnlijke bedoening?
  Leg een ijsklontje op de te behandelen plek: dat verdooft de pijn.

  Make up
  6. Op zoek naar de juiste fond de teint?
  Breng eerst een beetje fond de teint op je jukbeenderen aan en ga dan met een spiegel in het daglicht staan.  Alleen zo ontdek je of je de gepaste kleur hebt gevonden. het kunstlicht i parfunerieën geeft altijd een vertekend beeld  van de kleur van de fond de teint.

  7. Is je favoriete mascara uitgedroogd, leg hem dan eventjes in een kommetje warm water, zodat hij weer vloeibaar wordt.  Let er wel op dat je mascara goed dichtgedraaid is en niet ouder dan drie maanden is!

  8.Ook oogpotloden werken beter als je ze eventjes opwarmt. 
  Houd hem eventjes dicht tegen de badkamerlamp of houd hem eventjes een eindje boven de kaarsvlam of aansteker.  door de warmte is het makkelijker om een zwart lijntje om je ogen te trekken en blijft het effect langer zichtbaar.

  9. Highlighter doet niet alleen je ogen oplichten.
  Je kan het procuct ook aanbrengen op de cupidoboog boven je lippen, wat de vorm extra benadrukt.  Het geheime trukje voor het sexy mondje.

  10. Donkere kringen om je ogen vallen minder op als je geen mascara aanbrengt op je onderste wimpers. Zeker zwarte mascara is uit den boze, want de schaduwen zorgen ervoor dat de kringen onder je ogen donkerder lijken dan ze zijn.
   
  11.Mix je shampoos om je lokken optimaal te verzorgen.
  Heb je bijvoorbeeld fijn, gekleurd haar, gebruk dan de éne dag een shampoo voor fijn haar en de volgende dag eentje voor gekleurde lokken.

  12. Pas gewassen haar droogblazen met een haardroger is een maat voor niets.
  Vrouwen met steile lokken wachten bets tot hun haar voor ongeveer 70% drog is.  Vrouwen met gekluerde lokken wachten best ot hun lokken vor 90% droog zij alvorens ze te drogen met een haardroger.
  Bovendien beschadig je zo je haar minder vlug.

  13.  Droom je van mooie golvende lokken?
  Rol je lokken eerst in rollers en spuit er vervolgens haarlak op en haal dan de rollers er weer uit.  Zo voorkom je dat de krul i haar helemaal uitzakt bij het kammen en stylen.

  14.Glanzende lokken bij het ontwaken bekom je door te slapen op een zijden kussensloop.
  Egyptische vrouwen pasten dit trukje ook al toe.  Een katoenen kussensloop maakt je lokken weerbarstig en/of koezelig.

  15.Ben je van plan om je haar te kleuren?
  Verwen je lokken dan eerst enkele dagen met een hydraterend masker.  Als je haar in goed conditie is geeft je kleurshampoo een beter resultaat en blijft je nieuwe kleur ook langer.

  29-04-2009 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  22-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eiwitten: herstel en opbouw
  Eiwitten: herstel en opbouw (1 gram levert 4 kcal)
  Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zorgen voor groei, herstel en
  opbouw van de cellen in je lichaam. Tijdens een training raken je spieren
  uitgeput en raken ze licht beschadigd. Vandaar dat je lichaam vooral na
  het trainen extra eiwit nodig heeft. Door eiwit te nemen na een training
  kunnen je spieren zich herstellen en kan spieropbouw plaatsvinden.

  Hoeveel eiwit heb je nodig?

  Een krachtsporter heeft per kilogram lichaamsgewicht minimaal 1,5 gram
  eiwit per dag nodig. Dus als je 80 kilo weegt, heb je dus ten minste: 80 x
  1,5 = 120 gram eiwit nodig. Ben je uit op groei, dan heb je per kilogram
  lichaamsgewicht zelfs 2 gram eiwit nodig. Ben je tevreden met je
  spiermassa en wil je deze alleen behouden, dan kun je volstaan met 1,5
  gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Bepaal dus eerst of je wilt
  groeien, of dat je de spiermassa die je nu hebt wilt onderhouden. Dan kun
  je uitrekenen hoeveel eiwit je per dag nodig hebt.

  Eiwitbronnen
  Eiwitten kun je uit diverse bronnen in onze voeding halen. Bijvoorbeeld uit
  melkproducten, eieren, vlees, kip, vis, soja, tempé en tofu. De eiwitten in
  onze voeding kunnen dierlijk of plantaardig zijn. Dierlijke eiwitten zijn
  eiwitten die afkomstig zijn van een dier. Voorbeelden zijn:
  melk(producten), kaas, vlees, vleeswaren, kip, kalkoen, vis en ei.
  Plantaardige eiwitten komen van planten. Je vindt ze in: brood,
  graanproducten, peulvruchten, aardappelen en sojabonen.

  Let op het tijdstip dat je eiwit neemt
  Bij het innemen van eiwit moet je rekening houden met het tijdstip van
  inname. Het beste kun je het eiwit dat je per dag nodig hebt, verspreid
  over de dag nemen. Want als je de eiwitten over zoveel mogelijk
  maaltijden verdeelt, krijgt je lichaam voortdurend nieuwe bouwstoffen
  aangeleverd en heeft het dus alle tijd om al deze bouwstoffen te
  benutten. Voor het beste resultaat neem je elke 3 uur een kleine
  hoeveelheid eiwitten. Je lichaam kan namelijk per 3 uur maar 30 gram
  eiwit verwerken, een heel klein beetje eiwit kun je nog in je lever opslaan
  maar de rest van de dierlijke eiwitten wordt omgezet in vet. Opletten dus!

  1 gram eiwit levert je 4 kilocalorieën.

  Gebruik plantaardige eiwitten die bovendien nog de cholesterol actief verlagen ipv verhogen.
  klik hier voor een uitgebalanceerde eiwitmaaltijd.

  22-03-2009 om 23:26 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Formule 1: Voedingsshake is een maaltijdomvattend product speciaal ontwikkeld met 17,5 tot 18,9 gram hoogwaardige eiwit (hoofdzakelijk soja-eiwit) om u te helpen uw doelen te bereiken op het gebied van het bereiken van een optimaal gewicht en energie.  Bevat vitaminen en mineralen, waaronder de antioxidanten vitaminen C en E. Biedt tevens alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om een goede conditie te behouden. Verkrijgbaar in zes smaken: Cookies and Cream, Tropical Fruit, Vanille, Chocolade, Aardbeien en Cappuccino. 550g.


  Iedere persoon is anders, neem contact op (0486/487197) voor het best bij u passende product te kennen en te bestellen.
  Vraag nu ook het gratis proefpakket aan.

  19-02-2009 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:herbalife, formule 1
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaak van een laag metabolisme
  Natuurlijk is dit voor een deel genetisch bepaald. Je hebt dus een zekere aanleg om dik of dun te zijn. Maar los daarvan heb je dit ook deels zelf in de hand. Als je te dik bent of een paar kilo wil verliezen na de feestdagen. Dan willen de mensen liefst zo snel mogelijk afvallen. En net daar zit een belangrijke oorzaak van een verlaagd metabolisme.
  Het probleem met al die calorieën beperkende diëten is dat deze tot gevolg hebben dat uw lichaam overschakelt op een lager metabolisme omdat uw lichaam niet weet dat het ooit nog terug meer voedsel zal krijgen. Uw lichaam probeert zich dus aan te passen om met minder energie toe te komen.
  En als je na het dieet terug normaal gaat eten zal uw lichaam daar gebruik van maken om snel de nodige reserves aan te leggen voor het geval het nog eens met een tekort aan voeding komt te zitten.
  Je kan dit vergelijken met uw loon en uw spaarrekening. Uw loon is uw voeding en uw spaarrekening is uw vetreserve.
  Nu, je hebt een bepaald loon en je verbruikt dat volledig. Maar op een gegeven moment val je even zonder werk en zal je jezelf moeten aanpassen om met minder geld toe te komen. Als je dan na een tijdje terug werk hebt en terug uw normaal loon. Dan ga je niet terug alle geld opgebruiken maar houd je rekening dat je deze slechte ervaring hebt gehad en ga je wel terug iets meer verbruiken, maar je zal ook een deel van uw geld op uw spaarrekening (je vetreserve) zetten voor het geval je nog eens zonder werk komt te zitten.

  Nog erger is het wanneer je aan extreme soepdiëten doet zodat je minder dan 1400 kilocalorieën eet (voor een volwassen man / vrouw ). Of diëten zoals de weightwatchers die zelfs streven naar slechts 1000 kilocalorieën. Je gaat hiermee de eerste week wel snel afslanken. Maar dit komt omdat ons lichaam eerst onze voorraad glycogeen gaat verbruiken. En vermits deze voor 2/3 uit water bestaat, ga je vooral water verliezen en geen vet verbranden dus. Pas als deze voorraad op is gaan we vet beginnen verbranden. Maar na deze omschakeling gaat ons lichaam terug een voorraad glycogeen aanleggen omdat dit de belangrijkste energiebron voor onze hersenen is.
  Maar doordat we terug meer glycogeen krijgen winnen we terug water en komen we terug iets bij aan gewicht.
  En dat is de reden dat veel mensen het dan opgeven. En bovendien is het zo dat onze vetreserves niet snel genoeg aangesproken en afgebroken kunnen worden om dit tekort aan energie op te vangen. Ons lichaam gaat dan ook op zoek naar andere bronnen van energie. En dat zijn eiwitten. Deze eiwitten maakt ons lichaam vrij door ons spierweefsel af te breken. Het gevolg is dat daardoor ons metabolisme nog maar eens lager wordt. En dus stopt het vermageren weer en gaan we weer gewoon eten. Maar vermits ons lichaam nu minder verbruikt, eten we dus eigenlijk teveel en zullen we snel boven het startgewicht eindigen. Een vicieuze cirkel dus. Beter gekend als het jojo-diëten.

  Vermijden dat je lichaam zijn metabolisme gaat vertragen en aan je spiermassa zit kan je doen door regelmatig een formule 1 shake te nuttigen, deze met een aanzienlijke hoeveelheid plantaardige proteinen (voor het onderhoud van de spieren) en een uitgebalanceerde hoeveelheid koolhydraten, voedingsrijke drank (maar vet- en snelle suiker-arm) zal je metabolisme verhogen of op pijl houden, en voor extra vetverbranding ipv vetopslag zorgen.
  meer over formule 1:
  klik hier

  19-02-2009 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  24-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topvorm
  Herbalife mechelen herbalife distributeurs distributeur worden distributeurs herbalife distributeurs herbalife distributeur in Averbode Zichem Messelbroek Testelt Deurne (Bt.) Diest Schaffen Webbekom Kaggevinne Bouwel Vorselaar Turnhout Rijkevorsel Hoogstraten Meer Minderhout Wortel Meerle Bredene Ettelgem Oudenburg Roksem Westkerke Gistel Moere Snaaskerke Zevekote coach herbalife begeleider herbalife begeleiding herbalife bevoorrading voedingsadvies drinkmaaltijd vloeibare voeding slank blijven meer wegen minder wegen fitness voeding Erwetegem Godveerdegem Grotenberge Leeuwergem Oombergen (Zottegem) Gezond afslanken en aankomen met natuurlijke producten en voeding op basis van kruiden herbalife leveren herbalife consulent herbalife consulente consulent consulente herbalife in herbalife smaken herbolife erbalife slank af afslank dieet vermager dieet

  Afslanken met Herbalife

  afval dieet herbalive herbalife consulent herbalife distributeur herba live herba life herballife herballive Hever Aarschot Gelrode Langdorp Rillaar Linden Lubbeek Binkom Pellenberg Holsbeek hoe afvallen maagbandje maagband kilo afvallen kilo vermageren caloriën kuur Kessel-Lo (Leuven) Wilsele Wijgmaal (Brabant) Herent Veltem-Beisem Winksele Kortrijk-Dutsel Sint-Pieters-Rode Nieuwrode Scherpenheuvel Scherpenheuvel-Zichem Landen Neerwinden Overwinden Rumsdorp Wange Waasmont Walsbets Walshoutem Oeren Sint-Rijkers Beveren-aan-den-Ijzer Gijverinkhove Izenberge Leisele Stavele Aarsele om te vermageren om af te slanken om af te vallen hoe vermageren hoe afslanken Oostduinkerke Wulpen Bovekerke gewicht afvallen Koekelare Zande Alveringem Hoogstade Ramsdonk Berg (Bt.) Buken Kampenhout vlaams brabant herbalife tienen huidverzorging Nourifusion Nederokkerzeel Nossegem Zaventem Brucargo. Ransberg Hoeleden Kersbeek-Miskom Waanrode Hasselt Sint-Lambrechts-Herk Sint-Agatha-Berchem Ganshoren Jette Neder-Over-Heembeek Haren (Bruxelles) Haren Sint-Denijs-Westrem Zwijnaarde Zelzate Destelbergen Heusden (O.-Vl.) Beervelde Lochristi spiermassa voedingsprogramma Zuiver water en schone lucht, eiwitten, koolhydraten, voor vermageren voor af te slanken voor te vermageren te vermageren af te slanken af te vallen

  Afvallen met Herbalife

  Wimmertingen Kermt (Hasselt) Spalbeek Kuringen Stokrooie Stevoort Zonhoven Helchteren Zoerle-Parwijs Herenthout herbalife Gierle Lille Poederlee Wechelderzande Grobbendonk (Aalst) Impe Lede Oordegem Smetlede Wanzele Appelterre-Eichem Denderwindeke (Antwerpen) Mechelen Walem Heffen Hombeek herbalife Leest Muizen (Mechelen) (Antwerpen) Wilrijk (Antwerpen) Hemiksem Schelle Aartselaar Mortsel Edegem Hoboken (Brussel) Evere Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre) Sint-Pieters-Woluwe Woluwe-Saint-Pierre herbalife afvallen afslanken herbalife vermageren herbalife informatie informatie herbalife herbalife afvallen met herbalife dietistes herbalife Gewichtsbeheersing, Gezonde voeding Herbalife belgie herbalife belgië herbalife vlaanderen afvalproducten vermagerducten herbalife diet. (Diksmuide) Oudekapelle Pervijze Sint-Jacobs-Kapelle Stuivekenskerke Vladslo Woumen (Nieuwpoort) Avekapelle afvallen herbalife in regio Beauvoorde Booitshoeke Bulskamp (Uccle) Uccle Ukkel Brussel (Vorst) Bruxelles (Forest) Forest Vorst herbalife supplementen herbalife vitaminen voedingssupplementen herbalife herbalife herbalife te koop herbalife vrijblijvend informatie herbalife informatie herbalife kessel-lo herbalife voeding (Wortegem-Petegem) Petegem-aan-de-Schelde Wortegem Wortegem-Petegem Astene Aalbeke Kuurne Harelbeke Bavikhove Hulste Deerlijk Zwevegem Heestert Moen Otegem afslanken en afvallen en vermageren en voor afslanken voor afvallen herbalife online kopen herbalife online bestellen bestel herbalife online herbalife via internet herbalife Parike Horebeke Sint-Kornelis-Horebeke Sint-Maria-Horebeke Etikhove Maarkedal herbalife producten kopen. Afslanken, Afvallen, herbalife herbalife vermagerpil afslanken vermageren overgewicht afslankmiddel diëtiste geen maagverkleining ingreep afslankmiddelen verdikken verdikken afslankpil herbalife info herbalife halle herbalife leuven afslankmedicatie dietist afvalpillen afslankprodukten afvalprodukten afslankprodukten afvalprodukten vermagerdukten vermager afslankprogramma afvalprogramma afslankprogramma’s recepten Herbalife afvallen en vermageren ijzer ijzertekort vitamine supplement vitaminesupplement kalium afvalpil vermagerpillen met shapeworks bijkomen met shapeworks bijverdienen met shapeworks afvallen met shapeworks vermageren met shapeworks gemakkelijk afslanken afvalprogramma’s vermagerprogramma’s afslankproducten afvalproducten

  Herbalife dieet

  afslankproducten aloë vera produkten nova nutria vetverbranding vetverbranders stacker herbalife programma’s Antwerpen Berendrecht Lillo Zandvliet Burcht herbalife Zwijndrecht Deurne (Antwerpen) antwerpen consulent distributeur online verkoop sportvoeding herbalife Armspieren Dikke buik Minder dik Vet weghalen vraag over herbalife Dieet bij Aspelare Outer Aaigem Bambrugge Burst Erondegem Erpe Erpe-Mere Mere Ottergem Auderghem Oudergem Watermaal-Bosvoorde Watermael-Boitsfort Brussel (Ukkel) Bruxelles Baardegem Herdersem Meldert (O.-Vl.) Moorsel Erembodegem (Aalst) Nieuwerkerken Baarle-Hertog Malle Oostmalle Westmalle

  Afslanken Vermageren Afvallen

  Mol Eindhout Laakdal Vorst (Kempen) Baasrode Dendermonde Grembergen Mespelare Oudegem Schoonaarde Bachte-Maria-Leerne herbelife afslanken Deinze Gottem Grammene Meigem Balegem Gijzenzele Landskouter Moortsele Oosterzele Scheldewindeke Machelen (O.-Vl.) Bazel Kruibeke Rupelmonde Daknam Eksaarde Lokeren De Klinge Meerdonk Beauvechain Herbalife Hamme-Mille l'Ecluse Nodebais Tourinnes-la-Grosse Bonlez begeleiding afslanken herbalife afslanken herbalife afvallen gewicht verliezen vet verliezen Bekegem Eernegem Ichtegem Jabbeke Snellegem Stalhille Herbalife Oost-Vlaanderen Bekkerzeel Kobbegem Mollem Relegem Zellik Ternat Wambeek Sint-Katherina-Lombeek belgie vermageren afvallen vermageringsmiddelen afslanken dieet lijnen dieeten overgewicht Berg (Limb.) Diets-Heur Haren (Tongeren) Henis Kolmont (Tongeren) Koninksem Lauw Mal Beringen Beverlo Koersel Paal Diepenbeek Genk Gellik Lanaken Neerharen Veldwezelt Beveren (Leie) Desselgem Sint-Eloois-Vijve Beveren (Roeselare) Oekene Roeselare Bikschote Langemark Langemark-Poelkapelle herbalife Hasselt Poelkapelle Lauwe Menen Bilzen Eigenbilzen Grote-Spouwen Hees Kleine-Spouwen Mopertingen Munsterbilzen Blanden Haasrode Vaalbeek Bertem Korbeek-Dijle Leefdaal Kortenberg Erps-Kwerps Blankenberge Uitkerke Houtave Meetkerke Nieuwmunster Zuienkerke verkoper herbalife bodystyling bodistiling bodistyling natuurvoeding natuurlijke voeding vegetarische voeding Bonheiden Rijmenam Blaasveld Heindonk Tisselt Willebroek Reet Rumst Terhagen Niel Boom Sint-Katelijne-Waver Onze-Lieve-Vrouw-Waver Breendonk Liezele Puurs Ruisbroek Boorsem Uikhoven Kessenich Kinrooi Molenbeersel Ophoven Dilsen-Stokkem Elen Lanklaar Borchtlombeek Liedekerke Wemmel Brussegem Hamme (Bt.) Merchtem Affligem Essene Bornem Hingene Mariekerke (Bornem) Weert Lippelo Oppuurs Sint-Amands Schoten Essen Braine-le-Château Wauthier-Braine Chastre Chastre-Villeroux-Blanmont Cortil-Noirmont Chaumont-Gistoux Corroy-le-Grand Dion-Valmont Longueville Rixensart Rosières Genval Cholesterol dieet Soep dieet dieet recepten gemakkelijk vermageren afslanken zonder honger Crash dieet Dieet pillen Dieet afvallen Suikervrij dieet Dieet voor Oefeningen Proteine dieet De Moeren Eggewaartskapelle Houtem (W.-Vl.) Steenkerke (W.-Vl.) Veurne Vinkem De Pinte Zevergem Hansbeke Landegem Merendree herba-life Nevele Poesele Vosselare Denderbelle Lebbeke Wieze Berlare Overmere Uitbergen Aalst Gijzegem Hofstade (O.-Vl.) Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel Gentbrugge Ledeberg (Gent) Afsnee Dieet van Diabetes dieet Zonder dieet Koolsoep dieet Atkinson dieet Punten dieet Montignac dieet Vetarm dieet Ijwitrijk Ijwitrijk dieet Welk dieet Vermageren dieet Sport dieet dieet zonder honger dieten zonder honger afvallen zonder honger vermageren zonder honger dieeten, afslanken, vermageren, dieten, overgewicht, België, antwerpen, lijnen, belgie, dieetpleister dieetpleisters homeopathie soepdieet kolendieet dieet dietist dietiste diëtist dieetproducten, vermoeidheid, vacatures, HERBALIFE dieetprodukten dieetproduct dieetprodukt vermageringsmiddel vermageringsdieet mineralen diëten gezond dieten gezond dieeten gezond afslanken spieropbouw sportvoeding herbalife diëtiste afslankcentrum slankheid figuurcorrectie mooi figuur liposuctie maagring Dikkelvenne Herbalife Gavere Semmerzake Vurste Eeklo

  HERBALIFE

  Knesselare Ursel Lovendegem distributeurs herbalife afslanken met herbalife bijkomen met herbalife bijverdienen met Driekapellen Esen Kaaskerke Keiem Lampernisse Leke Nieuwkapelle Oostkerke Drieslinter Linter Melkwezer Neerhespen Neerlinter Orsmaal-Gussenhoven Overhespen Dudzele Lissewege Zeebrugge (Brugge) Oostende Stene Zandvoorde (Oostende) De Haan eiwitdieet huidverzorging herbalife proteïnedieet proteïne dieet eiwit dieet proteïne-dieet Ekeren (Antwerpen) Herentals Morkhoven Noorderwijk Hallaar Heist-op-den-Berg Booischot Eksel Ham Kwaadmechelen Oostham Bocholt herbalife in België Kaulille Reppel Beek Bree Espierres Espierres-Helchin Helchin Helkijn Spiere Spiere-Helkijn Beerst Diksmuide Everberg Meerbeek Duisburg Tervuren Vossem Overijse Rotselaar Wezemaal Werchter Folx-les-Caves Jandrain-Jandrenouille Jauche Marilles Noduwez Orp-Jauche Orp-le-Grand Fourons Fouron-Saint-Martin Moelingen Mouland Sint-Martens-Voeren Voeren Remersdaal Fouron-Saint-Pierre Herbalife voor afvallen Sint-Pieters-Voeren Teuven Fouron-le-Comte 's Geest-Gérompont-Petit-Rosière Gérompont Grand-Rosière-Hottomont Huppaye gemakkelijk bijkomen gemakkelijk afvallen gemakkelijk vermageren afslanken zonder honger dieet zonder honger dieten zonder honger afvallen zonder honger vermageren zonder honger herbalife tervuren herbalife brussel herbalife sint herbalife sint- herbalife st herbalife Gentinnes Saint-Géry Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin Tourinnes-Saint-Lambert Walhain Gerdingen Opitter Tongerlo (Limb.) Leopoldsburg Heppen Tessenderlo Grote-Brogel Germain Lasne Lasne-Chapelle-Saint-Lambert Maransart Ohain Plancenoit Archennes Biez Bossut-Gottechain Grez-Doiceau Nethen Monstreux Nivelles Baulers Thines Bornival Gewichtsbeheersing, Gezonde voeding, Herbalife, Nederland, natuurlijke producten, gewichtsconsulent en Herbalife distributeur helpt met afslanken. Levering in heel Belgie. gezondheid, ontspanning, afslanken, afvallen, sport, sportvoeding, dieet, dieetvoeding, Gors-Opleeuw Gotem Groot-Loon Haren (Borgloon) Hendrieken Hoepertingen Jesseren (Kolmont) Kerniel Kolmont (Borgloon) Kuttekoven Rijkel

  Afslanken

  Voort Binderveld Kozen Gratis advies en deskundige begeleiding herbalife gratis levering begeleiding met herbalife Gravenvoeren Aalst (Limb.) Brustem Engelmanshoven Gelinden Groot-Gelmen Halmaal Guigoven Vliermaal Hoeselt Romershoven Sint-Huibrechts-Hern Werm Schalkhoven Beverst Halle Buizingen Lembeek Herfelingen Herne Sint-Pieters-Kapelle (Bt.) Bever Bievene Handzame Kortemark Werken Zarren Nieuwpoort Ramskapelle (Nieuwpoort) Sint-Joris Hekelgem Teralfene Peutie Vilvoorde Cargovil herbalife Melsbroek Perk Hélécine Linsmeau Neerheylissem Opheylissem Malèves-Sainte-Marie-Wastines Orbais Herbal life herballife voedingssupplementen maatijd vervangers maaltijdvervanger herbalife aalst herbalife oudenaarde herbalife brugge herbalife oostende herbalife deinze herbalife afslanken producten herbalife produkten producten herbalife produkten herbalife herbalive, herbalife consulent, herbalife distributeur, herba live, herba life, herbalife fitness herbalife regio herbalife bestelling herbalife gezocht herbalife advies herbalife produkten kopen Herbalife België herbalife limburg Ardooie Koolskamp Lendelede Emelgem Izegem Kachtem herbalifeshake shaken herbalife shaken shapeworks potten potten shapeworks aflankpillen herballife, herballive, voedingssupplementen, levenslust, maatijd vervangers, figuur, herbalife herbal products herba dietist betere uithouding gewichtbeheersing gewicht beheersen Hoeilaart Galmaarden Tollembeek Vollezele Herbalife regio Brussel Oudenaken hongergevoel anti honger welzijnscoach wellness coach afslankcoach afslank coach herbalife Houthalen Houthalen-Helchteren Berbroek Donk Herk-de-Stad Schulen Halen Loksbergen Houwaart Sint-Joris-Winge Tielt (Bt.) Tielt-Winge Meensel-Kiezegem Eliksem Ezemaal Laar Huizingen Bogaarden Heikruis Pepingen Elingen Beert Bellingen Dilbeek Huldenberg Loonbeek Neerijse Ottenburg Sint-Agatha-Rode Oud-Heverlee Sint-Joris-Weert Humbeek Beigem Strombeek-Bever Meise Wolvertem Kapelle-op-den-Bos Nieuwenrode Itegem Wiekevorst Schriek Herselt Ramsel Houtvenne Hulshout Westmeerbeek Kallo (Kieldrecht)

  Vermageren

  Kieldrecht (Beveren) Verrebroek Elversele Steendorp Temse Tielrode Kalmthout Brasschaat Hoevenen Stabroek Kapellen Brecht Sint-Job-in-'t-Goor Sint-Lenaarts Kanegem Schuiferskapelle Tielt Ooigem Sint-Baafs-Vijve Wielsbeke Dentergem Markegem Kanne Membruggen Millen Riemst Val-Meer Vlijtingen Vroenhoven Zichen-Zussen-Bolder Kaster Tiegem Avelgem herbalife regio Limburg Kerkhove Waarmaarde Outrijve Bossuit Kerkom-bij-Sint-Truiden Ordingen Sint-Truiden Zepperen Duras Gorsem Runkelen Wilderen Kester Leerbeek Oetingen Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek Pamel Roosdaal Strijtem Kleine-Brogel Peer Wijchmaal Brugge Koolkerke Hertsberge Oostkamp Ruddervoorde Klemskerke Wenduine Vlissegem Middelkerke Wilskerke Leffinge Mannekensvere Schore Knokke-Heist herbalife Westkapelle Heist-aan-Zee Ramskapelle (Knokke-Heist) Assebroek Koningshooikt Lier Broechem Emblem Oelegem Ranst Boechout herbalife Vremde Hove kopen voedingsshakes tablet tabletten milkshakes afslank shakes shakes afslanken afslanken Kwaremont Ruien Zulzeke Bevere Edelare Eine Ename Heurne Leupegem Mater Melden Ledegem Rollegem-Kapelle Sint-Eloois-Winkel Dadizele Moorslede Brielen Dikkebus Ieper Lemberge Melsen Merelbeke Munte herbal life Schelderode Sint-Martens-Latem Deurle Lieferinge Nederhasselt Ninove Okegem herbalife Voorde Pollare Meerbeke Neigem Limal Wavre Bierges La Hulpe Glimes Incourt Opprebais Piètrebais Roux-Miroir Lint Kontich Waarloos Bevel Kessel Nijlen Duffel Beerzel Putte Berlaar Gestel Berchem Maarke-Kerkem Nukerke Schorisse Berchem (O.-Vl.) herballife afvalen Kluisbergen mager worden te dik te dun te weinig vet meer vitaliteit sportprogramma spieren bijkrijgen Massenhoven Viersel Zandhoven Pulderbos Pulle Olen Oevel Tongerlo (Antw.) Westerlo Mazenzele Opwijk Gaasbeek Lennik Sint-Kwintens-Lennik Sint-Martens-Lennik Gooik meer concentratie betere concentratie afval programma programma voor afslanken Meeuwen-Gruitrode Neerglabbeek Wijshagen Maaseik Neeroeteren Opoeteren Zutendaal Merksplas Beerse Vlimmeren Vosselaar Oud-Turnhout Arendonk Ravels Weelde Poppel met om te verdikken dieetmiddel aspartaam diëtist krachttraining dieetvoeding dieetproducten Middelburg Herbalife Molenbeek-Saint-Jean Sint-Jans-Molenbeek Koekelberg Berchem-Sainte-Agathe Molenstede Bost Goetsenhoven Hakendover Kumtich Oorbeek Oplinter Mont-Saint-André Ramillies Dongelberg Jauchelette Jodoigne Jodoigne-Souveraine Herbalife Lathuy Mélin Piétrain Saint-Jean-Geest Saint-Remy-Geest Zétrud-Lumay Couture-Saint- Mullem Nederename erbalife afslanke shapeworks Oudenaarde Volkegem Welden Huise natrium dietisten vitaminetekort vitamine tekort Spieren Spieren kweken Wat is cellulaire Nederzwalm-Hermelgem Brakel Elst Everbeek Michelbeke Nederbrakel Opbrakel Zegelsem Neerpelt Sint-Huibrechts-Lille Lommel Achel Hamont Hamont-Achel Hechtel Hechtel-Eksel Neerrepen Nerem Overrepen (Kolmont) Piringen

  AFVALLEN

  (Haren) Riksingen Rutten 's Herenelderen netwerkmarketing Iddergem Welle Geraardsbergen Goeferdinge Moerbeke Nederboelare networkmarketing snel afslanken snel vermageren snel afvallen lijnen herbalife dieet Niel-bij-Sint-Truiden Vorsen Borlo Buvingen Mielen-Boven-Aalst Muizen (Limb.) Overpelt Nieuwerkerken (Limb.) Wijer Batsheers Bovelingen Gutschoven Heers Heks Horpmaal Noordschote Pollinkhove Reninge Houthulst Klerken Merkem Adinkerke De Panne Koksijde nourifusion huidverzorging afslanken met afvallen met vermageren met en afslanken en nrg fit en slank wellness beter voelen gezond ontbijt gezonde voeding gezond eten gezond Oeselgem Wakken Beernem Oedelem Sint-Joris (Beernem) herbalife supplementen Egem Olsene Zulte Aalter Lotenhulle Poeke Bellem Asper network marketing Baaigem om te vermageren hoe kan ik vermageren hoe kan ik afslanken herbalife, afvallen, dieet, Onkerzele Ophasselt Overboelare Viane Zarlardinge Grimminge Idegem Nieuwenhove ontbijten stoppen met roken betere vertering aloe vera aloë vera producten aloë vera bestellen Opheers Rukkelingen-Loon Vechmaal Veulen Boekhout Gingelom Jeuk Kortijs Montenaken Ottignies Ottignies-Louvain-la-Neuve Céroux-Mousty Limelette Louvain-la-Neuve Enines Ouwegem Zingem Kruishoutem Nokere Wannegem-Lede Elsegem Moregem Ooike Perwez Thorembais-les-Béguines Thorembais-Saint-Trond Autre-Eglise Bomal (Bt.) Petegem-aan-de-Leie Sint-Martens-Leerne Vinkt Wontergem Zeveren Eke Nazareth Bottelare Pittem Wingene Zwevezele Ruiselede Meulebeke Ingelmunster Oostrozebeke Waregem producten shapeworks produkten shapeworks bestellen shapeworks online bestellen producten van Herbalife in Vlaanderen Klein-Gelmen Mechelen-Bovelingen Mettekoven producten van herbalife produkten van herbalife producten van shapeworks produkten van programma voor afvallen programma voor gewicht programma voor gewichtbeheersing shapeworks bestellen online shapeworks afvallen shapeworks afslanken proteinedieet programma voor bijkomen gezond afvallen dietist gezond vermageren gezond dieet gezond Rekem Eisden Leut Maasmechelen Mechelen-aan-de-Maas Meeswijk Opgrimbie Vucht Rekkem Geluwe Wervik Heuvelland Nieuwkerke Dranouter Wulvergem Wijtschate Remailing Kraainem Wezembeek-Oppem Eppegem Zemst Hofstade (Bt.) Elewijt Weerde Rijkhoven Rosmeer Spouwen Waltwilder Martenslinde Hoelbeek Genoelselderen Herderen Roesbrugge-Haringe Watou Beselare Geluveld Passendale Zandvoorde (Zonnebeke) Roosbeek Vertrijk Willebringen Bunsbeek Glabbeek-Zuurbemde Kapellen (Bt.) Attenrode Rotem Stokkem Opglabbeek As Niel-bij-As Ellikom Gruitrode Meeuwen Rozebeke Sint-Blasius-Boekel Sint-Denijs-Boekel Sint-Maria-Latem Zwalm Rumbeke Lichtervelde Torhout Gits

  Afslanken met Herbalife

  Hooglede Oostnieuwkerke Staden Westrozebeke 's Gravenwezel Schilde Halle (Kempen) Zoersel Loenhout Wuustwezel Leuven Heverlee Schaarbeek Schaerbeek Etterbeek Elsene Ixelles Saint-Gilles Sint-Gillis Herbalife Anderlecht Schendelbeke Smeerebbe-Vloerzegem Waarbeke Zandbergen Bavegem Sint-Lievens-Houtem shakes herbalife sint-truiden herbalife diest herbalife tongeren herbalife hasselt vermagering Shape Works shapeworks producten shapeworks produkten shapeworks shapeworks shapeworks herbalife bestellen herbalife online bestellen dietist herbalife bestellen online Sinaai-Waas herbalife Beveren-Waas Haasdonk Kallo (Beveren-Waas) Melsele Vrasene Doel Sint-Denijs Gullegem Moorsele Wevelgem Anzegem Gijzelbrechtegem Ingooigem Vichte Sint-Gillis-bij-Dendermonde Hamme (O.-Vl.) Moerzeke Massemen Westrem Wetteren Zele Sint-Gillis-Waas Sint-Pauwels Moerbeke-Waas Wachtebeke Kemzeke Stekene Appels Sint-Goriks-Oudenhove Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem) Strijpen Velzeke-Ruddershove Sint-Jan Hollebeke Voormezele Zillebeke Boezinge Zuidschote Elverdinge Vlamertinge Sint-Kruis (Brugge) Damme Hoeke Lapscheure Moerkerke Oostkerke (Damme) Sijsele Sint-Lambrechts-Woluwe Woluwe-Saint-Lambert Saint-Josse-ten-Noode Sint-Joost-ten-Node Sint-Laureins-Berchem Sint-Pieters-Leeuw Ruisbroek (Bt.) Vlezenbeek Drogenbos Linkebeek Rhode-Saint-Genese Sint-Genesius-Rode Beersel Lot Alsemberg Dworp Sint-Margriete Sint-Jan-in-Eremo Waterland-Oudeman Watervliet Maldegem Adegem Sint-Margriete-Houtem (Tienen) Tienen Vissenaken Hoegaarden Meldert (Bt.) Outgaarden Sint-Maria-Lierde Hemelveerdegem herbalife Sint-Martens-Lierde Renaix Ronse Elene Sint-Martens-Bodegem Sint-Ulriks-Kapelle Itterbeek Groot-Bijgaarden Schepdaal Asse Sint-Pieters-Kapelle (W.-Vl.) Slijpe Spermalie Lombardsijde Westende bestelling Herbalife Sint-Stevens-Woluwe Sterrebeek Brussel X-Luchthaven Remailing Bruxelles X-Aeroport Slank zonder Slank zonder dieet Dieet soep Dieet programma Dieet recept Fitness dieet herbolife herbalife herbalife Sluizen Tongeren Vreren Widooie (Haren) Herstappe Kortessem Vliermaalroot Wintershoven Spieren trainen Atkins dieet En dieet Dieet om Een dieet Dieet forum Forum dieet Dieet soep sportvoeding potten herbalife herbalife potten herbalife shakes shakes herbalife st- herbalife aalter herbalife distributeur regio herbalife verkoop distributeur herbalife stackers weight-care weight care slimfast slim-fast slim fast modifast modi-fast modi fast Steenhuize-Wijnhuize Woubrechtegem Ressegem Borsbeke Deftinge Lierde Steenokkerzeel Machelen (Bt.) Diegem Londerzeel Malderen Steenhuffel Grimbergen te dik vet herbalife afslanken herbalife vermageren herbalife afvallen om af te vallen om af te slanken Tremelo Baal Begijnendijk Betekom Keerbergen Haacht Tildonk Wespelaar Boortmeerbeek Tubize Court-Saint-Etienne Marbais (Bt.) Mellery Sart-Dames-Avelines Tilly Villers-la-Ville uitgebalanceerde voeding Herbalife, Herbalife International HERBALIFE NEDERLAND, Mark Hughes Herbalife onafhankelijk distributeur België - Antwerpen tot Limburg en vlaams-brabant. herbalife fitness herbalife regio herbalife bestelling herbalife gezocht herbalife advies herbalife kortrijk eiwit-dieet weight-watchers weight watchers afslank tip vermageren met herbalife uitgebalanceerde voeding kruiden guarana omega 3 omega-3 visolie vis-olie visoli herbalife Varendonk Veerle Geel Meerhout Kasterlee Lichtaart Tielen Retie Dessel Balen Olmen Varsenare Zerkegem Kortrijk Bissegem Heule Bellegem Kooigem Marke (Kortrijk) Rollegem vegetarisch eten voeding op basis van eetstoornis anorexia bolemie boulemie obesitas Velm Berlingen Wellen Herten Ulbeek Bommershoven (Haren) Borgloon Broekom verliezen Vet kwijt Vet verbranden herbalifeµ De buikspieren Voor buikspieren Buikspieren kweken Onderste buikspieren Schuine buikspieren Oefeningen buikspieren De buikspieren vermageren dieet diëten dieten dieeten dieetpil netwerk-marketing pil vermageren vermageren shakes afvallen Wommersom Bierbeek Korbeek-Lo Lovenjoel Opvelp Boutersem Kerkom Neervelp herbalife programma herbalife shapeworks shapeworks herbalife herbalife afslanken afvallen herbalife bijkomen herbalife sport herbalife spieren herbalife energie herbalife voedingssupplementen Wulveringem Zoutenaaie Oostvleteren Vleteren Westvleteren Woesten Lo Lo-Reninge Zaffelare Zeveneken Gontrode Melle Nieuwkerken-Waas Sint-Niklaas Belsele (Sint-Niklaas) Zelem Heusden (Limb.) Heusden-Zolder Zolder Linkhout Lummen Meldert (Limb.) Alken Zonnebeke Gent Mariakerke (Gent) Drongen Wondelgem Sint-Amandsberg (Gent) Oostakker Zottegem Beerlegem Dikkele Hundelgem Meilegem Munkzwalm Paulatem Roborst Zoutleeuw Geetbets Grazen Rummen Assent Bekkevoort Molenbeek-Wersbeek Kortenaken herbalife kortrijk eiwit-dieet weight-watchers weight watchers afslank tip vermageren met herbalife online kopen herbalife online bestellen bestel herbalife online herbalife via internet herbalife Parike Horebeke Sint-Kornelis-Horebeke Sint-Maria-Horebeke Etikhove Maarkedal herbalife producten kopen shakes Shapeworks Shape works Herbalife, Afslanken, Afvallen, vet verbranden buikspieroefeningen vetarm Herbalife regio Brussel Bruxelles Laken Laeken vezels en kruiden. voedingsshake herbalife kopen online herbalife online kopen herbalife Vieux-Genappe Glabais Ways Herbalife Brussel Houtain-le-Val Clabecq Oisquercq Saintes Vinderhoute Zomergem Oostwinkel Ronsele Ertvelde Evergem Kluizen Sleidinge vitaminen, mineralen, sporen- en micro-elementen, onverzadigde vetten, essentiële oliën, Vlekkem Denderhoutem Haaltert Heldergem herbalife Kerksken Denderleeuw Vlierzele Zonnegem Letterhoutem Herzele Hillegem Sint-Antelinks Sint-Lievens-Esse voeding fitness fitness eten fitness spieren fitness programma sneller lopen betere sportresultaten afvallen dietist voeding.

  Herbalife

  Spiertraining Buikspieren Oefeningen spieren Buikspier Herbalife dieet Trainen voedingadvies herbalife winkel herbalife winkels herbalife shop herbalife online shop dietiste voedingssupplementen www herbalife herbalife be aankomen bijkomen afslanken begeleiding vragen herbalife Fitnessvoeding Fitness voeding Dagen dieet Snel afvallen Snel dieet Vet herbalife antwerpen herbalife oost-vlaanderen herbalife west-vlaanderen herbalife vlaams-brabant herbalife vlaams-braband vermager tip afval tip afvallen herbalife genk herbalife gent Waardamme Sint-Andries Sint-Michiels Loppem Veldegem Zedelgem Aartrijke Knokke Waarschoot Assenede Boekhoute Bassevelde Oosteeklo Kaprijke Lembeke Sint-Laureins Waasmunster Buggenhout herbalife Opdorp Schellebelle Serskamp Wichelen Kalken Laarne Walhain-Saint-Paul Ittre Virginal-Samme Haut-Ittre Baisy-Thy Bousval Genappe Loupoigne Waterloo Herbal life Promo-Control

  Herbalife

  Braine-l'Alleud Ophain-Bois-Seigneur-Isaac Lillois-Witterzée Bierghes Quenast Rebecq Rebecq-Rognon Corbais Hévillers Mont-Saint-Guibert Westouter Kemmel Mesen Messines Loker Poperinge Reningelst Krombeke Proven

  Herbalife

  herbalife Wezeren Attenhoven Neerlanden Budingen Dormaal Halle-Booienhoven Helen-Bos Wijnegem Borgerhout (Antwerpen) Borsbeek (Antw.) Wommelgem Merksem (Antwerpen)

  24-01-2007 om 00:00 geschreven door kruidje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (27 Stemmen)


  E-mail mij voor persoonlijke informatie

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen of bel 0486487197 ivm indien u vragen hebt over persoonlijk advies.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  balooka
  www.bloggen.be/balooka
  Blog als favoriet !

  Gastenboek
 • Hallo Nathalie!
 • Goede Gezondheid
 • groetjes en veel plezier
 • Hello Nathalie!
 • Leuke blog

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog van Nathalie Vercammen onafhankelijk Herbalife distributeur

  Alle woord- en beeldmerken op deze site zijn, tenzij anders aangegeven, eigendom van HERBALIFE International. Zonder schriftelijke toestemming van HERBALIFE International is het niet toegestaan gebruik te maken van deze merken of merknamen.

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!