|
Lange tijd werd beweerd dat het eten van veel chocolade de mens dik maakt. Ten dele is dit wel waar, want alles wat we onder pure chocolade verstaan is niet altijd uit zuivere cacao bereid. Kom je in een winkel om chocolade hagelslag of vlokken te kopen kijk je meestal naar de prijs en kom je thuis met boterhamkorrels en hetzelfde is ook het geval met chocoladerepen. Staat er op de verpakking chocolade hagelslag of wordt bij repen aangeduid dat alles puur chocolade is, dan moet dit product uit een door de Warenwet vastgesteld hoog percentage zuivere cacao bestaan. Een onderzoeker van de Britse Reading Universty in Londen is erachter gekomen dat het regelmatig eten van pure chocolade de bloedtoevoer naar de ogen en hersenen stimuleert en dat daardoor het hele zien en denken beter gaat functioneren. In pure chocolade zit een stof die we kennen als flavonoïden en dat is de activerende stof die dit bewerkstelligt. We kennen meer producten waarin deze stof zetelt en dat is in de schil van blauwe druiven, rode wijn, geen witte wijn, want dan is de schil vaak niet meegegist of men gebruikt uitsluitend witte druiven, appels en in groene en zwarte thee. Een verklaring kan ik u er niet voor geven, maar geef nooit chocolade of producten waarin dit verwerkt zit aan een hond, want die wordt er doodziek van en kan er zelfs aan dood gaan. Je zou het zo'n beetje kunnen vergelijken met die besjes van de Lijsterbes, die giftig zijn voor de mens en voor vogeltjes totaal onschadelijk. Beste lezers: ,,Doe er uw voordeel mee en streelt uw smaakpapillen met de nieuwe wetenschap die ik hier verwoord heb"!
|