Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit beurretaart.

    Een klassieker maar ik gebruik cacao en Amaretto. De taart is erg machtig dus met mate eten

    Ingrediënten:

    ongeveer 1 pak Petit beurrekoekjes
    250 gr zachte boter
    250 gr bloemsuiker
    2 kl cacaopoeder
    1 kopje sterke koffie
    2 el Amaretto 
    hagelslag


    Mix de boter met de bloemsuiker en de cacao tot een smeuig geheel.

    Meng de Amaretto met de koffie.

    Leg een laag koekjes op een rechthoekige cakeschotel en besmeer ze met een laagje botercrème. Dompel nu de volgende koekjes telkens langs één kant in het koffiemengsel en leg ze met de natte kant naar onder op de vorige laag, besmeer de koekjes terug met het botermengsel. Herhaal alles en werk laag per laag af.
    Eindig met een laag botercrème en bestrijk de zijkanten van de taart ook met botercrème. Strooi er dan rijkelijk chocoladehagelslag op.
    Zet de taart in de ijskast en laat ze minstens een paar uur opstijven. Hoe langer je wacht hoe beter de smaken zich mengen, dus geduld is de boodschap!


                                         


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notenbrood.

    Ingrediënten:

    250 gr roggemeel
    250 gr tarwebloem
    200 gr gehakte walnoten
    2 zakjes gedroogde gist
    2 kl zout
    1,5 kl suiker
    1,5 el olie
    425 ml lauw water
    1 el melk


    Doe al de ingrediënten in de mengkom van de keukenrobot en laat de machine zo'n 10 min kneden.
    Haal het deeg uit de mengkom en vorm, op een met bloem bestoven aanrecht, een bol van het deeg. Laat het deeg nu 30 min rijzen (bedek het met een keukenhanddoek) op een warme plaats.
    Haal het deeg uit de kom en kneed het nog eens opnieuw en vorm er een lang brood van. Leg het in de vorm en laat nogmaals zo'n 45 min rijzen. Bestrijk het brood met een beetje melk.
    Bak het brood 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
    Haal het brood uit de oven en haal het onmiddelijk uit de vorm. Laat het afkoelen op een rooster.

                                       


    Categorie:Brood
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foie gras met appeltjes en Calvados.


    Een typisch streekgerecht, en ondertussen zijn wij ook al echte liefhebbers geworden van een lekker stukje eenden foie gras.
    Het is heel belangrijk dat je foie gras erg vers is en van goede kwaliteit.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    400 gr eenden foie gras
    2 appels "Pink Lady"
    margarine
    Fleur de sel
    peper van de molen
    een scheutje Calvados

    De appels in 4 snijden en het klokhuis verwijderen. Snij ieder kwartje nog eens in 3 stukjes.
    Verwarm in een pan een beetje margarine en laat de appeltjes al even "voor"stoven maar zorg dat ze nog niet helemaal mals zijn.
    Snij de foie gras in escalopes van 1,5 cm breed.
    Neem een andere pan en verhit ze zonder vetstof. Bak in de hete pan de foie gras zo'n minuutje langs beide kanten. Kruid met Fleur de sel en peper van de molen. Haal de foie uit de pan en hou warm.
    Leg de appeltjes nu in de foie gras pan, giet er een scheut Calvados in en flambeer (opgepast: zorg dat de dampkap NIET aanstaat).
    Schik de appeltjes en de foie gras op een bord en overgiet met de saus.

    Je kan dit voorgerechtje ook als amuse geven, maak de porties kleiner en serveer in lepeltjes!

                                        



    Categorie:Voorgerechten
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelgratin.
    Venkel is een groente die je tegenwoordig overal kan kopen. De smaak is een beetje anijsachtig en persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar deze venkelgratin is erg zacht van smaak en zo lust ik venkel wel graag.
    Deze gratin past uitstekend bij o.a.vis.

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kleine venkelknollen
    2 teentjes look
    1 dl room
    peper & zout
    olijfolie
    75 gr geraspte Parmesan

    Snij de venkelknollen in dunne schijven. Verhit een beetje olijfolie in een pan en doe de venkel erin. Pel de look en pers hem bij de venkel. Laat de venkel gedurende een 10-tal minuutjes zachtjes stoven en kruid met zout en peper van de molen.
     
    Neem een ovenschaal en doe de venkel erin, giet de room erover en bedek met de geraspte Parmesan.
    Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200° en laat het gerecht zo nog 15-20 min. gratineren.

                                             


    Categorie:Aardappels&groenten
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel - courgettesoep.

    Een lekker romig soepje!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 venkelknollen
    2 kleine corgetten
    1 ui
    1 teentje look
    olijfolie
    1 l kippebouillon
    room
    peper & zout

    Was de venkel en de courgetten en snij in stukjes. Je moet de courgetten niet schillen. Kuis de ui en de look en snij fijn.
    Neem een soeppot en fruit de ui met de look glazig. Voeg de venkel en de cougetten toe, laat ze even mee stoven en giet er dan de kippebouillon bij.
    Kruid met peper en zout.
    Laat de soep zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
    Mix de soep met een staafmixer en werk af met een beetje room.

                                        


    Categorie:Soepen
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaart.

    Een mierzoete taart voor op zondagnamiddag.

    Ingrediënten voor een taart voor 6 personen:

    kruimeldeeg
    200 gr donkere of blonde basterdsuiker
    2 eieren
    2 eidooiers
    80 gr room
    80 gr boter

    Bedek de taartvorm met het kruimeldeeg en prik er met een vork wat gaatjes in.
    Bestrooi de taartbodem met de suiker.
    Klop de eieren en de eidooiers samen met de room op en giet dit over de suiker.
    Neem de koude boter en snij ze in kleine stukjes. Verdeel de boter over de taart.

    Bak de taart 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Zet de oven dan op 150° en laat de taart nog 30 minuten verder bakken.

                                          


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met gehaktballen en mozarella.


    Een lekkere pastaschotel die je op voorhand kan klaarmaken, naar een recept van Jeroen Meus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    Voor de balletjes:

    800 g gemengd gehakt

    1 ei

    1 grote ui
    1 teentje look

    paneermeel

    verse rozemarijn, oregano en salie

    zout, peper & muskaatnoot

    olijfolie

    een klontje boter

     

    Voor de saus:

    1 grote ui

    2 sneetjes gezouten spek

    250 gr kerstomaten

    1 groot blik tomaten in stukjes

    1 teentje look

    Piment d’Espelette

    verse rozemarijn, oregano en basilicum

    rode wijn

     

    Voor de pasta:

    400 g fusilli

    2 bolletjes mozarella

    basilicum

     

    Stoof de fijngesnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
    Doe het gehakt in een ruime schotel en voeg het ei, het paneermeel, de fijngehakte kruiden en de gestoofde ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met peper, zout en muskaatnoot.

    Rol
    vrij dikke balletjes van het gehakt.

    Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan en bak de balletjes mooi aan alle kanten aan.
     

    Neem een kookpot en verhit er een beetje olijfolie in. Versnipper de ui en look en stoof deze aan
    Voeg er het fijngesneden spek aan toe. Kruid met piment d’Espelette. Laat alles even verder stoven.
    Blus met een beetje
    rode wijn.
    Laat de alcohol even verda
    mpen en voeg er de tomatenstukjes
    aan toe. Schep ook de gehaktballen in de saus, samen met een takje rozemarijn, wat basilicum en oregano. Laat alles zo’n kwartiertje verder pruttelen op een matig vuur.
    Snij de kerstomaten in 2 en voeg ze toe aan de pruttelende saus.

     

    Kook de fusilli in gezouten water al dente.

     

    Neem een ruime ovenschotel en stort er de fusilli in.
    Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Vis er de takjes kruiden uit.
    Snij de bolletjes mozarella in dikke sneetjes en verdeel ze over de schotel.
    Schuif de schotel in een voorverwarmde oven onder de grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren. 
     

                                    


    Categorie:Pasta
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde spruitjesstoemp

    Een echt winters gerecht en dat zal hier dus tijdens de table d'hôtes niet op tafel komen.
    Ik ben zelf niet zo'n spruitjesliefhebber, maar zo vond ik ze wel super lekker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg pureeaardappelen
    1 kg spruitjes
    4 el room
    100 gr gemalen Comtékaas
    100 gr Roquefort in blokjes
    250 gr gerookte spekblokjes
    1 eidooier
    olijfolie
    peper en muskaatnoot

    Kook de aardappelen en de spruitjes apart gaar, giet af en snij de spruitjes in 4.

    Bak de spekblokjes even in een beetje olijfolie zodat ze knapperig zijn. Meng de spruitjes en de blokjes Roquefort eronder.

    Stamp de aardappels fijn, meng er de room, 50 gr van de Comtékaas en de eidooier onder.

    Meng nu het spruitjesmengsel onder de puree en schep alles in een ovenschotel. Bestrooi met de rest van de Comtékaas.

    Zet alles nog 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200° en laat de laatste 5 minuten nog even gratineren onder de grill.

                                                           
                                                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs