Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen!
    Voor alle bloglezers:




    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho van Granny Smith en komkommer.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 Granny Smith appels
    1/2 komkommer
    2 uien
    koriander
    peper & zout

    Een super simpel amuse receptje!

    De ajuinen schillen, fijn snijden en fruiten. Laten afkoelen.
    Appels schillen, klokhuis verwijderen en dan in stukken snijden.
    Komkommer schillen, in de lengte in 2 snijden en de zaadjes verwijderen. In stukken snijden.

    Nu alles samen in een kom doen en mixen tot een gladde soep, kruiden met peper en zout. Daarna door een zeef gieten.
    De soep een paar uur in de ijskast zetten.

    Opdienen in glaasjes, een ijsblokje toevoegen en afwerken met koriander.


    De gazpacho heb ik hier gecombineerd met zalmwafeltjes.


    Categorie:Hapjes
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.

    Ingrediënten voor een 8-tal muffins:

    120 gr zelfrijzende bloem
    1 ei
    60 gr boter
    1,25 dl melk
    20 gr Parmezaanse kaas
    60 gr groene olijven
    10 zongedroogde tomaatjes
    zout & peper

    Rasp de Parmezaanse kaas, snij de olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes.

    Meng de bloem met de kaas, olijven, tomaten en kruid alles met peper en zout. 

    Smelt de boter. Meng de melk met de boter en het ei. Voeg dit bij het bloem mengsel en roer met een vork kort door elkaar.

    Zet papieren vormpjes in een muffinplaat en giet het deeg in de vormpjes.

    Bak de muffins een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven op 190°. Laat ze afkoelen.




    Categorie:Hapjes
    14-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello roomijs met een caramel tuile.

    Dit is een variatie op het recept van "Margarita roomijs" van Nigella Lawson. Vermits ik mijn eigen Limoncello maak vond ik het een goed idee om deze in dit recept te verwerken, en al zeg ik het zelf, het resultaat is heerlijk!

    Ingrediënten voor 8-10 personen:

    1,25 dl citroensap
    75 ml Limoncello
    150 gr poedersuiker
    5 dl slagroom

    Giet het citroensap en de Limoncello in een kom en roer er de suiker onder. Klop goed tot de suiker is opgelost.

    Doe de room bij het mengsel en klop dit nu op tot het dik en lobbig is.

    Schep het ijs in een doos, sluit af en zet minstens een paar uur in de diepvries.

    Serveer met een caramel tuile.







    Categorie:Desserten
    12-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caramel tuiles.

    Dit is zo'n simpel receptje en het resultaat oogt echt mooi en is nog lekker ook!
    Je kan de tuiles gebruiken als decoratie op ijs enz. enz...


    Wat heb je nodig?

    Een zakje snoepjes; "Carambar - caramel", ik weet niet of je dat in België kunt kopen maar hier is dat heel gekend.

      

    Je doet het papiertje van de Carambar en snijd het snoepje in twee.

    Leg het gewenste aantal op een bakplaat met bakpapier en bak ze 5 min. in een voorverwarmde oven op 180°.

    En dit is het resultaat:


    Categorie:Koekjes
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.

    Ik heb deze wafeltjes al verschillende keren gemaakt als hapje en iedereen vindt ze heerlijk!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 vierkante plakjes bladerdeeg
    2 tot 3 sneden gerookte zalm
    één kruidenkaasje

    Je hebt natuurlijk ook een wafelijzer nodig!

    Beleg een plakje bladerdeeg met gerookte zalm en smeer er een laagje kruidenkaas op. Leg nu het tweede plakje bladerdeeg erop en druk de zijkanten dicht met een vork.

    Verwarm het wafelijzer en bak het pakketje tot het mooi gerezen en bruin is. De wafeltjes even laten afkoelen en in driehoekjes snijden.


    De bladerdeegwafeltjes zijn hier gecombineerd met een gazpacho van Granny Smith en komkommer. (receptje volgt later)


    Het zal allemaal wat sissen en spatten als je het wafeltje bakt, maar dat is normaal. Achteraf kun je het wafelijzer reinigen door een "wafel" te bakken van een mengeling met maïzena en water.



    Categorie:Hapjes
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige trifle met meringue.

    In het oorspronkelijke recept wordt een trifle gemaakt met plakjes cake. Ik gebruik hier meringue omdat ik vindt dat het dan een lekker luchtig dessert wordt.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    125 gr frambozen
    125 gr blauwe bessen
    200 ml rode vruchten coulis
    een paar el "Dolfi" likeur
    8 meringue koekjes (zie recept in de rubriek "koekjes")
    350 ml slagroom
    4 el bloemsuiker

    De rode vruchten coulis:

    Als ik de coulis dadelijk gebruik maak ik die gewoon door 200 gr rode vruchten te mixen met 2 el suiker. Daarna door een fijne zeef gieten en je coulis is klaar. Roer er nu wat Dolfi likeur naar smaak onder (je kan ook een andere likeur gebruiken).

    De trifle:

    Klop de slagroom op met de bloemsuiker tot hij de textuur heeft van dikke yoghurt.

    Neem mooie glazen en verdeel wat van het fruit over de bodem. Verkruimel in elk glas een meringue koekje. Verdeel nu wat slagroom over de glazen en giet er wat coulis over. Begin van voor af aan met de laagjes: fruit, meringue, slagroom en coulis. Werk af met een paar mooie frambozen.

    En dan: genieten!










    Categorie:Desserten
    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée van foie gras.

    Een heerlijke amuse met een typisch ingrediënt uit onze streek: foie gras van eend.
    Je kan dit ook als voorgerecht serveren maar dan zijn de porties voor 4 personen. Serveer er dan een slaatje bij.

    Ingrediënten voor 8 tot 10 kleine amuse glaasjes:

    120 gr verse foie gras van eend
    80 gr volle melk
    170 gr room
    6 eierdooiers
    20 gr suiker
    peper & zout
    speculoos

    Mix de foie gras met de melk, room, suiker en de eierdooiers tot een fijne homogene massa.
    Giet het mengsel in amuse glaasjes.

    Verwarm de oven voor op 100°. Zet de glaasjes in een schaal met water en zet zo in de oven. Laat gedurende 45 min. bakken.

    Laat de crème brûlée volledig afkoelen in de ijskast.

    Verkruimel een paar speculoosjes en strooi dit op de glaasjes net voor het opdienen.



    Ik heb de crème brûlée van foie gras hier gecombineerd met een spiesje van gerookte eendenborst met gedroogde pruimen en toastjes met een rillette van eend.



    Categorie:Hapjes
    05-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho met mozzarellacrème.

    Heerlijk voor tijdens de warme zomerdagen! 

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gr trostomaten
    75 gr zongedroogde tomaten
    300 gr komkommer
    1/2 rode ui
    1 teentje look
    100 gr rode paprika
    30 ml olijfolie
    500 ml kippenbouillon
    10 ml witte wijnazijn
    2 sneden geroosterd toast brood
    Peper & zout

    Voor de afwerking:

    1 bol mozzarella
    Basilicum


    Snij alle groenten en het brood in stukjes.
    Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed fijn.  Doe daarna de soep nog eens door een fijne zeef zodat alle velletjes eruit zijn.
    Breng op smaak met peper en zout en zet een paar uur in de frigo.

    Mix nu de mozzarella met het vocht en een paar lepels water fijn. Giet nog eens door een fijne zeef en giet de mozzarellacrème in een espumafles en draai er een gasbidonnetje op.

    Verdeel de koude soep over glazen en spuit er een toef mozzarellacrème op en werk af met een paar basilicumblaadjes.







    Categorie:Soepen
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes Duchesse.
    Een klassieker! Makkelijk om zelf te maken en mooi om te presenteren.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg geschilde Bintjes aardappelen
    5 eigelen
    peper, zout & nootmuskaat

    Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze zacht in gezouten water.
    Giet af en schud ze goed droog (eventueel nog even op het vuur zetten en dan opschudden).

    Draai de aardappelen door een fijne passe-vite en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Voeg nu de eigelen toe en meng deze goed onder de puree.

    Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 200°.
    Neem een spuitzak en doe er de puree in (de puree is vrij vast, dus niet teveel ineens in de zak doen want dan is het veel te moeilijk om te verwerken), en spuit nu mooie torentjes op de bakplaat.

    Bak de Pommes Duchesse 10 min. in de warme oven. 







    Categorie:Aardappels&groenten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs