Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekarameliseerde appeltjes met vanilleijs.
    Een heerlijk feestelijk dessert.
     
    Ingrediënten voor 4 personen:

    Voor het vanilleijs:
    0.5 l volle melk
    0,5 l room
    1 vanillestokje
    6 eierdooiers
    200gr suiker

    Voor de appelschijfjes:
    12 schijfjes appel
    200 gr suiker
    20 cl water

    Voor de appeltatin:
    3 appelen
    250 gr suiker
    25 cl water
    1 koffielepel kaneelpoeder

    Het vanilleijs: (dit kan je eventueel een paar dagen op voorhand maken)
    Breng de melk met de room, de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje (schraap het merg eruit en doe het bij de vloeistof) aan de kook.
    Neem de pot van het vuur en laat 10 min. staan.
    Klop de eierdooiers en de helft van de suiker tot het mengsel wit ziet.
    Verwijder het vanillestokje uit het melkmengsel en breng opnieuw aan de kook. Giet nu voorzichtig het ei-suikermengsel bij de melk en klop op tot de vloeistof aan een lepel blijft kleven.
    Laat het mengsel nu volledig afkoelen en draai er dan ijs van in de ijsmachine. Bewaar het ijs in de diepvries.

    De appelschijfjes:
    Maak een siroop van de suiker en het water en dompel daarin 12 dunne appelschijfjes. Leg ze daarna op bakpapier en laat ze zo'n 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200°. Laat ze afkoelen op een rooster.

    De appeltatin:
    Schil de 3 appels en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Maak een dikke siroop van de suiker en het water. Voeg er de kaneel bij.
    Strooi de appelblokjes op een ovenplaat en giet er de siroop over. Bak de blokjes zo'n 25 tot 30 min. op 200° en roer ze regelmatig om.

    Neem dessertbordjes en leg een appelschijfje op de bodem. Lepel er wat appelblokjes op. Leg daarop weer een appelschijfje en leg daarop een bolletje vanilleijs. Dek af met een appelschijfje.


                                  


    Categorie:Desserten
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse "Au cercle des chênes"

    Ik gebruik dit recept al jaren en persoonlijk vind ik het de lekkerste chocolademousse die er is Wel heel calorierijk maar ja is dat niet altijd zo met lekker eten?

    Ingrediënten voor ongeveer 6 personen:

    200 gr chocolade ( minstens 70% cacao)
    3 eiwitten
    60 gr kristalsuiker
    250 ml slagroom

    Smelt de chocolade in een warmwaterbad of in de microgolfoven. Roer mooi glad. 
    Klop de slagroom tot hij in pieken blijft staan en zet dan even in de koelkast.
    Klop de eiwitten tot zeer stevig schuim en voeg er langzaam de suiker aan toe. Roer nu de chocolade voorzichtig door de eiwitten. Neem de slagroom uit de koelkast en spatel hem door chocolademengsel.
    Nu moet de chocolademousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

    Opdienen met een flinke dot slagroom en bestrooien met cacao of chocoladeschilfers en dan ...smullen maar.

                               


    Categorie:Desserten
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova met mango

    Ik heb deze pavlova met mango gemaakt maar in de zomer kan het natuurlijk ook met aardbeien, perziken, pruimen enz...

    Nodig voor 6 personen:

    250 gr mascarpone
    100 ml slagroom
    125 gr bloemsuiker
    100 gr meringue
    2 mango's

    Klop de mascarpone met de slagroom en 100 gr suiker mooi glad.
    Verbrokkel de meringue in grove stukken en verdeel ze over 6 glazen.
    Lepel er het mascarponemengsel over.

    Schil de mango's en pureer 1 mango met 25 gr suiker.
    Snij de andere mango in mooie blokjes.

    Giet de mangocoulis over het mascarponemengsel en verdeel daarna de blokjes mango erover. Werk af met een toefje slagroom en wat meringuepoeder.

     

      


    Categorie:Desserten
    16-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde peren

    Dit recept maak ik al klaar sinds het eerst jaar dat we chambres d'hôtes doen, en het viel direkt in de smaak!
    Een kleine anekdote: er was ooit één van de gasten (ik noem geen namen maar het was een vrouw ) die vroeg of ze haar bord mocht uitlikken omdat ze het zo lekker vond...wij hadden daar geen probleem mee en dus heeft ze dat ook echt gedaan We hebben er nog altijd spijt van dat we toen geen foto genomen hebben, maar ja toen hadden we nog geen blogs en dus lag ons fototoestel niet altijd in de aanslag.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 mooie peren (niet te rijp!)
    een 15-tal amandelmakarons
    4 el. abrikozenconfituur
    30 gr zachte boter
    een beetje appelsap
    citroensap

    Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Snij de onderkant mooi recht zodat ze kunnen blijven staan. Snij het "hoedje" eraf en haal met een parisiënne lepeltje een deel van het vruchtvlees eruit.
    Bestrijk de peren met wat citroensap zodat ze mooi wit blijven.
    Verkruimel de makarons en meng er de abrikozenconfituur en de boter onder.
    Vul de peren met dit mengsel en zet ze in een beboterde schaal. Giet er een beetje appelsap bij.
    Bak de peren in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 25 min (hangt een beetje af van de peersoort) en overgiet ze af en toe met het appelsap.
    Dien de peren lauw op en geef er een bolletje ijs bij!

              


    Categorie:Desserten
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoosijs


    In België kan je speculoosijs gewoon in de supermarkt kopen maar hier kennen ze dat niet dus dan zit er niets anders op dan er zelf voor te zorgen!

    Ingrediënten:

    5 eierdooiers
    300  melk
    250 ml slagroom
    150 gr bloemsuiker
    1 soeplepel vanillesuiker
    70 gr speculoos

    Bereiding:

    De eierdooiers met de suiker opkloppen tot alles bijna wit ziet.
    De melk met de speculoos koken, daarna de room bijvoegen en nog even licht laten koken.
    Dan het kokende mengsel voorzichtig bij de eieren gieten, en nog even blijven mixen.
    Daarna alles terug licht opwarmen (niet koken) en blijven roeren.
    Nu alles laten afkoelen en in de ijskast zetten (af en toe roeren).

    Dan in de ijsmachine draaien en nog wat verbrokkelde speculoosjes toevoegen.

    Als alles niet dadelijk op is in de diepvries bewaren.

                                   


    Categorie:Desserten
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napolitaanse parfait

    Super lekker en makkelijk omdat je het een paar dagen op voorhand kan klaarmaken!

    Ingrediënten:
    (voor een vrij grote cakevorm) 

    250 gr petit-beurre koekjes
    200 gr pure chocolade
    3 eieren
    50 gr bloemsuiker
    500 ml slagroom
    2 eetlepels Cointreau
    2 eetlepels sterke koffie
    plasticfolie
    een grote cakevorm

    Je verkruimelt de petit-beurre koekjes met een deegrol.
    De slagroom klop je tot hij lobbig is en dan meng je er de koekjeskruimels onder.

    De chocolade laten smelten in de microgolfoven. De koffie, Cointreau en de suiker eronder roeren.
    De eieren splitsen en de dooiers ook onder de gesmolten chocolade roeren tot het mengsel mooi glad is.
    Het eiwit stijf kloppen en dan spatelen onder het chocolademengsel.

    Neem de cakevorm en leg er plasticfolie in. Zorg dat je plasticfolie groot genoeg is om alles achteraf toe te plooien.
    Schep nu de helft van het koekjes-roommengsel in de vorm. Daarop giet je het chocolademengsel en daarboven de rest van het koekjes-roommengsel. Goed afdekken met de plasticfolie en minstens een paar uur in de diepvries zetten.

    Voor het opdienen snij je mooie plakken van de parfait. Je kan er wat fruit bij serveren of een fruitcoulis. 

                              


    Categorie:Desserten
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozensoufflé

    Je kan dit dessert ook met bramen of bosbessen klaarmaken.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    300 gr frambozen (je kan diepriesvruchten gebruiken)
    2 eetlepels bloemsuiker
    sap van 1/2 citroen
    1 koffielepel gezeefde bloem
    4 eiwitten
    125 gr fijne cristalsuiker
    zout
    boter


    Beboter 8 soufflékommetjes en de oven voorverwarmen op 180°.
    Verwarm de frambozen met 2 eetlepels bloemsuiker en het citroensap. Plet de frambozen met een vork en voeg er de bloem bij. Klop mooi glad en laat een minuutje zachtjes koken. Laat afkoelen.
    Klop de 4 eiwitten stijf met een snuifje zout en strooi en langzaam 125 gr suiker bij. Blijf kloppen tot het eiwit mooi glanst.
    Spatel nu het eiwitschuim voorzichtig door de frambozenpuree.
    Vul de soufflékommetjes voor twee derde en zet ze een goeie 10 minuten in de oven op 180°.
    Bestuiven met bloemsuiker en dadelijk opdienen.

                             


    Categorie:Desserten
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoospudding met koffiecrème en gekarameliseerde banaan

    Een niet alledaags dessert dat Kerim hier voor het eerst maakte voor de table d'hôtes.

    Ingrediënten:

    Voor 10 personen 
      
    Voor de pudding:                           Voor de koffiecrème:                       Afwerking:
    250 gr speculoos                           125 ml melk                                   2 bananen
    3 eieren                                       1 ei                                              suiker
    2 eierdooiers                                 7,5 gr maïszetmeel
    50 gr suiker                                  25 gr suiker
    0,5 l melk                                     50 ml slagroom
                                                      1 koffielepel oploskoffie

          
    Verwarm de oven voor op 170°
    Leg de speculoos in een rechthoekige ovenschaal.
    Klop de eieren, de dooiers, de suiker en de melk door elkaar. Giet dit mengsel over de speculoos en bak de pudding 20 minuten
    op 170°

    Voor de koffiecrème breng je de melk aan de kook met de oploskoffie. Klop dan het ei samen met de suiker en het maïszetmeel op en giet er al roerend de kokende koffiemelk bij. Giet het daarna weer in een kookpot breng het al roerend terug aan de kook.
    Blijf roeren tot het mooi gebonden is.
    Laat het mengsel nu afkoelen. Klop ondertussen de room lobbig en voeg hem bij de koffiecrème.

    Snijd rechthoekjes uit de speculoospudding en schik op een bord. Lepel er wat koffiecrème over. Snijd de bananen in
    schijfjes en leg die op de koffiecrème. Strooi er wat suiker over en brand die met een gasbrander tot hij
    karameliseerd.    
      

                                  


    Categorie:Desserten
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenmousse

    Dit is één van de lievelingsdessertjes van Nils.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    250 gr mascarpone
    suiker naar smaak
    4 bananen
    0,5 l slagroom
    100gr geraspte chocolade

    De mascarpone mixen met de helft van de bananen.
    De room opkloppen met de suiker. Deze samen met de rest van de in stukjes gesneden bananen en de geraspte chocolade voorzichtig onder de mascarpone mengen.
    De glazen vullen en versieren met geraspte chocolade en/of slagroom.

                                                        


    Categorie:Desserten
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenshake


    Dit is een eenvoudig receptje maar zeer lekker! Je kan de frambozen ook vervangen door braambessen of aardbeien

    Ingrediënten:
    Voor 6 personen

    300gr verse of diepvries frambozen
    250gr mascarpone
    250ml room
    suiker naar smaak


    Mix de frambozen met de mascarpone en room. Voeg suiker toe naar smaak. Giet in mooie hoge glazen en versier met opgeklopte slagroom. Je kan natuurlijk ook meer of minder frambozen gebruiken en melk i.p.v. de room.


                                                    


    Categorie:Desserten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs