Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
20-03-2011
Appelgebak met amandelen (Plaatgebak)
Benodigdheden:
200 gr boter
100 gr marsepein
250 gr fijne witte suiker
6 eieren
300 gr gewone bloem
1 pakje bakpoeder
1 kg appels
vetstof en bloem om te plaat te bestrooien
bloemsuiker om af te werken
8 soeplepels room
100 gr amandelschilfers
Werkwijze :
Klop de zachte boter op met de fijne witte suiker tot de suiker goed is opgenomen in de boter. Rasp de marsepein grof. Voeg de marsepein en de room aan het boter-suikermengsel toe en roer alles zo glad mogelijk. Doe er één voor één de eieren bij. Strooi er de bloem en het bakpoeder bij en roer weer goed glad. Roer de helf van de amandelschilfers door het deeg. Strijk het deeg uit op een goed ingevet en bebloemd bakblik. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten; Doe de appels in vieren en snij op de bolle kant inkepingen zodat u vingerdikke schijfjes krijgt, die nog aan één kant aan elkaar vastzitten. Schik de appels op het deeg. Zet de koek 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven van 175 ° C. Strooi er de rest van de amandelschilfers nu overheen. Laat nog 25 minuten verder bakken. Bestuif de afgekoelde koek rijkelijk met gezeefde bloemsuiker.