Heerlijke vlug klaar gerechtje in de ultra pro, lekker met rijst erbij.
Nodig :
- 1/2 kg kipfilet
- 1 bakje van 250 gr champignons
- 250 ml room
- 1 soeplepel maïzena
- 4 eetlepels aalbessengelei
- 4 eetlepels pickles van Devos Lemmens
- geut rosé of witte wijn
- 1 koffielepel currypoeder
- pezo (peper, zout)
- ultra pro van 2 l
Werkwijze :
Knip met de schaar de kippenfilets in blokjes en doe die in de ultra pro en laat 5 minuten garen met het deksel erop in de microgolfoven.
Snij de champignons in vieren en voeg ze toe aan de kip en zet de ultra pro met het deksel erop terug in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt. Voeg dan de pickles, confituur, currypoeder en de pezo toe en zet dan 7 minuten met gesloten deksel terug in microgolf op 800 Watt. Doe de room in de shaker samen met de maïzena en schud krachtig, voeg toe aan de kipbereiding en zet dan nog 2 minuten terug zonder deksel op 800 Watt.
Hak wat verse peterselie fijn in de turbomax en strooi over de kip, dien op samen met rijst uit de rijstkoker.
Heerlijk gerecht met weinig werk aan....en zo hebben we het graag ;-)
Lekker gebakje zonder veel calorieën...het kan...en lekker ook nog !
Nodig :
- 1 rijpe peer
- 1/2 citroen
- 25 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 50 ml yoghurt
- 1 ei
- 35 gr honing
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 1 soeplepel rozijnen
- 1 1/2 soeplepel bakpoeder
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180°C. De peer schillen en in stukjes snijden. De halve citroen uitpersen en de schil raspen. Doe de zeste en het sap van de citroen samen met de rozijnen nu bij de peer. In een mengkom doe je het zelfrijzend meel, het bakpoeder en de honing als ook het ei en meng alles goed. Daarna de yoghurt, melk en olie en weer mengen. Als laatste het peermengsel erbij doen.
De mini tartelettevorm afspoelen met koud water en uitkloppen (niet afdrogen) en met behulp van 2 soeplepels het mengsel in de vormpjes doen.
Meng de boter met de suiker tot een homogeen geheel, voeg dan de halve koffielepel amandelextract erdoor en het ei. Weer mengen en voeg tenslotte de bloem en het mespuntje bakpoeder eraan toe. Meng verder tot een mooie bol. Je hoeft het deeg niet te laten rusten. Gooi wat bloem op de anti slip Tupperware mat en rol je deeg uit tot een halve cm. Steek met de mini tartelettesnijder 28 cirkels uit en met behulp van de appelboor snij je 56 kleine rondjes voor de ogen. Plak deze kleine rondjes erop met behulp van wat losgeklopt ei. Steek dan 2 bakvaste chocoladeparels in de rondjes voor de ogen. In het midden steek je de pistachenoot zonder 'lijmmiddel' en met je mini tartelettesnijder druk je zachtjes aan de zijkanten voor je vleugels te bekomen. Met een vork tenslotte druk je onderaan een paar keer om tenen te bekomen.
Afbakken in een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C
Het ideetje heb ik gevonden op een Nederlandse site maar heb het wel aangepast naar mijn smaak.
Het is heerlijk en vlug klaar, zeker de moeite om uit te proberen met producten dat jong en oud vast en zeker lust.
Nodig :
- 1 kilo aardappelen
- 1/2 kg gemengd gehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree of 2 keer knijpen van je tube tomatenpuree
- 3 wortels
- 3 eetlepels zilveruitjes (uit de vriezer)
- 1 sjalot
- 2 laurierbladen
- 1 pakje van 125 gr gerookte spekblokjes
- wat melk, peper, zout, nootmuskaat voor de puree
- selderijzout voor op het gehakt
- 1 appel met rode schil voor bovenop
- een beetje vloeibare honing
Werkwijze :
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 20 minuten op 800 Watt. Maak er dan een puree van met behulp van je pureerstaaf, zout, peper, nootmuskaat en wat melk.
Doe in de ultra pro van 3.5 l het gehakt. Versnipper de ui in de turbomax, de wortelen schillen en fijnsnijden, en bij het gehakt voegen samen met het laurierblad, kruiden, zilveruitjes en spekblokjes. Alles eens door elkaar mengen en dan met deksel op de ultra pro gedurende 5 minuten op 900 Watt zetten. Doorroeren en nog eens 2 minuten terugzetten.
Oven ondertussen voorverwarmen en aardappelen tot puree bereiden en bovenop het gehakt/wortel/spek/ui mengsel doen. De appel wassen en met de mandoline in dunne plakjes versnijden, pitjes wel eruit halen. De appelschijfjes bovenop de puree dresseren en besprenkelen met wat druppeltjes vloeibare honing.
Plaats de ovenschaal zonder deksel nu voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 Graden.
Dit receptje heb ik opgepikt van een Nederlandse Tupperware dame. De smaken zitten echt goed...het deed me zelfs een beetje aan Hasseltse speculaas denken maar dat komt omwille van de kaneel in het receptje en de zachte textuur denk.
Nodig :
- 125 gr geschilde wortelen
- 40 gr walnoten
- 2 eitjes
- 90 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 75 ml zonnebloemolie
- 140 gr witte suiker
- mini tartelettevorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C
Rasp de worteltjes fijn op de staafrasp van de Mandoline of groentesnijder plus. Hak de walnoten fijn in de Turbomax.
En de de overige ingrediënten allen tesamen in een deegkom en klop alles door elkaar met behulp van de platte lepel. Voeg dan de wortel en noten erbij.
Spoel de mini tartelettevorm goed om met koud water en klop uit. Doe met behulp van 2 lepels het deeg voor 3/4 in de holtes van de mini tartelettevorm.
Geroosterde notenbrood tapas met kaas, provençaalse kruiden en honing als topping
Een zalige aperitiefhap. Te simpel om recept te zijn, te lekker om het te verzwijgen....het zit hem gewoon in de combinatie van de ingrediënten die zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.
Nodig:
- Notenbrood of meergranenbrood
- enkele sneetjes abdykaas of kaas naar eigen smaak
- provençaalse kruiden
- vloeibare honing
Werkwijze :
Beleg tussen 2 sneden brood een sneetje kaas, bestrooi met provençaalse kruiden. En bak de de boterhammen in een grilpan of speciale toaster. Snij met behulp van het broodmes de sneden dan in gelijke driehoekjes en besprenkel met vloeibare honing.
Meer moet dat niet zijn om zo lekker te laten smaken.
Weer eens wat anders om uit te proberen, hier vallen ze enorm in de smaak. Dus het proberen waard ;-)
Nodig :
- 130 gr boter
- 120 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
- 1 ei
- 200 gr bloem
- 1 soeplepel vanille essence
- 1/4 koffielepel bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelpoeder
- een handvol chocolade bakvaste parels
Voor de fudge :
- 200 gr gecondenseerde gesuikerde melk
- 175 gr chocolade
Werkwijze :
Doe de boter, suiker bij elkaar en mix, voeg dan het ei bij en de bloem en al de rest van de benodigdheden. Doe in een vierkante bakvorm of rond mag ook. 1/3 de van je deeg. Doe dan de fudge eroverheen. Die maak je door de inhoud van je blikje gecondenseerde melk in een micro schenkkan te doen samen met de chocoalde. Zet dat in de microgolfoven op 500 watt gedurende 30 seconden, roer door, en zet weer 30 sec. terug normaal gesproken zal je dit 2 tot 3 keer moeten doen.
Boven op de fudge doe je nog 2/3 van het gekruimelde deeg.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en snij dan in porties naar keuze. Ik maakte mijn porties niet te groot.
Mijn zoon vroeg al enkele dagen achter pompoensoep, en door het koudere weer plots vond ik het vanmiddag ideaal om snel deze heerlijke soep op tafel te zetten. Zo klaar in de ultra pro en gewoon heerlijk. Mensen die geen ultra pro hebben kunnen deze ook in een kookpot op het vuur maken maar de tijd zal iets langer zijn dan.
Nodig :
- 800 gr in blokjes gesneden pompoen (ik nam de Franse muskaatpompoen)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 1 liter water
- 3.5 kruidenbouillonblokjes
- zout en peper
- currymengeling met curcuma, koriander en komijn bij in. Je kan deze kruiden dus ook apart erin strooien
- 200 ml kokosmelk
- 2 soeplepels olijfolie
Werkwijze :
Schil de pompoen, de pitten eruit en dan in dobbelsteentjes versnijden. De ze in de ultra pro, maak de ui schoon en versnipper met de turbomax of gewoon met je aardappelschiller. Doe bij de pompoen, Schil de paprika, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes, doe ook bij in de ultra pro en het knoflookteentje ook fijn snipperen en erbij kieperen. Doe de 2 soeplepels olijfolie over de groenten en sluit de ultra pro af met het deksel. Zet nu in de microgolf op 800 Watt voor 7 minuten. Roer dan een keertje door, deksel er terug op en zet terug voor 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan een liter kokend water toe samen met de kruidenbouillonblokjes en kruid met peper, zout en de currymengeling. Zet nu nog 7 minuten terug in de microgolf op 800 Watt en dan is je soep klaar om te mixen.