Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosnootkoeken
    Ik wil er nog ééntje......;-)))   Zo blij ben ik zelf met dit receptje....volledig de smaak waar ik al die tijd achter heb gezocht...type 'klappers' verkrijgbaar in de handel.

    Zalig koekje dat smelt in de mond.

    Nodig :

    - 125 gr Solo of Fama
    - 200 gr kokosschilfers
    - 1 zakje vanillesuiker 16 gr
    - 90 gr bloemsuiker
    - 170 gr bloem
    - 5 soeplepels aardappelbloem....ik heb dit vervangen door Maïzena
    - 1.5 theelepel bakpoeder
    - 1 ei

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 180°C. De de solo mengen met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een homogeen mengsel. Dan de eidooier bijvoegen. En het eiwit apart in de speedychef opkloppen. De bloem, de maïzena en het bakpoeder zeven met de suikerstrooier of zeef. En bij de massa doen. Ook het opgeklopt eiwit toevoegen en mengen met het geheel tot een egaal mengsel.

    Als laatste de gemalen kokos toevoegen. En weer mengen. Dan met behulp van 2 eetlepels kleine porties leggen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de hoopjes een beetje plat met de bolle kant van je lepel. Bak tenslotte in de oven af ongeveer 15 tot 20 minuten.

    Bewaren kan in de clickplus dozen of een andere goed afsluitbare Tupperware doos.

    Maar lang zullen ze daar niet in zitten geloof ik.










    05-05-2014 om 13:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, mengkom, spatel, zeef
    >> Reageer (0)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choco-speculoos cakes
    Weer eens wat anders en vlug klaar....dat wil ik juist graag en met de mini tartelette vorm is dat zo gebeurd. Een aanrader dus.

    Nodig voor 15 stuks :

    - 50 gr choco speculoospasta van Lotus
    - 25 gr bakboter
    - 35 gr candysuiker (donkere versie)
    - 1 ei
    - 100 gr zelfrijzende bloem
    - 1 soeplepel bruiswater (water met gas op)
    - de Tupperware mini tartelettevorm

    Werkwijze :

    Doe de choco-speculoospasta samen met de boter in het microcook schenkkannetje. Verwarm in de microgolf ong. 1 minuut op 600 watt. Voeg de suiker toe en het ei en meng goed met de klopper of spatel. Voeg dan de bloem bij en het spuitwater, weer goed mengen en in de omgespoelde siliconen mini tartelettevorm doen. Met behulp van 2 soeplepels gaat dit heel vlot.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 12 minuten.


    Zo vlug kan het dus ! 














    08-04-2014 om 16:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aprilvis
    Een lekkere taart met appels en frangipane....geweldig op een dag als deze !

    En helemaal niet moeilijk te maken als je onderstaand receptje volgt.

    Nodig :

    - 2 rollen bladerdeeg
    - 2 eieren
    - 100 gr gemalen amandelpoeder
    - 100 gr suiker
    - 100 gr gesmolten boter
    - 3 appels
    - enkele druppels amandelessence (ik heb vandaag ahornsiroop gebruikt omdat de andere essence op was)

    Werkwijze :

    Rol 1 bladerdeeg open en snij hem in een vis figuur. Meng in een mengkom 1 ei samen met de suiker, amandelpoeder en de gesmolten boter. Doe dit mengsel op het bladerdeeg maar blijf een 1 cm van de kant verwijderd. Schil de appels en snij in dunnen schijfjes en beleg er het frangipanebeslag mee. Snij met de mini tartelettesnijder rondjes uit de tweede rol bladerdeeg en beleg er het lichaam van de vis mee. Voorzie voor de staart en het hoofd een groter stukje bladerdeeg. Ook voor het oog maak je 2 op elkaar liggende stukjes bladerdeeg met een iets kleinere uitsteker bv. een likeurglaasje. Eventueel voor het oog wat bakvaste chocolade gebruiken.
    Met het tweede ei dat je even door elkaar roert strijk je de bovenkant van het bladerdeeg in met behulp van de patisserieborstel.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 25 minuten.

    Nota : in heb mijn vis gebakken op de siliconen bakmat en die op een rooster in de oven gestoken. Deze bakmat is toch steviger dan bakpapier en omdat de vis nogal groot van oppervlakte is kan het maar beter sterker zijn.

    En dan ......laat ze maar lachen ;-)  !!!    Mij hebben ze niet gevangen........


















    01-04-2014 om 13:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipanetaart
    Heerlijk eenvoudig ! en superlekker........

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 1 pot abrikozen compote of abrikozenconfituur
    - 150 gr amandelpoeder
    - 30 gr gemalen kokos
    - 150 gr poedersuiker
    - 120 gr boter
    - 75 gr zelfrijzende bloem
    - 3 eieren 

    Nodig voor de glazuur :

    een half ruimtekommetje van 200 ml poedersuiker mengen met wat druppels citroensap



    Werkwijze :

    Meng de amandelpoeder met de gemalen kokos en de bloemsuiker. Doe er de eieren bij en meng verder. Zeker niet te lang mixen want dan verkrijg je teveel lucht en dat gaat het deeg misschien overlopen tijdens het bakken. Roer er ook de zachte boter onder en tenslotte de zelfrijzende bloem. Niet langer mixen dan nodig.

    Neem de multiflexvorm en leg er het bladerdeeg in. Snij er de overtollige randen af. En prik met een vork enkele keren in de bodem. Doe er dan de abrikozencompote op...ongeveer een half potje. 
    Het frangipanebeslag mag nu over de abrikozencompote worden gestort en met behulp van de spatel netjes glad strijken.

    Met de randjes van het bladerdeeg maak je reepjes en die decoreer je langs de kanten van je taart.

    Bak de taart tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Wanneer de taart is afgekoeld bestrijken met het glazuur met behulp van het siliconen borsteltje.


    Genieten is de boodschap bij elke hap ! 





















    22-03-2014 om 21:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:multiflex Queen taartvorm tupperware
    >> Reageer (0)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 de cake met een glazuurlaagje
    Zo simpel maar oh zo lekker....en als het buiten regent....trekken we toch gewoon de keuken in zeker !

    Nodig :

    - 125 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - 2 eieren
    - een likje amandelessence

    Voor het glazuur :

    - een beetje bloemsuiker
    - enkele druppeltjes citroensap

    Werkwijze :

    Doe de boter in een mengkom en klop ze mals. Voeg de suiker toe en mix of klop verder. Voeg de eitjes één na één toe en mix tot een homogeen mengel. Doe tenslotte de zelfrijzende bloem erbij en het likje amandelessence...je kan dat vervangen uiteraard door vanille essence of wat citroensap kan ook.

    Doe het deeg nu in de met warm water omgespoelde vorm. En zet de cake in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 3 kwartier.

    Laat de cake nog even afkoelen in de vorm alvorens hem te ontvormen...hij moet als het ware even de tijd krijgen om terug te krimpen en dan komt hij spontaan los uit de vorm.....Veel mensen maken de fout door de cake  te vlug  uit zijn vorm te willen halen...en dan krijg je brokken ;-))

    De bovenkant kan je naar eigen behoefte nog insmeren met een glazuur van poedersuiker gemengd met citroensap. 
    Een andere mogelijkheid is insmeren met een beetje opgewarmde abrikozengelei. Om te laten blinken maar ook om een lekker smaakje mee te geven.


    En dan........Klein stukje per keer maar ;-))

    Nota : mijn cake was maar een klein formaatje. Indien u zelf het grotere normale model heeft van deze vorm dan verdubbel je het recept.

    Dus van alles 250 gr nemen en 4 eitjes gebruiken.

    Succes !












    21-03-2014 om 12:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1,2,3,4,5 appel-lepeltaart
    Weldra is er een super taartvorm verkrijgbaar in siliconen bij Tupperware. Dit recept is ideaal om er in klaar te maken.....Lekker en vooral zo snel klaar wanneer het is snel moet gaan !

    Nodig :

    - 1 ei
    - 2 soeplepels olie
    - 3 soeplepels melk
    - 4 soeplepels suiker
    - 5 soeplepels zelfrijzende bloem

    - mespuntje zout
    - 2 appels  (of foto staat er slechts ene maar dat was te weining)

    Voor de nappage (bovenkant)

    - 80 gr gesmolten boter
    - 100 gr suiker
    - 1 geklopt eitje


    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 175 °C. 
    In een mengkom of de maatbeker van 2 liter de bloem, suiker en zout mengen. Bevochtigen met de melk en de olie en het eitje. Kloppen met de halve klopper om tot een glad deegje te komen. Het deeg in de met warm water omgespoelde siliconen taartvorm doen. De appels schillen en in fijne schijfjes snijden en er in het rond en dakpansgewijs erop leggen. De taart in de oven schuiven en 25 minuten bakken. De deur openen en de rooster met taartvorm erop even eruit schuiven. De nappage mag er nu over worden gekieperd. Deze maakt u door de boter in het schenkkannetje te smelten ( 1.5 minuut op 500 W) mengen met de suiker en het eitje eronder te klutsen.
    De taart met de nappage nu nog 15 minuten verder bakken op dezelfde temperatuur.

    Bij het verlaten van de oven....de taart nog even laten afkoelen in zijn vorm zodat die terug een beetje kan krimpen en vanzelf bijna lost uit de vorm.

    Echt niet veel werk aan met benodigdheden die bijna iedereen standaard in huis heeft....Wat houdt u tegen om er nu nog vlug aan te beginnen ;-) !

    Fijne zondag.





















    16-03-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Multiflex Queen
    >> Reageer (1)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasgebak
    Gisteren heerlijk paasgebak gemaakt met behulp van de speciale spuitmond die momenteel te verkrijgen is bij aankoop van een mini squeeze-it bij Tupperware. Ik heb daar niet aan getwijfeld en mezelf een siliconen bakvorm aangeschaft en de bijhorende mini versie van de mini squeeze-it genomen voor 3.90 € . Ben er superblij mee.


    Ook benieuwd hoe ik dit gebak gemaakt hebt ?
















    10-03-2014 om 16:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tupcakevorm
    >> Reageer (0)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux
    Gemaakt met Danette pudding. En lekker.................Op een gemakkelijke manier te maken....dat is toch wat we willen hé !

    Wat hebben we nodig :

    - 1 ei   (opmerking : op de foto staan 2 eieren maar ik heb er slechts 1 gebruikt)
    - 100 gr suiker
    - 50 gr bloem
    - 250 gr roomdessert met chocolade Danette (2 potjes)
    - 1 klont boter ongeveer 20 gr

    - speculooskruimels voor decoratie
    - ijscreme voor decoratie
    - gesmolten chocolade vers of uit een fles voor decoratie
    - poedersuiker voor decoratie

    - siliconen vormpjes om de gebakjes in te doen.

    Werkwijze :

    Klop het eitje samen met de suiker op in de speedychef of voor de mensen die dat niet hebben, dan met de mixer totdat het mengsel verbleekt. Voeg er de bloem, de Danette pudding en de boter bij. En meng tot een glad geheel. Zet het mengsel nu een uurtje in de koelkast.Verwarm  de oven voor op 200 °C en haal de bereiding na die tijd uit de koelkast en doe het in een vooraf omgespoelde siliconenvorm. Mijn hoeveelheid was juist goed voor 7 cakejes. Bak de moelleux nu tussen de 12 à 15 minuten afhankelijk van je oven op 200°C.  Bij mij was 12 minuten genoeg...zeker niet langer dan die 15 minuten nemen want ze moeten nog lopend blijven aan de binnenkant maar wel stevig genoeg om ze uit de vorm te krijgen. Wanneer je ze uit de oven neemt, laat het gebak dan nog even afkoelen in de de vorm gedurende een paar minuutjes en dan door voorzichtig aan de onderkant de knijpen komen ze mooi uit de vorm gegleden. Serveer ze bij voorkeur lauw en eventueel met een crème anglaise erbij of een bolletje ijscrème met speculooskruimels en wat rood fruit. Vers in het seizoen en diepvriesfruit zoals het nu nog het geval is. Strooi eventueel wat poedersuiker over de bovenkant van de moelleux.

    Nota : strijk met het patisserieborsteltje een mooi streep lopende chocolade op het bordje als versiering. Eventueel bovenop nog afwerken met een blaadje munt of verveine !


















    06-03-2014 om 21:23 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:patisserieborstel, siliconen cakejesvorm, speedychef
    >> Reageer (1)
    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistachio Amaretti
    Klein krokant koekje.....een ware zoetigheid.....heerlijke verleiding !

    Nodig :

    - 150 gr poedersuiker
    - 50 gr bloem
    - 2 eiwitten
    - 30 gr geschaafde amandelen
    - 100 gr amandelpoeder
    - 1 theelepel pistachepasta
    - 50 gr gepelde pistachenootjes voor de decoratie


    - 100 gr poedersuiker om het deeg door te rollen

    Nota : Pistachepasta kan je zelf ook maken door 50 gr pistachenoten te mixen met 50 gr suiker, 1/2 ei en 1 1/2 th rozenwater.


    Werkwijze :

    Meng de amandelpoeder samen met de bloem, poedersuiker en de amandelschilfers. Klop in de speedychef de eiwitten op. En voeg die gedeelte per gedeelte bij de eerste samenstelling. Voeg dan ook de pistachepasta erbij.
    Neem dan kleine balletjes van het deeg en rol ze door een kommetje poedersuiker. Leg ze op de Tupperware bakmat en leg bovenaan telkens een pistachenoot ter decoratie. Druk het nootje goed aan zodat het half in het deeg gaat liggen.

    Verwarm de oven voor en bak de amaretti in ongeveer 20 minuten op 150 °C

    Wat ook kan is de pistachepasta achterwege laten en in de plaats een theelepeltje bitter amandelextract toevoegen.


    Laat het smaken hé !

    Bewaren in een goeie tupperwaredoos zoals bijvoorbeeld de ronde clickplus.



















    01-03-2014 om 13:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chip cookies
    Ze zijn te lekker eigenlijk.....ook weer niet goed ;-))     naar een receptje uit de libelle van afgelopen week.


    Nodig :

    - 60 gr walnoten
    - 200 gr bloem
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - snufje zout
    - 1 koffielepel cacaopoeder
    - 115 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 100 gr bruine suiker
    - 1 ei 
    - 100 gr pure chocolade bakvast (men heeft bij aveve zo'n van die bakparels daarvoor)
    - 100 gr witte chocolade

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 150 °C. De noten grof hakken met behulp van de turbomax. De bloem samen met de cacaopoeder, zout en bakpoeder zeven. De boter met de 2 suikers romig kloppen. Het ei eraan toevoegen en weer goed omroeren. Dan het bloemmengsel, de noten en de pure chocolade toevoegen. Alles tot een homogene massa roeren.

    De bakplaat voorzien van bakpapier en er hoopjes deeg opdoen en platdrukken. De mijne waren ongeveer 6 cm doorsnede groot. Zie dat je genoeg ruimte tussen je hoopjes laat want door het bakken gaan de koeken nog rijzen en uitzetten.  

    De koekjes 20 minuten bakken. Het is normaal dat ze nog zacht aanvullen bij het beëindigen van de 20 minuten in je oven. Ze worden vanzelf krokant bij het afkoelen. Laat ze op een taartrooster nog verder goed afkoelen.

    Smelt de witte chocolade in een micro schenkkan in je microgolfoven. Ik deed dit ong. 1 minuut op 500 W, roeren en dan weer terugzetten tot de chocolade goed gesmolten is. Dan lijntjes trekken met je chocolade over de koekjes met behulp van een klein spuitzakje.


    De koekjes bewaren in een goed afgesloten Tupperwaredoos.....zoals bijvoorbeeld de clickplus doos.

















    28-02-2014 om 08:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie !
    Mijn jongste zoon is er gek van. Heb al eerder een recept van brownies gepost maar toen met noten erbij in en een andere samenstelling....
    Dit is het lievelingsreceptje van mijn 15 jarige zoon....het is de 4 de keer dat ik het maak in 2 weken tijd geloof ik...maar vandaag heb ik het gemaakt voor het goede doel...Ze vroegen namelijk bereidwillige mama's om iets te bakken wat morgen tijdens de pauze verkocht gaat worden in de school en waarvan de opbrengst gaat naar Broederlijk Delen.

    Nodig :

    - 250 gr boter
    - 200 gr pure chocolade
    - 4 eieren
    - 300 gr suiker
    - 60 gr bloem
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 80 gr cacaopoeder

    Werkwijze :


    De eieren één voor één in een mengkom doen (dit om te voorkomen dat er een slecht zou tussenzitten ) en samen met de suiker goed mixen tot dat het mengsel verbleekt. Ondertussen in het micro schenkkannetje de chocolade samen met de boter smelten. (3 minuten op 500 Watt). De gesmolten massa toevoegen aan het eerste mengsel (ei/suiker) De bloem samen met bakpoeder en cacaopoeder zeven en bij de rest voegen. Alles nog eens goed door elkaar mengen en in een met bakpapier beklede bakvorm gieten en mooi gelijk strijken met behulp van de siliconen spatel.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 à 25 minuten.

    Laten afkoelen en versnijden met het Tupperware tomatenmes. 












    26-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini muffins van amandelen
    Komt uit het nieuwe kookboek 'Mini' van Tupperware....benieuwd naar meer ? Vanaf nu te koop voor 17 € met ongeveer 92 blz. in Nederlandstalige tekst.

    Nodig :

    - 50 gr amandelpoeder
    - 100 gr bloem
    - 5 ml bakpoeder
    - 100 gr suiker
    - 50 gr gesmolten boter
    - 2 eieren
    - 2 ml amandelextract
    - 1 ml zout

    - siliconen mini muffinvorm

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in de extrachef alle ingrediënten in de volgorde zoals ik ze heb gezet bij de benodigdheden. Meng alles goed onder elkaar en doe het deeg in de vooraf omgespoelde mini muffinvorm (niet uitdrogen) Vul de holtes voor 2/3 met het deeg. En bak dan de muffins 20 minuten.  Laat ze nog een 5 tal minuten rusten alvorens te ontvomen. Indien je wil kan je ze nog verder afwerken met een toefje slagroom met behulp van de squeeze-it of de mini squeeze-it die in de maand maart voorlopig te verkrijgen is wanneer men een siliconenvorm aankoopt.



















    Wat ik zeker wil bij vermelden is dat deze mini versie van de squeeze-it maar enkel in de maand maart verkrijgbaar is bij aankoop van een siliconenvorm voor een prijsje van 3.90 € en dat de spuitmondjes verschillend zijn dan die vast in het gamma zit....en superleuk kunnen gebruikt worden voor het decoren van je cupcakes of taarten....zelfs om 'draadjes' mee te spuiten...zie rechtse spuitmondje.

    25-02-2014 om 12:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)
    24-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella brownies in een oogwenk
    Lang geleden heb ik enkel hiervan een fotootje laten zien..maar jullie nooit uitgelegd hoe je deze eenvoudige brownies maakt. Vandaag deel ik het recept mee.

    Slechts 3 ingrediënten heb je nodig voor deze lekkernij.....kan het nog meer simpel zijn ?

    Nodig :

    - 1 ruimtekommetje Nutella choco (280 gr)
    - 1 ruimtekommetje zelfrijzende bloem ( 60 gr )
    - 2 eieren

    Werkwijze :

    Alles onder elkaar mengen met behulp van de spatel en in de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm doen.
    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.  Even laten afkoelen alvorens te ontvormen.


    Heb je ze al klaar ;-))










    24-02-2014 om 13:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naan : Indisch broodje
    Vermits mijn wederhelft binnen 2 weken naar Indië gaat voor 16 dagen wou ik mij nu al een beetje verdiepen in de keuken van Indië. Zo kwam ik al bladerend in een Indisch kookboek het recept tegen van een klassieker bij elke Indische maaltijd namelijk dit typische platte broodje dat bij elke maaltijd wordt geserveerd, men gebruikt het ook om andere gerechten mee op te scheppen en dient dan als een soort van lepel. Volgens mij is het zelfs een beetje familie van een pittabroodje ;-)  

    Omdat het zo makkelijk te maken is wou ik het zeker uitproberen....en ik geloof dat het goed gelukt is !

    Nodig voor 8 naanbroodjes :

    - 250 gr bloem
    - mespuntje zout
    - 1/2 theelepel soda-bicarbonaat
    - 1 soeplepel Griekse yoghurt
    - 125 ml volle melk
    - 1 soeplepel suiker
    - 1/2 losgeklopt ei
    - 1 1/2 soeplepel plantaardige olie

    Werkwijze :

    Doe de bloem, het zout, het soda-bicarbonaat in een mengkom en meng goed.
    Meng in de shaker de yoghurt, melk, suiker en het ei en giet deze mengeling vervolgens bij de bloem. Maak nu een zacht deeg. En kneed dit gedurende 3 minuten op een lichtjes bebloemd oppervlak of gewoon in je mengkom. Voeg dan de olie toe en kneed nog 2 minuten verder.
    Dek af met een plastiekfolie en laat rusten op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven al voor op 240°C. En verdeel het deeg dan in 8 porties. Maak elke portie goed plat met behulp van je handpalm en vorm met het deeg een ovaal broodje.

    Bak de broodjes tenslotte af tussen de 5 en 7 minuten.  Serveer heet uit de oven of afgekoeld zijn ze ook nog steeds heel lekker bij een salade...of gevuld met een tapenade....Onze jongste zoon is dol op knoflooksaus met een beetje sla ertussen.















    16-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mengkom
    >> Reageer (0)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattentongen 2 de manier
    Heel gemakkelijke koekje....lekker als vieruurtje bij de koffie.

    Nodig :

    - 125 gr zachte boter
    - zeste van 1 citroen
    - 80 gr suiker
    - 2 eieren
    - 125 gr bloem

    - Tupperware spuitzak

    Werkwijze :

    Klop de boter, suiker en zeste van een suiker op in de mengkom.  Voeg dan de eieren één voor één toe en klop weer. Voeg de bloem toe en meng weer.  Spuit dan reepjes van ongeveer 5 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat plaats tussen de reepjes want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken.

    Oven voorverwarmen op 200°C en laat 5 minuten bakken, laat ze dan afkoelen alvorens ze van het bakpapier te nemen.

    Bewaren in een clickplus doos of andere goed gesloten doos.














    15-02-2014 om 13:20 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis Mug cake
    Op je ééntje en zin in zoet....deze clafoutis is zo klaar en bovendien echt lekker. Clafoutis houdt het midden tussen een cake en een flan en is een traditioneel Frans dessert...van oorsprong werd het enkel met kersen erin gemaakt maar tegenwoordig vind je allerlei variaties gaande van pruimen, appelen, peren, mirabellen, abrikozen tot aardbeien dus.

    Wat heb je nodig :

    - 10 gr witte suiker
    - 10 gr rietsuiker of bruine suiker
    - 1 ei
    - 20 gr zelfrijzende bloem
    - mespuntje zout
    - 20 ml melk

    Werkwijze :

    Doe beide suikers in de tas samen met het ei en meng goed onder elkaar. Voeg dan de bloem en het mespuntje zout erbij en meng weer goed. Voeg als laatste de melk toe en meng weer. Voeg 2 à 3 aardbeien in stukjes gesneden toe of ander fruit naar keuze.

    Bestrooi de bovenkant met een beetje rietsuiker. En zet de tas dan in de microgolfoven gedurende 1.15 m tot 1.30 minuten op 750 Watt naargelang uw microgolf andere wattages heeft...pas je uw tijd aan.

    Laat nog eventjes lauw worden en stilletjes genieten zeker !








    14-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-perengebak uit de microgolf
    Vandaag geen lightrecept....Dit gebak heb ik gemaakt om mijn collegaatjes te verrassen vanavond. Het is helemaal niet moeilijk en bovendien snel gemaakt in de microgolf.

    Nodig :

    - 180 gr pure chocolade
    - 200 ml room van 30 %
    - 2 eieren
    - 100 gr bloem
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 150 gr suiker
    - 1 doos van een halve liter peren op siroop

    - microcook of ultra pro of siliconen vorm

    Werkwijze : 

    Smelt de chocolade samen met de room in de microgolfoven op 500 W gedurende 2 minuten en roer goed door, zet nog eens terug ongeveer 1.5 minuut. Voeg dan de eitjes één voor één toe en klop goed met de halve klopper. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer. Voeg ook de suiker bij en alles goed onder elkaar mengen. De peren in stukjes snijden en onder het beslag mengen. Hou 2 halve peren opzij om in schijfjes te snijden die je op de bodem legt van de microcook. Doe hierboven het beslag. En sluit de pot met het deksel.
    Zet hem nu 5 minuten in de microgolf op 750 Watt. Laat dan 1 minuut rusten en zet dan 8 minuten terug op 750 Watt.

    Het deksel eraf halen en koud laten worden in de vorm. Voor het serveren keer je het gebak om zodat de schijfjes peer bovenaan komen te liggen.

    Smakelijk !

    Nota : ik had mijn vorm voor alle zekerheid toch even ingevet en bebloemd.














    11-02-2014 om 19:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (4)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde havermoutkoekjes
    Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.

    Nodig :

    - 100 gr havermout
    - 150 gr suiker
    - 90 gr solo
    - 35 gr bloem
    - 30 gr ei (1/2)
    - 1 koffielepel vanillearoma
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - mespunt zout
    - 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)

    Werkwijze :

    De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt)  en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.

    Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven. 

    Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.

    Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.


















    04-02-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannekoeken : snel klaar deeg gemaakt in de shaker.
    Een vlug recept voor Lichtmis....want er is geen vrouwtje nog zo arm of ze bakt haar pannetje warm dan. Vermits ik vorige jaar reeds een lekker recept hiervoor beschreven heb...ga ik er nu ééntje posten dat ook zeer smakelijk is maar bovendien een beslag is dat gewoon in de shaker kan worden gemaakt en net goed is voor 6 à 7 pannenkoekjes. 

    Als de kinderen dus nog eens zeuren voor een pannenkoeken...neem je snel de shaker uit de kast en je begint eraan......;-)

    Nodig :

    - Shaker
    - 300 ml melk
    - 1 ei
    - 2 soeplepels olie
    - 80 gr bloem ( inhoud van 1 deksel van de shaker) 
    - een snufje zout
    - 1 pakje vanillesuiker


    Werkwijze :

    Alles goed schudden en klaar.....De pan verhitten met wat olie en bakken maar !











    01-02-2014 om 22:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:shaker
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza glutenvrij : bodem op basis van bloemkool en mozzarella
    Onwaarschijnlijk ! Niet te geloven......hoe ik deze bodem heb gemaakt.....Gaat u de uitdaging aan ?
    Waarom een andere bodem voor iets dat al bestond vraagt u zich af. 

    1° Voor de afwisseling
    2° Voor glutenvrij te zijn
    3° Het is wat bijzonder
    4° Heel snel te maken in de extra chef of quickchef
    5° Minder calorieën dan in de originele versie
    6° Het doet de kinderen groenten eten die ze anders misschien minder graag lusten. Maar je mag ze niet vertellen hoe je het hebt klaargemaakt !

    Nodig voor de bodem :

    - 1 bol mozzarellakaas (voor mij de lightversie)        (135 gr )
    - hetzelfde gewicht bloemkool als de bol mozzarellakaas   ( bij mij was dit 135 gr)
    - 1 ei
    - 1 teentje knoflook
    - fijngehakte peterselie

    Nodig voor het garnituur :

    - 1 blikje tomatensaus voor pizza
    - 2 sneden gekookte hesp
    - olijven
    - zongedroogde tomaten (falcutatief)
    - ringen ajuin
    - schijfjes paprika
    - enkele verse champignons
    - provençaalse kruiden
    - light geraspte kaas (voor mij heel weinig)

    Werkwijze :

    Haal de mozzarella uit het zakje en giet het nat weg. Kuis de bloemkool en weeg hetzelfde gewicht als de mozzarella af. Doe de bloemroosjes in de extrachef en hak fijn, voeg de mozzarella in stukjes gesneden toe en hak verder fijn. Voeg het ei toe en de fijngehakte peterselie. Pers het teentje knoflook uit met de Tupperware knoflookpers en doe alles verder mengen in de extrachef met de messen erin.
    Deeg is al klaar. Strijk het met de siliconen spatel uit over de deegmat op de rooster van je oven. Of op bakpapier kan ook. Verdeel het deeg in een mooie ronden en strijk hem glad. Bak deze nu af op 240 °C gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.  
    Dan de tomatensaus uitstrijken over de voorgebakken bodem en garnituur naar eigen smaak toevoegen. 
    Nog ongeveer 12 minuten verder afbakken in een oven van 220 °C.

    Opdienen met wat sla naar eigen zin......Laat het smaken en zeg nu zelf....heb jij de bloemkool geproefd ?       Ik niet....het is eigenlijk niet te geloven.


















    01-02-2014 om 14:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:extrachef, siliconen spatel, bakmat
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs