Ze zijn te lekker eigenlijk.....ook weer niet goed ;-)) naar een receptje uit de libelle van afgelopen week.
Nodig :
- 60 gr walnoten
- 200 gr bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 koffielepel cacaopoeder
- 115 gr boter
- 100 gr suiker
- 100 gr bruine suiker
- 1 ei
- 100 gr pure chocolade bakvast (men heeft bij aveve zo'n van die bakparels daarvoor)
- 100 gr witte chocolade
Werkwijze :
De oven voorverwarmen op 150 °C. De noten grof hakken met behulp van de turbomax. De bloem samen met de cacaopoeder, zout en bakpoeder zeven. De boter met de 2 suikers romig kloppen. Het ei eraan toevoegen en weer goed omroeren. Dan het bloemmengsel, de noten en de pure chocolade toevoegen. Alles tot een homogene massa roeren.
De bakplaat voorzien van bakpapier en er hoopjes deeg opdoen en platdrukken. De mijne waren ongeveer 6 cm doorsnede groot. Zie dat je genoeg ruimte tussen je hoopjes laat want door het bakken gaan de koeken nog rijzen en uitzetten.
De koekjes 20 minuten bakken. Het is normaal dat ze nog zacht aanvullen bij het beëindigen van de 20 minuten in je oven. Ze worden vanzelf krokant bij het afkoelen. Laat ze op een taartrooster nog verder goed afkoelen.
Smelt de witte chocolade in een micro schenkkan in je microgolfoven. Ik deed dit ong. 1 minuut op 500 W, roeren en dan weer terugzetten tot de chocolade goed gesmolten is. Dan lijntjes trekken met je chocolade over de koekjes met behulp van een klein spuitzakje.
De koekjes bewaren in een goed afgesloten Tupperwaredoos.....zoals bijvoorbeeld de clickplus doos.







|