Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    10-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte wafels met stukjes chocolade in de siliconen wafelvormen
    Een lekkere malse cakewafel met stukjes chocolade en met stukjes gedroogde abrikozen erin....en zo klaar in de nieuwe siliconen wafelvormen van Tupperware.

    Nodig

    - 250 gr boter
    - 250 gr suiker
    - 250 gr bloem
    - 1 bakje bakpoeder
    - 4 eieren
    - 1 zakje vanillesuiker
    - stukjes gedroogde abrikozen
    - stukjes chocolade

    Werkwijze :

    De boter samen met de suiker mals kloppen en één na één de eitjes erbij doen. Dan de gezeefde bloem en bakpoeder erbij. Alles goed mengen en in de met water omgespoelde vormen doen. Bakken in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 12 minuten.


    Andere mogelijkheden voor de siliconen vormen zijn de pompoenwafels of hartige wafels op mijn blogje te vinden of in mijn facebookgroep : Edithshapjes












    10-09-2014 om 23:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen multiflexvormen
    >> Reageer (0)
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuutdeeg voor snelle taart op Tupperware wijze !
    Vanmiddag kreeg ik fijn bezoek van mijn Franse (Belgische ;-)buurvrouw ) en hiervoor wou ik graag een stukje gebak op tafel toveren ;-)  Waarom gebruik ik dit woord omdat het deeg als het ware van bijna niks .....iets wordt......En de vulling van de taart bepaal je gewoon zelf !

    De benodigdheden heeft iedereen gewoon in zijn kast staan....kwestie van  het  bij elkaar te schudden in een Tupperware mengkom en de magie voltrekt zich tot een elastisch deeg klaar om te worden belegd met fruit of pudding naar keuze. 

    Ik koos vandaag voor een vulling van perzikcompote en daarboven schijfjes appel. Vermits mijn bezoek niets mag eten wat afkomstig is van een koe...dus geen melk of boter.....werd het geen pudding of frangipanne als vulling. Ik had nog wel 6 verrimpelde perziken liggen en toen kwam ik op het idee om er een snelle compote mee te bereiden.

    Nodig voor de taart :

    - 250 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 koffielepel zout
    - 100 ml olie ( ik nam zonnebloemolie) kan je ook vervangen door gesmolten boter eventueel
    - 100 ml warm water

    Voor de vulling :

    - 6 perziken
    - 3 appels

    Werkwijze :

    Doe allen ingrediënten in een Tupperware mengkom. Sluit deze af en schud 5 keer horizontaal en 5 keer verticaal en je deeg is hupla al klaar ! Magisch toch.......

    Nota: Voor een gesuikerde versie van de taart voeg je gewoon 50 gr suiker toe.

    Het deeg in de siliconen Tupperware taartvorm doen en dan de perzikencompote (of appelcompote) erover strijken en beleggen met schijfjes appels. Eventueel nog wat grove suiker erover strooien en afbakken gedurende een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200°

    Voor de perziken compote te bereiden doe je de perziken in stukjes in de schenkkan zonder schil of pit. Zet 5 minuten op 800 watt, roer door en voeg wat suiker naar eigen smaak toe en zet terug 5 minuten op 800 watt in de microgolf. Roer weer door en eventueel mixen voor het geheel fijner te maken.

    Kan het eenvoudiger !

    Mijn bezoek vond ze zo heerlijk dat ze niet kon wachten om het recept van de blog over te nemen en het al onmiddellijk noteerde in haar schriftje ;-)   Zegt dat genoeg..........


















    01-09-2014 om 17:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Tupperware taartvorm, Tupperware mengkom
    >> Reageer (1)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountytaart
    Een aanrader die ik graag met jullie wil delen.....hier kan je echt mee uitpakken zo lekker...maar zeker niet teveel ineens van eten ;-) klein stukjes maar.....

    Nodig voor de bodem :

    - 150 gr bloem
    - 110 gr cassonadesuiker
    - 30 gr geraspte cocos
    - 130 gr boter

    Nodig voor de Bounty :

    - 200 gr geraspte cocos
    - 390 gr gecondenseerde gesuikerde melk ( is juist 1 blikje)

    Voor de bovenlaag :

    - 200 gr zwarte chocolade

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180 °C.

    Bloem, suiker en cocos mengen. Boter even in de microgolf smelten en bij de rest voegen. Het deeg goed mengen en uitdrukken in een rechthoekige vorm die ik vooraf had voorzien van bakpapier. Dit deeg nu 25 minuten laten bakken op 180°C. Ondertussen kan je de Bounty maken door de geconcentreerde melk te mengen met de gemalen cocos. 
    Wanneer de onderlaag gebakken en afgekoeld is dan het bountybeslagje erover strijken met behulp van een spatel. 
    Helemaal bovenop doe je de gesmolten chocolade.

    Zet het dan in de koelkast voor ongeveer 2 tot 3 uurtjes zodat het stijf kan worden.

    Mooi in gelijkmatige stukjes verdelen en er je huisgenoten of vrienden mee verleiden ;-)

    Smakelijk !
















    31-08-2014 om 17:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    22-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini pop tartelette met vijgenconfituur
    Wat doe je op een regenachtige namiddag ? Bakken natuurlijk ;-)) met weer een nieuw receptje waarvan je graag weet hoe het gaat smaken als het uit de oven komt....en ik kan je zeggen....om duimen en vingers af te likken !

    Nodig voor 6 tartelettes zoals op de foto :

    - 125 gr bloem
    - 100 gr boter
    - 1/2 soeplepel suiker
    - 1/2 koffielepel zout
    - 1 eigeel
    - 2 soeplepels melk
    - confituur

    Voor de dorure (instrijken bovenkant-
    - 1 eigeel + 2 soeplepels melk

    Werkwijze :

    De bloem mengen met het zout en de suiker. De boter in stukjes toevoegen en dan pas het eigeel en de melk. Alles goed mengen tot 1 homogene bol. Verpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen om op te stijven. 
    Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen met de deegroller tot je een dun uitgerold geheel krijgt van een halve cm. Met een mes snij je rechthoekige lapjes uit en bestrijkt er de helft van met confituur naar keuze (ik nam huisgemaakte vijgenconfituur). Doe het flapje in de helft dicht en druk de zijkanten aan met een vork om het goed af te sluiten. Geef enkele inkepingen met een schaar aan de bovenkant zodat de stoom bij het bakken kan ontsnappen. Doreer de bovenkant van het gebak met een mengsel van 1 eigeel samen met 2 soeplepels melk. 
    Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Nota: in Amerika zouden deze koeken als ontbijt worden gegeten. Maar bij mij smaken ze heerlijk als 4 uurtje !


















    22-08-2014 om 19:38 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    21-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magische taart met chocolade
    Wat is er magisch aan ? Slechts 1 deeg en het wonder gebeurd in de oven . Je gebak gaat zich in 3 lagen vormen...waarna je een super heerlijke flantaart bekomt.
    Ik had hem al eens ooit op mijn blogje gezet maar in vanillesmaak...vandaag heb ik dus gekozen voor de chocoladeversie ! Uw huisgenoten zullen vlug vragen wanneer je ze opnieuw gaat maken....daar ben ik zeker van ! Je kan de smaak eigenlijk gewoon zelf aanpassen zoals met cocos, citroen, praliné...enz....hier in Frankrijk noemt men ze Gateau Magique !

    Nodig :

    - 4 eieren
    - 150 gr suiker
    - 125 gr boter
    - 1 soeplepel water
    - 75 gr bloem
    - 1 mespunt zout
    - 500 ml lauwe melk
    - 45 gr cacaopoeder (geen nesquick maar pure cacao, of kan vervangen worden door 80 gr pure chocolade)

    Werkwijze :

    De eigelen samen met de suiker en het water mixen tot dat het volume zich heeft verdubbeld. Smelt ondertussen de boter in de micro schenkkan gedurende ong. 2 minuten op 480 Watt.  Zeef de bloem samen met de cacaopoeder. En doe er alles in deze beschreven volgorde bij. Voeg er ook de lauwe melk aan toe. En doe de eiwitten tenslotte in de speedychef en mix ze stijf samen met een snufje zout. Spatel met behulp van de siliconen spatel deze ook onder het mengsel.
    Beboter en bebloem een taartvorm of rechthoekige schotel en kieper de inhoud daarin.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 160 ° gedurende 50 minuten. Laat de schotel afkoelen in de koelkast gedurende tenminste 2 uren.

    Snij dan in mooie porties en werk af met een stukje fruit of toefje slagroom naar keuze.

    Zo simpel voor zo'n hemelse flan !

    Nota : wil je de magische vanilleflan nog eens bekijken die vind je op datum van 5/4/2013 of bij zoeken magische taart ingeven.



















    21-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, mengkom, spatel, magische chocoladetaart
    >> Reageer (0)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake met biscuit, slagroom en braambessenconfituur
    Volgend recept is wel ééntje met wat werk aan maar loont zeker de moeite als je bezoek met bewondering ernaar kijkt en geproefd heeft.

    Nodig :

    - 1 chocolade-courgettencake (recept gisteren gepost)
    - 5 eieren
    - 120 gr suiker
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 1 pot braambessenconfituur
    - 500 ml slagroom
    - 6 soeplepels bloemsuiker voor bij de slagroom 

    Werkwijze :

    Maak eerst de chocoladecake en na afkoeling snij je hem in 2 gelijke delen overlangs. 
    Maak dan een rolbiscuit. Ook dat recept heb ik eerder al op deze blog uitgelegd. Versnij de rolbiscuit in 3 gelijke repen van telkens ongeveer 7 cm hoogte. En strijk elke strook in met braambessenconfiuur.
    Smeer een laag stijfgeklopte slagroom op de eerste helft van de chocoladecake en zet dan de rolbiscuit hier bovenop. Vul de stroken aan tot dat het helemaal rond is gekomen en dezelfde grootte heeft dan de chocoladecake.Smeer de bovenkant van de rolbiscuit dan weer in met slagroom.
    En leg hier bovenop het tweede deel van de chocoladecake. Strijk ook de bovenkant in met slagroom. Bezet de zijkanten van je taart met chocoladestokjes of ander garnituur naar keuze. En werk de bovenkant af met verse braambessen en toefjes slagroom.

    Smakelijk !

















    16-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-courgettecake
    Een super luchtige en zeer smakelijke cake. Een echte aanrader.

    Nodig :

    - 4 eieren
    - 200 gr courgetten
    - 200 gr zwarte chocolade
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 pakje bakpoeder
    - 100 gr bloem
    - 120 gr suiker

    Werkwijze:

    De courget wassen en raspen. De chocolade in het microgolf schenkkannetje doen en smelten in de microgolfoven. 2 x op 400 W en telkens doorroeren. De eieren scheiden en het eigeel samen met de suiker kloppen tot het mengsel verbleekt. De eiwitten stijfkloppen samen met een snufje zout. Wanneer het eigeel met de suiker is geklopt, voeg dan de geraspte courget toe en ook de bloem met bakpoeder.Voeg de gesmolten chocolade erbij en als laatste het eiwit. Alles goed door elkaar mengen en in een met boter en met bloem bestrooide bakvorm doen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.








    16-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinderkoeken.....het bestaat !
    Met een beetje fantasie kan je soms de heerlijkste koekjes op tafel brengen...en vermits er hier zulke mooie soorten rondvliegen...dacht ik om ze ook eens als koekje aan te bieden als vieruurtje.
    Je hebt er echt niet veel voor nodig en alle benodigdheden heb je waarschijnlijk standaard in je voorraadkast staan....dus indien het nog eens een regendagje zou zijn tijdens jullie vakantie of wanneer je er gewoon zin naar krijgt....je kan onmiddellijk aan de slag.

    Nodig :

    - 2 eigelen + 1 volledig ei
    - 120 gr boter
    - 110 gr suiker
    - 250 gr patisseriebloem (geen zelfrijzende)
    - 1 soeplepel cacao

    Werkwijze :

    Doe de boter en suiker samen in een mengkom en meng het goed onder elkaar. Voeg dan de eieren toe en daarna geleidelijk aan de bloem. Alles mengen tot een homogeen deeg en in 2 delen splitsen. Bij één deel voeg je nu de soeplepel cacaopoeder toe en meng je het weer goed onder elkaar. Dan vorm je 2 rechthoekige lappen deeg van iedere soort van ongeveer 20 op 35 cm en rol het goed uit. Je kan het ook met je handpalmen platdrukken. Leg dan het donkere deeg op het lichte deeg en soort dat het lichte deeg iets hoger uitsteekt volgens de foto. Rol je deeg dan op volgens de foto en snij het in 2 stukken. Leg de 2 opgerolde stukken deeg tegen elkaar aan met de witte uiteinden tegen elkaar. (dit zijn de voelsprieten). Draai er dan een plastiekfolie omheen en leg het een uurtje in de koelkast om op te stijven. Deze handeling moet je zeker doen om een mooi resultaat te bekomen.
    Na de rusttijd haal je het uit de koelkast en snij je plakje van een halve cm telkes af van de worst. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en druk met je vingers in het midden even in zodat je vlinder een grote en kleine vleugel krijgt.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten.

    Je kinderen zullen ze met plezier verorberen.
















    10-08-2014 om 20:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:deegroller, mengkom
    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn zon van het zuiden : mon soleil du sud !
    Vandaag mijn eigen zon gemaakt ! Een lekkernij van gekocht bladerdeeg met een vulling van Speculoos-chocopasta....zo simpel maar snel en lekker om bij de koffie van te smullen.

    Nodig :

    - 2 kant en klare bladerdeegvellen
    - 1 pot Speculoos-chocopasta
    - 1 ei
    - optioneel kan je er nog wat franginpanevulling bij tussensteken maar hoeft niet. (-1 eigeel + 30 gr boter + 30 gr suiker + 30 gr amandelmeel mengen)
    - Tupperware croissantparty

    Werkwijze :

    Je rolt je 2 vellen bladerdeeg open. Je bestrijkt 1 vel ervan met behulp van de smalle spatel met speculoos-chocopasta en legt er dan het tweede vel bovenop. Je drukt de Tupperware Croissantparty met de smalle verdeling er in om zo 16 mooie 'stralen' repen te bekomen. In het midden druk je dan nog met behulp van een klein glaasje een rondje. Dan neem je de Tupperware schaar en snij je de repen verder door. Bestrijk de bovenkant met behulp van het patisserieborsteltje met losgeklopt eigeel.

    Bak af in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 22 minuten.


















    07-08-2014 om 11:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van kokos met een hartje van chocolade
    Gemaakt in de Tupperware Tupcakevorm....ideaal voor bij de koffie en net weer wat anders dan het gewone vanillecakeje.

    Nodig :

    - 2 eieren
    - 100 gr rietsuiker
    - 50 ml room
    - 75 gr gesmolten boter
    - 100 gr geraspte kokos
    - 75 gr zelfrijzende bloem
    - 12 stukjes zwarte chocolade

    Werkwijze :

    Eieren + suiker mixen tot dat het mengsel verbleekt. Dit kan je in de speedychef of in een gewone mixerkom. Dan de room toevoegen en de gesmolten boter. Boter smelten in microschenkkan in de microgolfoven. Ook de geraspte kokos erbij doen. Dan bloem toevoegen en met de siliconen spatel eronder mengen. 
    De tupcakevorm omspoelen en het deeg voor de helft erin doen. 2 blokjes chocolade erin steken en verder met deeg aanvullen.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten

    Dit deeg is juist goed voor 6 mooie TupCakes te bekomen.

    Bewaren kan in de ronde clickplus of een andere goeie Tupperware doos.












    01-08-2014 om 00:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Tupcake siliconenvorm, spatel, speedychef
    >> Reageer (0)
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgentaart met amandelen
    Vijgen recht van de boom kunnen plukken en eten...niks is zaliger ! en met de overschot een heerlijke taart bereiden....

    Nodig voor de bodem :

    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr koude boter
    - 1 ei
    - 100 gr suiker

    Nodig voor het amandelbeslag :

    - 100 gr amandelpoeder
    - 100 gr suiker
    - 90 gr boter
    - 2 eieren
    - 1 mespuntje fleur de sel
    - 8 tal verse vijgen
    - beetje likeur naar wens ( Rhum of amaretto, zelf heb ik huisgemaakte pruimenlikeur genomen)

    Werkwijze :

    Doe voor het deeg de boter en de suiker mixen, voeg ei toe en mix verder en tenslotte de bloem. Alles goed mengen en tot een bol verpakken in een plastic folie en een half uurtje laten rusten in de koelkast. Ondertussen kan je het amandelbeslag maken door de boter met suiker te mengen. De eieren toevoegen verder mixen, mespunt zout toevoegen, likeur en de amandelpoeder. Alles goed mengen. En het beslag in de uitgerolde bodem gieten in een vooraf in geboterde en bebloemde bakvorm. De vijgen wassen en in vieren delen en mooi verdelen over het amandelbeslag.

    De taart in een vooraf verwarmde oven bakken gedurende een half uurtje op 180 ° C










    02-07-2014 om 22:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake gemaakt in de microgolf op 7.30 minuten
    Onverwachts bezoek en geen gebak in huis...geen nood...met enkele simpele ingrediënten uit de voorraadkast tovert u in een wip een lekkere appelcake op tafel.

    Nodig :

    - 1 microgolfkom of siliconen bakvorm
    - 150 gr boter
    - 150 gr  bruine suiker
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 appel
    - 4eieren

    Werkwijze :

    De eieren samen met de suiker goed mixen in de vier in één kan. Voeg er dan de zelfrijzende bloem en bakpoeder bij. Ondertussen de boter smelten in de microschenkkan en eveneens toevoegen. De appel schillen en 1/4 deel in fijne schijfjes snijden voor bovenop en de rest fijnhakken om in het deeg te doen.

    Uw micropotje invetten en bebloemen en het deeg erin gieten. Dan met deksel erop 7.30 minuten op 700 watt in de microgolfoven plaatsen.

    Verwijder dan het deksel en laat afkoelen.

    Eventueel bovenop bestrooien met poedersuiker !












    24-06-2014 om 14:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook, ultra pro, microplus
    >> Reageer (0)
    13-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake uit de microgolfoven
    Moet het snel gaan en zin in zoet....dan zeker dit receptje uitproberen !


    Nodig :

    - 125 gr chocolade
    - 100 gr suiker
    - 100 gr boter
    - 50 gr bloem
    - 50 gr maïzena
    - 1/4 zakje bakpoeder 
    - 3 eieren
    -100 ml melk

    microcook of microplus van 1 of 1.5 l rond

    Werkwijze :

    Smelt de chocolade samen met de boter in de microkom ongeveer 2 minuten op 500 Watt. Klop ondertussen de eieren + suiker luchtig tot dat het mengsel verbleekt. Voeg de gesmolten boter/chocolade nu bij het eieren/suikermengsel. Voeg dan de bloem/maïzena en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar...als laatste de melk. en weer mengen

    Vet je microcook of microplus in met boter en bebloem hem...giet het beslag erin en dek af met het deksel. Plaats in de microgolfoven gedurende 6.50 minuten op 750 Watt.

    Het deksel verwijderen na de kooktijd zodat de cake spoedig kan afkoelen en van boven bepoederen met bloemsuiker of cocospoeder naar wens. 

















    13-06-2014 om 17:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolo de fubà = maïscake
    Een Braziliaans receptje om al een beetje in de stemming te komen. Brazilië is gekend voor zijn heerlijke cakes en zeker de bolo de fubà.
    Men eet er cake bij het ontbijt, tussendoor en 's avonds bij de zoete koffie.
    Vanwaar een cake-land ? De Brazilianen hebben een voorliefde voor zoet, en anderszijds is cake de oplossing voor het probleem dat Brazilië geen bloem produceert en de geïmporteerde bloem niet geschikt is voor het bakken van lekker brood maar ideaal voor cake.

    Wat hebben we nodig :

    - 150 gr bloem
    - 150 gr maïzena
    - 1 eetlepel bakpoeder
    - 4 eieren
    - 200 gr suiker
    - 150 ml  zonnebloemolie of maisolie
    - 250 ml melk
    - 1 eetlepel vanille extract
    - 1 mespuntje zout

    Werkwijze :

    Melk verwarmen in het schenkkannetje in de microgolf gedurende 2 minuten op 800 Watt. De eieren samen met de suiker goed mixen tot het volume verdubbeld is. De olie toevoegen en vanille extract. De bloem zeven en samen met de maïzena en zout toevoegen aan het eerste mengsel. En op het laatste mag de verwarmde melk er ook bij. Goed doorroeren en dan in de vooraf omgespoelde siliconen bakvorm doen.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 45 minuten. 

    Je kan de cake nog bepoederen met bloemsuiker bovenaan indien je dat wenst.


    Laat het alvast smaken ;-) 












    04-06-2014 om 20:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen bakvorm, zeef, spatel, mixer
    >> Reageer (0)
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei/bananentaart
    Een lekkere kruimelige bodem met een verrijkte pudding (crème suisse) en aardbeien en bananen als fruit. Oorspronkelijk wou ik enkel een aardbeientaart maken met de aardbeien uit eigen tuin maar omdat mijn jongste zoon zo lief vroeg....wanneer ik toch nog eens bananentaartjes voor hem ging maken...heb ik dus als compromis gewoon de helft van iedere fruitsoort genomen.

    Helemaal niet moeilijk te maken als je de werkwijze volgt.

    Nodig voor het deeg :

    - 250 gr patisseriebloem
    - 125 gr boter
    - 90 gr bloemsuiker
    - 40  gr amandelpoeder
    - 1 ei
    - snuifje zout

    Nodig voor de crème suisse :

    - 1/2 l melk
    - 5 soeplepels suiker
    - 50 gr puddingpoeder
    - 2,5 dl room
    - 3 soeplepels bloemsuiker
    - 2 blaadjes gelatine
    - 1 ei

    Nodig voor het fruit 

    - aardbeien
    - bananen 
    - of eender welke andere soort van fruit

    Nodig voor de afdekgelei :

    - wat kweeperengelei, vlierbloesemgelei of abrikozengelei naar keuze

    Werkwijze :

    Het deeg is enorm simpel te maken als je beschikt over een keukenrobot zoals dit in mijn geval is. Doe gewoon alle benodigdheden tesamen in de kom en zet de K deeghaak in werking. Zodra het deeg een bol vormt is het klaar. Doe er een cellofaanfolie overheen en leg het deeg een half uurtje in de koelkast. Ondertussen kan je de crème suisse maken. Neem van je halve liter melk een beetje af en doe dit in de shaker samen met de suiker het ei en de vanillepuddingpoeder. Schud hier goed mee totdat alles is goed is gemengd. Ondertussen doe je de rest van de melk in het schenkkannetje en zet het 4 minuten in de microgolfoven op 800 Watt. Als de melk klaar is na 4 minuten voeg je de inhoud toe van de shaker en klop je de massa goed door elkaar. Zet het schenkkannetje nu terug voor 2 minuten en dan is je eerste gedeelte van de pudding al klaar. Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water om te laten weken. Doe een beetje van de room in een andere schenkkannetje en verwarm dit even in de microgolfoven ( 50 sec. op 700 W) Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de warme room en roer goed door. De rest van de room daar voeg je 3 soeplepels bloemsuiker aan toe en mix je lobbig ( niet helemaal stijf)  in de speedychef. Voeg dan het beetje warme melk bij de ondertussen afgekoelde pudding en roer goed door. Tenslotte voeg je ook de lobbig geklopte room toe in delen bij de pudding.
    Deze crème suisse kan nu straks over de taartbodem worden gestreken.

    Voor de taartbodem te maken, haal je het deeg uit de koelkast en bestrooi je de tafel met bloem of in mijn geval het antislip deegblad van Tupperware omdat ik dit veel properder vind op tafel en gemakkelijker om af te kuisen. 
    Met behulp van de deegrol maak je het deeg glad en rol je het uit tot ongeveer een halve cm. Leg het dan in een met bakpapier beklede taartvorm. Ik nam de siliconen van Tupperware. Het deeg blind bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. Blind bedoel : dat je op het deeg wat bakpapier legt met gedroogde erwten of bakparels om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken omhoog gaat komen.

    Laat je deeg nadien afkoelen en dan kan de crème suisse erop. Afwerken met fruit naar keuze en bedekken met afdekgelei.

    Ik neem hiervoor de gelei zoals hierboven vermeld en warm dat even op in de microgolf in het schenkkannetje...en met behulp van de patisserieborstel bestrijk ik mijn fruit.

    En dan.....heerlijk smullen !   Veel leuker dan een gekochte taart van de bakker ;-)























    01-06-2014 om 14:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, spatel, klopper, schenkkan, taartvorm
    >> Reageer (1)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandeltaart
    Amandeltaart naar het recept van Lucrèce uit mijn fb groep www.facebook.com/edithshapjes        Merci voor het meedelen 

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 2 eieren
    - 100 gr chocoladeparels
    - 210 gr suiker
    - 60 gr bloem
    - 125 gr gesmolten boter
    - 125 gr amandelschilfers
    - soeplepels Amaretto of amandelessence kan ook

    Werkwijze : 

    Leg het bladerdeeg met bakpapier erbij onder in de siliconen taartvorm.
    Voor het deeg klop je de eieren los samen met de suiker, voeg de bloem toe en de gesmolten boter (kan je gemakkelijk in het schenkkannetje in de microgolfoven) Voeg ten slotte ook de chocoaladeparels toe en de amandelschilfers en amandelessence of Amaretto.

    Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.






    30-05-2014 om 15:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:taartvorm, klopper, vier in één kan, spatel
    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brookies
    Hier nog niet zo bekend.....deze Brookies komen overgewaaid uit Amerika en is een samentrekking van Brownies en Cookies....dus het onderste gedeelte is een brownie en het bovenste kruimelige gedeelte een Cookie ;-))   
    Kan gemaakt worden zowel in de ultra pro ovenschaal als in de mini tartelettevorm, mini muffinvorm.  Het voordeel van de siliconen vormen is wel dat je ze niet moet invetten en bebloemen......dus deze genieten mijn voorkeur.

    Nodig voor het Brownies deeg :

    - 125 gr zwarte chocolade
    - 2 eieren
    - 75 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 75 gr bloem
    - 50 gr gemalen amandelen
    - 1 koffielepel bakpoeder

    Nodig voor het Cookies deeg :

    - 120 gr boter
    - 135 gr cassonadesuiker
    - 165 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 ei
    - 110 gr bak vaste chocoladeparels

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°C.  Voor de brownies doe je de chocolade samen met de boter in het schenkkannetje en zet het 2.20 minuten op 400 Watt. Meng goed door en voeg dan de suiker toe. Voeg het ei toe en meng weer na elk ei. Voeg dan de bloem, bakpoeder en de gemalen amandelen toe. Spoel de siliconen vormen goed om met warm water en doe vul ze voor de helft met het brownies beslag.
    Maak dat het cookies beslag door de boter samen met de cassonadesuiker te mengen. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Voeg dan het ei eraan toe en meng weer. Voeg de bloem bij, de bakpoeder en de bakvaste chocoladeparels. Meng snel door elkaar. En doe met behulp van een lepel een beetje van dit beslag bovenop het brownies beslag...Zorg dat je de vormen ook niet te vol doet om overlopen te vermijden.

    Bak tenslotte af in je voorverwamde oven op 180 °C gedurende 30 à 35 minuten afhankelijk van je oven. Hou op het einde je oven wat in het oog.


    Je kinderen gaan het geweldig vinden....en ook mij kon het erg bekoren ;-) 
















    27-05-2014 om 14:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, mini muffinvorm, muffinvorm
    >> Reageer (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The making of my birthday biscuit
    Vanavond wou ik een traktatie voor mijn collega's....en vermits we momenteel al aardbeien uit de tuin hebben....is het een aardbeienbiscuit geworden met slagroom....Normaal gezien kies ik liever voor crème au beurre maar bij aardbeien vond ik dit niet zo goed passen....
    En ja...je bent maar 1 keer per jaar jarig...dus letten we even niet op de calorieën ;-)

    Nodig voor de biscuit :

    - 5 eieren
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 200 gr suiker

    Nodig voor de vulling :

    - 2 dl room
    - 1 pakje vanille saromapudding
    - 1 klein blikje gemengd fruit (enkel nat hebben we nodig)
    - een 10 tal aardbeien
    - 2 soeplepels bloemsuiker
    - iets minder dan een halve liter melk
    - 2 gelatineblaadjes

    Nodig voor de bovenkant en zijranden :

    - 3 dl room
    - 3 soeplepels poedersuiker
    - aardbeien

    Werkwijze :

    Doe de eieren samen met de suiker in de Kenwood en mix tot een luchtig en verdubbeld geheel. Zeef de bloem met behulp van de bloemsuiker en spatel die voorzichtig onder het deeg. Neem een hoge bakvorm naar keuze en doe het deeg erin en bak af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 35 minuten.
    Met behulp van het Tupperware broodmes snij je de afgekoelde biscuit in 2 lagen. 

    Werkwijze voor de vulling :


    Doe de room samen met de bloemsuiker in de speedychef en klop stijf. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf en mix ze fijn in de turbomax tot een coulis. Zeef ze zodat het merendeel van de zaadjes eruit zijn.
    Doe in de 4 in 1 kan het sap van het blikje fruit en vul aan met de melk tot dat je een halve liter bekomt, hou een klein beetje melk apart om op te warmen en smelt daarin de vooraf geweekte en uitgeknepen gelatine...... doe dan de inhoud van de Saroma koude pudding bij de vloeistoffen en mix stijf. Spatel uiteindelijk ook de stijfgeklopte slagroom bij de sarompudding en zet een 2 uurtjes in de koelkast om te laten opstijven.

    Als de vulling stijf is met behulp van het siliconen palet deze uitstrijken tussen de 2 biscuitlagen en er ook nog in schijfjes gesneden aardbeien bij tussen leggen.

    De taart op elkaar stapelen en met behulp van het siliconen palet de slagroom op de zijkanten strijken en de bovenkant. Naar wens met slagroom opspuiten en versieren met chocolade of andere hulpmiddelen en afwerken met aardbeien
















    26-05-2014 om 15:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, spatel, turbomax
    >> Reageer (0)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nostalgische appelcake op moederdag !
    Moederdag vandaag....een moment om even je moeder in de bloemetjes te zetten of ze te verrassen met heerlijk zelfgemaakt gebak. Helaas is mijn moeder veel te vroeg heengegaan maar ik mis haar na 28 jaar nog steeds en  herinner mij haar nog heel goed, het is van haar dat ik de liefde voor koken en lekker eten heb geërfd. Daarom heb ik vandaag een receptje van mijn moeder gekozen zodat ik even terug de geur in de keuken had en het gevoel van vroeger. Voor mij roept dit gemakkelijke appelcake recept enkel mooie herinneringen op ! En ik hoop dat de appelcake bij jullie net zo lekker mag smaken als hier.

    Fijne Moederdag aan iedereen trouwens ! 

    Nodig voor de appelcake :

    - 210 gr boter
    - 210 gr suiker
    - 335 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 2 pakjes vanillesuiker
    - 4 soeplepels melk
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 5 appelen

    Werkwijze :

    De boter samen met de suikers goed mals kloppen of mengen met de menghaken in een deeg kom. Daarna het geel van de eieren toevoegen en verder mixen. Dan deel per deel de gezeefde bloem erbij voegen. Op het einde mag je de stijfgeklopte eiwitten eraan toevoegen. Ook de melk en de bakpoeder nog bij het geheel voegen. 
    De appelen schillen en 2 ervan in kleine blokjes snijden en onder het deeg mengen. De overige appelen schillen en in vieren verdelen. Aan de bolle kant geef je ze inkepingen. En tenslotte steek je de appelstukje met de inkepingen naar omhoog in de bovenkant van het deeg.
    Bakken in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 45 minuten.

    Als de cake volledig is afgekoeld bestrooien met bloemsuiker.

    Bewaren kan gemakkelijk in de Ronde recto verso van Tupperware.
















    11-05-2014 om 22:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ronde recto verso, spatel, speedychef
    >> Reageer (0)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake uit een confituurpotje !
    Zo leuk om te geven of om te krijgen....hier een heerlijk receptje om uit te proberen !

    Nodig voor 5 confituurpotjes te vullen ::

    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 5 eieren
    - 350 gr bloem ( 50 gr maïzena + 300 gr bloem)
    - 1 zakje bakpoeder
    - 25 gr cacaopoeder ( geen nesquick)

    Werkwijze :

    De confituurpotten invetten en bebloemen. De boter met de suiker goed mixen in een deegkom. De eieren er één na één aan toevoegen. En dan de bloem samen met het bakpoeder. Van het deeg hou je 1/4 deel apart om te mengen met de cacaopoeder.
    Doe dan de confituurpotjes vol met het deeg afwisselend vanille en chocoladegedeelte. 
    Vul de potjes zeker niet meer dan voor 3/4 deel anders lopen ze over tijdens het bakken.

    De oven voorverwarmen op 170°C en de potjes zonder deksel erin zetten om te laten bakken gedurende 35 minuten.
    Wanneer de tijd om is...de potjes onmiddellijk afsluiten met het deksel en omgedraaid enkele uren laten rusten tot dat ze zijn afgekoeld.

    Je kan ze eventueel voorzien van een leuk etiket en een strikje.

    Deze cake in potjes kan je ongeveer 6 tot 9 maanden bewaren.....en is heel leuk bij onverwacht bezoek...want er is altijd wat in huis op die manier.

















    08-05-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:spatel, mengkom, zeef.
    >> Reageer (2)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs