Hier nog niet zo bekend.....deze Brookies komen overgewaaid uit Amerika en is een samentrekking van Brownies en Cookies....dus het onderste gedeelte is een brownie en het bovenste kruimelige gedeelte een Cookie ;-))
Kan gemaakt worden zowel in de ultra pro ovenschaal als in de mini tartelettevorm, mini muffinvorm. Het voordeel van de siliconen vormen is wel dat je ze niet moet invetten en bebloemen......dus deze genieten mijn voorkeur.
Nodig voor het Brownies deeg :
- 125 gr zwarte chocolade
- 2 eieren
- 75 gr boter
- 125 gr suiker
- 75 gr bloem
- 50 gr gemalen amandelen
- 1 koffielepel bakpoeder
Nodig voor het Cookies deeg :
- 120 gr boter
- 135 gr cassonadesuiker
- 165 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 ei
- 110 gr bak vaste chocoladeparels
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180°C. Voor de brownies doe je de chocolade samen met de boter in het schenkkannetje en zet het 2.20 minuten op 400 Watt. Meng goed door en voeg dan de suiker toe. Voeg het ei toe en meng weer na elk ei. Voeg dan de bloem, bakpoeder en de gemalen amandelen toe. Spoel de siliconen vormen goed om met warm water en doe vul ze voor de helft met het brownies beslag.
Maak dat het cookies beslag door de boter samen met de cassonadesuiker te mengen. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Voeg dan het ei eraan toe en meng weer. Voeg de bloem bij, de bakpoeder en de bakvaste chocoladeparels. Meng snel door elkaar. En doe met behulp van een lepel een beetje van dit beslag bovenop het brownies beslag...Zorg dat je de vormen ook niet te vol doet om overlopen te vermijden.
Bak tenslotte af in je voorverwamde oven op 180 °C gedurende 30 à 35 minuten afhankelijk van je oven. Hou op het einde je oven wat in het oog.
Je kinderen gaan het geweldig vinden....en ook mij kon het erg bekoren ;-)







|