Een super luchtige en zeer smakelijke cake. Een echte aanrader.
Nodig :
- 4 eieren
- 200 gr courgetten
- 200 gr zwarte chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 pakje bakpoeder
- 100 gr bloem
- 120 gr suiker
Werkwijze:
De courget wassen en raspen. De chocolade in het microgolf schenkkannetje doen en smelten in de microgolfoven. 2 x op 400 W en telkens doorroeren. De eieren scheiden en het eigeel samen met de suiker kloppen tot het mengsel verbleekt. De eiwitten stijfkloppen samen met een snufje zout. Wanneer het eigeel met de suiker is geklopt, voeg dan de geraspte courget toe en ook de bloem met bakpoeder.Voeg de gesmolten chocolade erbij en als laatste het eiwit. Alles goed door elkaar mengen en in een met boter en met bloem bestrooide bakvorm doen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.



|