Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nectarine in de oven
    Het is weer eens iets anders en echt lekker als dessertje bij deze warme dagen.


    Nodig :

    - 1 nectarine
    - 30 gr grof gehakte amandelen
    - 1 potje griekse yoghurt
    - 1 mespuntje 4 kruidenmengeling of kardemon
    - 1 theelepel honing

    Werkwijze :

    Was de nectarine en halveer ze en ontdoe ze van haar pit. Hak de amandelen grof in de turbomax en strooi ze over de opengesneden kant van de nectarine. Leg de 2 helften op de ultra pro grilschaal en zet ze een 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Bestrooi dan met een beetje 4 kruidenmengeling en doe op iedere helft van griekse yoghurt samen met een beetje honing.

    Smakelijk !




    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van zomerfruit
    Een heerlijke zoet dessert met zongerijpt fruit, gemakkelijk en in een oogwenk klaar !

    Nodig voor 2 personen :


    - 2 perziken
    - 2 abrikozen
    - 2 soeplepels griekse yoghurt
    - 35 gr suiker
    - 2 druppels amandel essence
    - 1 eigeel
    - 20 gr rietsuiker voor de bovenkant
    - enkele blaadjes verveine (optie) kan vervangen worden door zeste van limoen

    Werkwijze :

    Vruchten wassen en in schijfjes snijden en in ovenschaaltjes schikken. Overstrooien met gesnipperde verveine. 
    Eigeel + 35 gr suiker mixen in de speedychef of mixer, de griekse yoghurt + amandelessence toevoegen bij het eigmengsel en goed onder elkaar mengen. Overgiet de vruchten hiermee en bestrooi met de 20 gr rietsuiker en zet dan 10 minuten onder de grill.
    Laten afkoelen en serveren..


    Het fruit kan ook vervangen worden door rood fruit zoals aardbeien, frambozen, braambessen.

    Hemels genot........................dat vraagt naar nog !












    31-07-2013 om 09:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watermeloengranita
    Heerlijk bij zomerse temperaturen.....en die hebben we hier nu wel !

    Nodig :

    - 450 gr watermeloen
    - 1 eetlepel glucose
    - 1 theelepel citroen
    - 75 ml water

    Werkwijze :

    Het vruchtvlees mixen in de quickchef. Het citroensap samen met het water en de glucose aan de kook brengen en bij het gemixte fruit voegen. In een diepvriesdoos doen en enkele uurtjes in de vriezer steken.

    Dat is alles om een heerlijk granita te bekomen






    06-07-2013 om 23:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:quickchef, spatel, groentenmesje
    >> Reageer (1)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaasje koffiecrème met chocoladelaagje en crumble van speculoos
    Weer eens wat anders dan de gewone vanillepudding.....

    Heel lekker en oogt nog mooi ook wanneer je het in kleine glaasjes serveert zoals ik deed. Gemakkelijk te maken en zo klaar.

    Nodig voor 4 kleine glaasjes :

    - 4 speculoosjes
    - 40 gr suiker
    - 2 soeplepels maïzena
    - 250 ml melk
    - 1.5 koffielepeltje oploskoffie

    - 30 gr chocolade
    - 25 ml room

    Werkwijze :

    Doe de melk (beetje apart houden) samen met de oploskoffie in het microplus schenkkannetje en zet het 2 minuten in de microgolf op 800Watt. Ondertussen doe je in de shaker de overgehouden melk samen met de suiker en de maïzena en schud je krachtig. Deze oplossing voeg je nu toe aan de warme melk en roer je goed door met de klopper....Zet het schenkkannetje nu terug in de microgolf op 800 Watt voor 1,5 minuut. Doorroeren en klaar. 
    Ondertussen zet je glaasjes klaar en verkruimel op de bodem ervan wat speculoos, giet de crème erover en zet even in de koelkast om op te stijven. De chocolade samen met de room doe je ook in een microplus schenkkan en smelt je even op lage wattage in de microgolfoven gedurende een half minuut. Doorroeren en wanneer dit gesmolten is over de crème gieten en eventueel met een koffielepeltje glad strijken.

    Afwerken met wat verkruimelde speculoos....ik heb mijn speculoos gemalen in het Tupperware kaasmolentje....geeft een hele fijne structuur als resultaat.

    En dan zalig genieten met een tasje koffie of thee ! Heerlijk................................;








    21-06-2013 om 13:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, klopper, spatel, kaasmolentje
    >> Reageer (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpaccio met advocaatroom en munt
    Heb al een keertje ananas gepresenteerd aan jullie maar nog niet in combinatie met de advocaatroom. En dat is toch wel super bij elkaar passend.
    De ultradunne sneetjes ananas heb ik gesneden met de nieuwe Tupperware mandoline die sinds afgelopen week verkrijgbaar is....tenminste tijdelijk tot 30 juni. Een succes artikel kan ik je wel vertellen. Wil je die ook graag leren kennen laat het mij zeker weten.

    Kan je er nog bij vertellen dat dit één van mijn dessertjes was van mijn verjaardagsmenu....mijn leeftijd ga ik er wel niet bij verklappen ;-)

    Nodig :

    - 1 ananas
    - enkele blaadjes munt
    - 250 gr platte kaas
    - 2.5 dl room
    - 100 gr witte suiker
    - 3 flinke soeplepels advocaat

    Werkwijze :

    De ananas ontdoen van zijn schil met behulp van het koksmes. Overlangs doorsnijden en het middelste harde gedeelte eraf snijden. Dit gaat het beste door de ananas nog eens overlangs door te snijden. In totaal bekom je 4 grote stukken ananas. Nu hou je het bovenste stuk ananas goed vast en je gaat er mee over de mandoline op stand 3.
    Voor de advocaatroom begin je met de slagroom samen met de suiker stijf te kloppen in de speedychef. Dan voeg je met behulp van de spatel de plattekaas toe en tenslotte de advocaat. Alles goed dooréén mengen.

    Presenteren als een roos op een bordje door de ananasplakjes in het rond te leggen op een dessertbord en in het midden bovenop een deeltje advocaatroom te doen. Afwerken met muntblaadjes of zelfs met basilicumblaadjes of citroenmelisse kan ook.
















    26-05-2013 om 20:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:Tupperware mandoline, speedychef
    >> Reageer (0)
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoosmousse
    Heerlijk voor de speculoos lovers maar ook voor zij die van mousses houden. In elk geval : het is weer eens wat anders.

    Nodig :

    - 250 gr mascarpone
    - 2 eieren
    - 10 speculoosjes van Lotus
    - 1 soeplepel suiker

    Werkwijze :

    De speculoosjes fijnmalen in de Tupperware kaasmolen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. En de eigelen + suiker mixen in de 2 liter maatbeker van Tupperware. Hierbij de mascarpone voegen en weer goed mixen of kloppen. Ook de fijngemalen speculoos toevoegen en als laatste voorzichtig het eiwit eronder spatelen met behulp van de spatel.

    Verdelen over kleine glaasjes en in de ijskast laten opstijven.


    Laat het U smaken, en misschien nog een ideetje voor morgen op Moederdag te serveren ! 










    11-05-2013 om 17:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, spatel, kaasmolen
    >> Reageer (0)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egel van fruit
    Een egel gespot in mijn tuin.....;) zou ik kunnen schrijven...... wel leuk om bv. op een woensdagnamiddag met de kinderen als fruithapje te maken. Met behulp van het nieuwe klein reverso vergietje van het tupperware allegra gamma heb ik mijn druifjes gewassen en nadien in het kommetje laten uitlekken. Met behulp van de dunschiller heb ik mijn peer geschild.
    Verder heb ik met de tandenstokers de druifjes op de peer geprikt, voor het neusje een blauwe en voor het lichaam de groene druiven. De ogen zijn gemaakt van 2 kruidnagels.

    Dus al wat je nodig hebt is :

    - een peer
    - groene druiven
    - blauwe druif
    - 2 kruidnagels
    - reverso vergiet + kommetje (ook ideaal voor aarbeien in af te spoelen)
    - dunschiller


    en wat fantasie ;) 










    07-05-2013 om 11:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:reverso kommetje Allegra gamma, dunschiller
    >> Reageer (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microwave Cheesecake
    U heeft het goed gelezen....een cheesecake voor 1 persoon gemaakt in de microgolf. Na mijn eerder gepost recept van cupcake, chocolate chip cookie voor 1 persoon nu dus een cheesecake.

    Makkelijk te maken in 2 1/2 minuut tijd maar dan wel wat geduld uitoefenen vooraleer te degusteren want hij moet toch wel een tijdje in de koelkast om koel te zijn en op te stijven. Maar uw geduld zal beloond worden ;))

    Nodig :

    - 60 gr roomkaas
    - 2 theelepels zure room
    - 1 ei
    - 1/2 theelepel citroensap
    - 1/4 theelepel vanille extract (home made)
    - 2 tot 4 theelepels suiker naargelang uw smaak
    - optie : wat diepvries frambozen of aardbeien of chocoladeparels naar smaak

    Werkwijze :

    Bovenstaande ingrediënten allen te samen mengen in een kommetje en dan 1 minuut op 650 Watt zetten in de microgolf. Even uithalen en eens mee schudden, terug 1 minuut op 650 Watt zetten, weer uithalen en eens mee schudden, dan nog 30 seconden terugzetten op 650 Watt en klaar. Indien uw microgolf niet dezelfde wattage heeft moet je gewoon kijken dat de bovenkant van het mengsel begint te bubbelen, wanneer dit gebeurt onmiddellijk eruit nemen en klaar.

    Het kommetje dan nog 2 uren in de koelkast plaatsen om te laten koud en stijf worden. Eventueel afwerken met speculooskruimels op de bovenkant. Geniet ervan en zet nu niet dat het moeilijk is. 














    05-05-2013 om 13:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Danette met petit beurre smaak
    Hier in België kennen we eigenlijk alleen maar vanille en chocoladesmaak het best, in Frankrijk daarentegen kent men zoveel meer smaken en ééntje daarvan is ook een beetje mijn favoriet nl...die met de petit beurre smaak.  Zodoende ben ik gaan experimenteren en kan ik jullie vandaag ook dit receptje meedelen.

    Nodig :

    - 600 ml halfvolle melk
    - 1 dl room
    - 50 gr suiker
    - 15 gr maïzena
    - 70 gr petit beurre koekejes (ong. 10 koekjes)

    Werkwijze :

    De koekjes fijnmalen in het Tupperware kaasmolentje. De melk samen met de room in het microplus schenkkannetje doen en hierbij de gemalen koekjes doen. Zorg dat een een beetje melk giet (ong. 1 dl) in de shaker om samen met de maïzena en suiker te kunnen los schudden. De schenkkan zet u 4 minuten op 800 Watt in de microgolf. Dan de binding bijvoegen, goed roeren en nog 1 minuut terugzetten op 800 Watt.
    De pudding is nu klaar en kan in de mooie glaasjes worden gegoten.

    Tip : indien u meer koekjes zou nemen gaat de pudding dikker worden. Ook indien u meer maïzena zou gebruiken. Voor mij waren die 10 koekjes ideaal voor een goeie dikte naar mijn smaak.














    30-04-2013 om 15:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, kaasmolen, klopper, spatel
    >> Reageer (0)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart volgens het receptje van Jeroen Meus
    Dat ze lekker is moet ik zeker niet vertellen !

    Nodig voor de bodem :

    - 200 gr speculoos
    - 75 gr boter
    - 1 pakje boudoirs
    - een scheutje amaretto

    Voor de vulling :

    - 6 gelatineblaadjes
    - 250 ml slagroom
    - 125 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 1 kopje sterke koffie
    - een beetje ongezoete cacaopoeder

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water.
    Doe de boter in het schenkkannetje en zet even in de microgolf om ze te laten smelten. (1 minuut op 680 W)
    Hak de koekjes fijn in de turbomax of doe ze door het kaasmolentje en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm met een bakpapiertje en doe hierop de koekjes-boter mengeling. Druk aan met behulp van een soeplepel.

    Warm de tas koffie op in een tweede schenkkannetje en voeg er naar smaak een geut amaretto aan toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de koffie. Doe de room in de speedychef samen met de suiker en klop stijf. Voeg dan de mascarpone toe en meng zeer goed met de klopper verder of breng het over in de alles in één kan. Je mag zeker geen klontertjes meer zien. Schenk de afgekoelde koffie met gelatine nu ook bij het mascarponemengsel en blijf nog even mengen.

    De boudoirs daar snij je een stukje af zodat ze rechtop aan de rand van de springvorm staan met de gesuikerde kant naar buiten. Eventueel kan je de onderste randen even in de amaretto doppen.

    De mascarponevulling kan nu op de koekjesbodem worden gegoten. Ik heb hiervoor twee derde vulling erop gegoten, dan wat boudoirs erop gelegd en dan de overige vulling verder aangevuld.  Ik heb hier een vorm van 20 cm doorsnede goed mee kunnen vullen en had nog overschot voor 1 glas.

    De taart in de koelkast zetten voor ong. 3 uren.

    Juist voor het opdienen nog wat ongezoete cacaopoeder erover zeven en eventueel decoreren met chocolade koffieboontjes....

    Laat het weekend maar starten nu !

    Smakelijk 


















    26-04-2013 om 21:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella pudding type Danone
    Zin in lekkere pudding zoals die gekochte uit Danone potjes.....zeker even proberen dan.....

    Hij is gewoon heerlijk.....................

    En zo vlug klaar in het microschenkkannetje.

    Nodig :

    - 600 ml melk (halfvolle of volle naar eigen smaak)
    - 2 goed gevulde soeplepels maïzena
    - 4 goed gevulde soeplepels Nuttella choco


    Werkwijze :

    Doe 500 ml melk in de schenkkan samen met de choco en verwarm 2 minuten op 600 watt in de microgolf zodat alles choco is gesmolten. Doe de overige 100 ml melk samen met de maïzena in de shaker en schud op. Wanneer de choco gesmolten is, doorroeren en nog eens 4 minuten terugzetten op 800 Watt om de melk aan de kook te brengen. Dan de opgeloste maïzena toevoegen aan de kokende melk en goed roeren met de halve klopper. Nog 2 minuten terugzetten op 800 Watt en de pudding is klaar. In glaasjes gieten en in de ijskast laten verder opstijven. Deze pudding is niet zo'n stijve als gewoonlijk maar eerder zoals de gekochte potjes en dat lusten ze hier wel heel graag ;))








    19-04-2013 om 15:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, halve klopper, shaker
    >> Reageer (1)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitig hapje
    Waarom de kinderen is niet verrassen op een fruitig hapje in de vorm van een leuk figuurtje...... met behulp van het tupperware tomatenmesje of groentenmesje en een snijplank is dat zo gebeurd....wedden dat het bord snel leeg zal zijn.

    Nodig :

    - 1/2 peer
    - 1 stukje wortel
    - 12 blauwe druiven
    - een 30 tal witte druiven

    Werkwijze :

    Spoel het fruit eerst af in het allegra vergiet en neem dan de snijplank en het tomatenmesje. Snij de witte druiven op zijn langst door en de blauwe druiven gewoon in de helft maar dwars. De peer in de helft snijden volgens foto. De wortel met de dunschiller eerst schillen en dan een fijn reepje afsnijden en poten en een bekje vormen. Voor de oogjes gebruik je een blauwe druif waar je 2 kleine cirkeltjes uitsnijdt. Neem een mooi bordje en schik het fruit volgens foto. 


    Veel plezier ermee en laat het smaken !






    18-04-2013 om 10:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:tomatenmes, groentenmes, dunschiller, snijplank, allegra vergiet
    >> Reageer (0)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse met een coulis van aardbeien
    Leuk dessertglaasje en lekker natuurlijk ! Voor minder doe ik het niet ;))


    Nodig : 

    - 100 gr witte chocolade
    - 2 dl ijskoude room
    - 2 eieren
    - 8 aardbeien
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 blaadje gelatine
    - paar blaadjes citroenmelisse


    Werkwijze :

    Smelt de witte chocolade in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven. Doe het 1 minuut op 400 watt in de microgolf roer en opnieuw..tot dat de chocolade gesmolten is. 

    Ondertussen de room stijfkloppen. En de eiwitten stijfkloppen. Het gelatineblaadje laten weken in koud water, uitknijpen en smelten in een klein beetje water.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, de stijfgeklopte room toevoegen en 1 eigeel. Goed roeren en dan de stijfgeklopte eiwitten toevoegen en het verwarmde opgeloste gelatineblaadje.

    In kleine glaasjes doen en in de ijskast laten opstijven. De aardbeien wassen en ontdoen van het kroontje...fijnhakken in de turbomax of quickchef samen met 1 zakje vanillesuiker. Als de chocomousse stijf is, de aarbeiencoulis hierover doen en afwerken met een blaadje citroenmelisse.














    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien in witte chocolade
    Eergisteren op de markt van Pont St. Esprit een berg aardbeien gekochten (2 kg) omdat ze er zo heerlijk uitzagen. Enkele ervan heb ik gisteren verwerkt tot deze kleine lekkernij !!

    Nodig :

    - verse aardbeien
    - witte chocolade

    Werkwijze :

    Was de aardbeien maar laat het kroontje er wel aanzitten. Indien je dit toch wilt verwijderen gebruiken dan kleine stokjes zoals op de foto.
    Doe een stuk witte chocolade van 200 gr in kleine stukjes en in het microplus schenkkannetje. Zet dit in de microgolf ong. 1 minuut op 400 Watt. Roer en zet weer terug. Roer weer en zet weer terug totdat alle chocolade gesmolten is.
    Neem de aardbeien één voor één en dompel ze in de gesmolten chocolade.
    Leg ze dan op vetvrij papier om ze te laten opstijven.

    Een echte lekkernij !















    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (1)
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasnestjes
    Deze chocoladenestjes zijn super gemakkelijk te maken in de mini tartelettevorm en dienen als decoratie voor op mijn paasgebak.

    Nodig :

    - mini tartelettevorm
    - een handvol all bran (ontbijtgranen)
    - pure chocolade

    Werkwijze :

    De chocolade smelten in de microplus schenkkan op een lage wattage in de microgolfoven. Telkens 1 minuten en tussenin even roeren. Als de chocolade gesmolten is, de all bran eronder mengen en in de mini tartelettevorm doen. Een uurtje in de koelkast zetten en de paasnestjes ontvormen uit de siliconen mini tartelettevorm. Hierop enkele kleine suikereitjes leggen en je hebt iets superleuks voor op je paasgebak te presenteren.













    31-03-2013 om 20:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drijvend eilandje met amandelmelk
    Een franse klassieker maar oooh zo lekker....deze keer niet met koemelk maar met amandelmelk klaargemaakt... In één woord verrukkellijk en zeker de snelle manier van bereiden.

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 1/2 l amandelmelk
    - 100 gr suiker
    - 1 vanillestokje
    - 1.5 koffielepeltje vanillepuddingpoeder

    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 crescendomaatje (het allerkleinste) zout of 1 mespuntje

    Werkwijze :

    De 3 eiwitten samen met mespunt zout + vanillesuiker in de speedychef doen en stijfkloppen. Ondertussen de eigelen samen met de suiker in het schenkkannetje doen en goed met de klopper mengen. De zaadjes uit de vanillestok schrapen en bij het eimengsel doen als ook de vanillepuddingpoeder. Goed mengen en de 1/2 l amandelmelk toevoegen. Alles onderéén mengen en in de microgolfoven zetten op 800 Watt gedurende 2.3 minuten. Goed doorroeren met de halve klopper en opnieuw 2 min. 30 sec. op 800 Watt in de microgolf zetten. Nog eens doorroeren en koud laten worden in de koelkast. De crème dikt vanzelf verder in.

    De stijfgeklopte eiwitten ook in een microgolfkommetje doen en 40 seconden op 800 Watt zetten. Wanneer de crème koud is in schaaltjes verdelen en hierop 2 quenellen van stijfgeklopt eiwit scheppen ( quenellen = met 2 soeplepels eiwit scheppen en de lepels over elkaar wrijven zodat je 2 vormpjes bekomt zoals op de foto) 

    Als afwerking met caramelsaus juist voor het serveren straalsgewijs over de eiwitten/crème gaan en tenslotte afwerken met geroosterde amandelschilfers .


















    21-03-2013 om 20:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, speedychef
    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu noir de noir
    Heerlijk dessertje dat ik gisterenvoormiddag nog eens heb gemaakt. 

    Nodig :

    - 250 gr mascarpone
    - 3 eieren
    - 3 soeplepels fijne witte suiker
    - 1/4 pak boudoirkoekjes
    - 1 tas sterke koffie
    - 200 gr Côte d'or pralinéchocolade
    - 1 soeplepel cacaopoeder

    Werkwijze :

    De eidooiers samen met de suiker kloppen tot het verbleekt. De mascarpone toevoegen en terug goed onder elkaar mengen.  Het eiwit stijfkloppen in de speedychef en bij de mascarpone voegen. De chocolade smelten in het schenkkannetje op een lage wattage (350 w). De koekjes in de sterke koffie dompelen en op de bodem van een glaasje leggen. Een laagje mascarponemengsel opdoen dan een laagje gesmolten chocolade. Weer wat koekjes die in koffie zijn gedompeld en weer mascarpone, weer wat gesmolten chocolade en zo verder gaan tot het glaasje vol zit. Afwerken met wat cacaopoeder. En in de ijskast bewaren.

    Hmmmmm...................












    19-03-2013 om 11:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Brûlée
    Een heerlijk Frans nagerecht dat ik deze voormiddag nog eens gemaakt hebt......

    Nodig :

    - 1/2 liter room
    - 1/2 liter melk
    - 100 gr suiker
    - 1 vanillestokje
    - 6 eierdooiers

    Werkwijze :

    Melk + room + overlangs doorgesneden vanillestokje in een kookpot doen en aan de kook brengen.  Zorg dat je goed de zaadjes uit de vanillestok hebt geschraapt met behulp van een aardappelmesje. Eierdooiers + suiker kloppen tot het mengsel verbleekt.  De gekookte melk + room al roerend op het eierdooiermengsel gieten en goed blijven roeren.  De vanillestok wel verwijderen.
    Het mengsel in ondiepe schaaltjes gieten die ovenbestendig zijn. De schaaltjes op hun beurt in diepste ovenschaal zetten zoals op foto en in de oven zetten. Met een gietertje nu warm water gieten in de ovenschaal zodat de potjes au bain marie kunnen garen.  Op op 170 °C gedurende 40 minuten.

    Juist voor het opdienen een beetje ruwe rietsuiker of bruine suiker op de potjes doen en met de brander even laten carameliseren. Wie zo geen toestelletje heeft kan de potjes ook even onder de grill plaatsen.

    Simpel maar enorm lekker nagerechtje !














    12-03-2013 om 13:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse plattekaastaart met speculoos en ananas
    Lang geleden dat ik ze nog gemaakt had...deze heerlijke frisse taart.

    Nodig :

    - 200 gr speculoos (of andere zandkoekjes naar smaak kan ook)
    - 70 gr boter voor de bodem

    - 200 gr philadephiakaas (ik gebruikte hier St. Môret omdat ik de andere niet vond, ben niet in België)
    - 1 dl water
    - 1 citroen
    - 8 soeplepels suiker
    - 2 pakjes vanillesuiker
    - 250 ml room
    - 5 blaadjes gelatine van 2 gr elk
    - 8 schijven ananas

    Werkwijze :

    Verkruimel de speculoos en smelt de boter in het microplus schenkkannetje gedurende 1 minuut op 800 W. Meng de koekkruimels samen met de boter en doe die alles op de bodem van een springvorm.

    Week de gelatineblaadjes in 1 dl water. En laat ze nadien smelten hierin op het vuur. Water mag niet koken !  Voeg dan de suiker erbij.  Laten afkoelen.  Ondertussen de kaas opkloppen met het sap van de citroen plus de vanillesuiker. Dit gaat gemakkelijk met de menglepel. De afgekoelde gelatine nu bij het kaasmengsel voegen en goed roeren. De room stijfkloppen en onder de kaasmassa doen samen met de in stukjes gesneden ananas.   Het mengsel nu storten op de  koek bodem. Enkele uurtjes in de koelkast zetten om te laten opstijven.  Nadien garneren met ananas + toefjes slagroom en/of chocolade.
















    15-02-2013 om 18:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokka roomijs
    Zelf een ijsje maken is met dit receptje echt kinderspel. Vlug klaar, gemakkelijk en lekker.....dat wil iedereen.

    Nodig :

    - 2 dl room
    - 2 dl melk
    - 50 gr eidooiers ( voor mij waren dat er 2.5 )
    - 50 gr suiker
    - 4 gr oploskoffie of mokka essence


    Werkwijze :

    Kook de melk, koffie, room op.  Mix ondertussen de eidooiers samen met de suiker en giet het warme mengsel ervoer. Goed mengen ondertussen.  Laat indikken op een middelmatig vuur, koel af en laat nog wat rusten. Draai tot ijs in de ijsmachine. (bij mij was dit een half uurtje). Afhankelijk van je apparaat.
















    12-02-2013 om 22:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs