Heerlijk dessertje dat ik gisterenvoormiddag nog eens heb gemaakt.
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 3 eieren
- 3 soeplepels fijne witte suiker
- 1/4 pak boudoirkoekjes
- 1 tas sterke koffie
- 200 gr Côte d'or pralinéchocolade
- 1 soeplepel cacaopoeder
Werkwijze :
De eidooiers samen met de suiker kloppen tot het verbleekt. De mascarpone toevoegen en terug goed onder elkaar mengen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef en bij de mascarpone voegen. De chocolade smelten in het schenkkannetje op een lage wattage (350 w). De koekjes in de sterke koffie dompelen en op de bodem van een glaasje leggen. Een laagje mascarponemengsel opdoen dan een laagje gesmolten chocolade. Weer wat koekjes die in koffie zijn gedompeld en weer mascarpone, weer wat gesmolten chocolade en zo verder gaan tot het glaasje vol zit. Afwerken met wat cacaopoeder. En in de ijskast bewaren.
Hmmmmm...................





|