- 1 konijn, in stukken gesneden (ongeveer 1.5 kg.) - 6 el olijfolie - 2 teentjes knoflook, geperst - 4 takjes verse dragon, de blaadjes fijngehakt - 1 ui, in ringen - 2 dl. droge witte wijn - 12 kerstomaatjes - peper en zout - peterselie en salie ter versiering
De stukken konijn wassen en droogdeppen. Vier eetlepels olijfolie mengen met een koffielepel versgemalen peper. Knoflook en dragon mengen met de olie. De stukken konijn royaal inwrijven met dit mengsel.
De rest van de olijfolie verhitten en er de stukken konijn in aanbraden. De uiringen (eventueel verkleind) en even laten meefruiten. De wijn toevoegen, het geheel aan de kook brengen, afdekken en gedurende veertig minuten laten stoven op een middelmatig vuur. De kerstomaatjes vijftien minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout. De schotel bestrooien met toefjes peterselie en blaadjes salie.
Serveren met stokbrrod of ciabatta.
(Uit : Plus Magazine, october 07. Artikel : 'Viva Italia'.)