- 8 Jakobsvruchten - 15 gr. boter - 2 el olijfolie - 2 venkelknolletjes - 1/2 tl gemalen venkelzaad - 5 el Manzanilla sherry - 4 el olijfolie van uitstekende kwalteit - 1 teentje knoflook - 3 opgelegde ansjovisfilets - 1/2 tl citroenzeste
De boter samen met de olijfolie smelten in een pan met dikke bodem. Schijfjes venkel, het venkelzaad en de sherry toevoegen. Veertig minuten zachtjes laten stoven.
De Jakobsvruchten één minuut aan elke kant in wat olijfolie bakken, even laten afkoelen en in dunne schijfjes snijden.
De olijfolie verhitten en de ansjovis, de zeste en de fijngesneden knoflook roerbakken. De knoflook mag iets gebruind zijn.
De venkel op een sneetje geroosterd brood serveren, daarop de schijfjes Jakobsvrucht leggen en de ansjovis-knoflookolie erover druppelen.