Blinde vinken van konijn (4 p.)
- 4 mootjes konijnenrug - 1 dl droge witte wijn - 2 teentjes knoflook, gehakt - 1 ui, gesnipperd - 1 blaadje laurier - 4 plakjes bergkaas (Comte, Abondance, Gruyère,..) - 4 plakjes rauwe ham - boter of olie - een bol knoflook, de teentjes uit elkaar gehaald, niet gepeld
De mootjes konijnenrug gedurende een uur laten marineren in de witte wijn samen met de knoflook, de ui en het laurierblaadje. Uit de marinade halen, droogdeppen en kruiden met peper en zout.
De mootjes verpakken in een plakje kaas en een plakje rauwe ham. Opbinden met keukentouw.
De blinde vinken rondom aanbraden in boter of olie. De ongepelde knoflookteentjes toevoegen. De gezeefde marinade en een kopje water erbij schenken, afdekken en dertig à veertig minuten zacht laten stoven.
(Libelle, 25/10/07)
|