- 1/2 l. ossenstaartbouillon - 1/2 kg. gekookte ossenstaart, gehakt - 2 eieren - 2 el platte peterselie, gesnipperd - 2 el sherryazijn - 10 gelatineblaadjes - peper en zout
De eieren hard koken, laten schrikken in koud water. Pellen, de eiwitten en de dooiers apart fijnhakken.
De gelatine tien minuten in koud water weken en uitknijpen. Laten oplossen in de warme bouillon. De gelei op smaak brengen met peper, zout en de sherryazijn. Een weinig gelei in vormpjes gieten en laten opstijven. De vormpjes verder opvullen met een laagje eiwit, eigeel, gelei, vlees, gelei, peterselie, gelei. Elke geleilaag telkens wat laten opstijven.
In de koelkast plaatsen tot de timbaaltjes helemaal opgesteven zijn. Serveren met een slaatje en een lichte vinaigrette.
(Feeling10/07. Artikel : 'Herfstgerechten voor elke dag')