- 1 kg. hertengoulash - 75 g. boter - 2 glazen rode wijn - bouquet garni (1/2 prei, 1/2 ui, 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1/2 el peperkorrels, de stelen van 1 bosje peterselie) - 1 l. wildfond - 5 teentjes knoflook - 100 gr. spek in dobbelsteentjes - 250 gr. gemengde groenten (winterwortel, courgette, champignons,...), in plakjes en/of reepjes - peper en zout
Vijfentwintig gram boter verhitten en hierin het vlees aanbakken. Blussen met de rode wijn. Het vlees samen met het bouquet garni en de fond in een grote braadpan doen.
Opnieuw vijfentwintig gram boter verhitten en de gesnipperde knoflook goudgeel en glazig fruiten. Het spek toevoegen en krokant bakken. Alles toevoegen aan het vlees. Aan de kook brengen en op laag vuur onder deksel in anderhalf uur gaar stoven. Het bouquet garni verwijderen.
De volgende dag de stoofpot op laag vuur terug opwarmen. Regelmatig doorroeren.
Vijfentwintig gram boter verhitten en de groenten beetgaar bakken. Toevoegen aan het vlees. Op smaak brengen met peper en zout.