- 1/2 kop jonge jenever - 1/2 kop water - 4 pakjes Petit Beurre-koekjes - chocoladeschilfers
voor de crème au beurre : - 250 gr. poedersuiker - 250 gr. zachte boter - 1 ei - 2 cl. zeer sterke lauwwarme koffie
De ingrediënten voor de crème au beurre, behalve de koffie, bij elkaar doen en gedurende twee minuten goed kloppen met de mixer. De lauwwarme koffie toevoegen en opnieuw twee minuten kloppen. Laten rusten.
De jenever met het water mengen en de koekjes er enkele seconden in onderdompelen. Een eerste laag koekjes op een taartschotel leggen en bestrijken met een dun laagje crème au beurre. Afdekken met een tweede laagje koekjes, en opnieuw crème au beurre. Zo verder gaan tot de koekjes op zijn.
De taart helemaal insmeren met de rest van de crème au beurre (een teveel aan crème au beurre kan gemakkelijk ingevroren worden) en afwerken met chocoladeschilfers.
Een dag koel wegzetten. De taart is 's anderendaags op haar best.
(Uit : 'De keuken van ons moeder'. Filip Verheyden en Tony Le Duc. Homarus)