Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fictiereeksen
    www.bloggen.be/fictier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    boekelder3
    www.bloggen.be/boekeld
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    runescap
    www.bloggen.be/runesca
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    koureurken
    www.bloggen.be/koureur
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme bollen met tomaten en kaas

    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    ·         12 voorgebakken grote witte (sesam)bollen;

    ·         80 g boter;

    ·         2 eetl. fijngehakte peterselie;

    ·         zout,

    ·         versgemalen witte peper

    ·         24 dunne plakken jonge of jongbelegen Goudse kaas, samen ca. 300 g;

    ·         4 grote Hollandse trostomaten, ontveld, in plakken gesneden.

     

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de bollen overlangs open. Vermeng zachte boter met wat peterselie, zout en peper.

    Bestrijk de snijhelften van de bollen ermee. Beleg alle snijhelften met passend gesneden plakken kaas. Beleg de onderste helften met plakken tomaat. Strooi wat zout en peper erover. Klap de bollen daarna dicht. Druk alles vrij stevig aan. Van kaas en tomaten mag aan de buitenkant van de bollen niets te zien zijn.

    Bak de bollen in de reeds hete oven af zoals op de verpakking is aangegeven (circa 8 minuten). Dien de bollen zo warm mogelijk op.


    » Reageer (0)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten Parmentier

    Ingrediënten:

    • 16 grote stevige Hollandse pruimtomaten;
    • zout,
    • 2 kleine eieren (nr. 4);
    • 2 eetl. groene pesto, uit potje;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 600 g puree van gekookte aardappelen;
    • versgemalen witte peper;
    • ca. 100 g fingeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas;
    • ca. 60 g boter.

     

     

    Bereidingswijze:

    Snijd van de tomaten bij de steelaanzetten kapjes af. Snijd aan de andere kanten van de tomaten dunne plakjes af zodat ze na het vullen rechtop blijven staan. Hol de tomaten zoveel mogelijk uit. Bestrooi de tomaten aan de binnenzijden met wat zout. Zet ze daarna omgekeerd op een stuk keukenpapier. Klop de eieren los en voeg ze samen met pesto, peterselie en de helft van de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Vul de tomaten, net niet helemaal tot de bovenranden, met het mengsel. Bestrooi de vullingen met de rest van de kaas. Leg er flintertjes boter op. Plaats de tomaten dicht naast elkaar in een met olie of boter bestreken ovenvaste schaal. Schenk 2 deciliter bouillon of water in de schaal. Plaats de schaal in het midden van de reeds tot 180°C voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven zodra zich op de vullingen een goudbruin korstje heeft gevormd.


    » Reageer (0)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-kipcocktail

    Ingrediënten

    • 1 potje witte asperges (315 ml)
    • 8 blaadjes kropsla
    • 1 schaaltje kipfilet fumé (ca. 150 g)
    • 1/2 zakje verse bieslook (à 25 g)
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels volle yoghurt
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 eetlepel sherry

    Bereiden

    Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Sla wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Bieslook fijnknippen. Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges en kip mengen met saus. Sla in vier (glazen) schaaltjes leggen. Asperge-kipmengsel erover verdelen. Bestrooien met bieslook. Lekker met geroosterd brood en roomboter

     

  • voorgerecht
  • bereiden 10 min
  • 4 personen

  • » Reageer (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zomersoep met groenten

     

    Ingrediënten:

    ·         125-150 g schelpjesmacaroni;

    ·         zout;

    ·         3 tabletten voor groente­bouillon;

    ·         750 g fijngesneden verse soepgroenten;

    ·         2 eetl. allesbinder;

    ·         2 eetl. grof gehakte peterselie;

    ·         1 eetl, fijngesneden bieslook;

    ·         1 eetl. fijngesneden verse kervel, evt. uit potje;

    ·         4 eieren, hardgekookt, in plakjes;

    ·         ca. 100 g fijngeraspte belegen Goudse kaas.

     

    Bereidingswijze:

    In de soep wordt schelpjesmacaroni verwerkt. Omdat vrijwel iedere fabrikant andere

    kooktijden aangeeft is het verstandig om de pasta van tevoren in water (beet)gaar te koken.

    Kook de schelpjesmacaroni zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de schelpjes in een zeef uitlekken en spoel er vervolgens een royale

    hoeveelheid koud water over. Laat de pasta opnieuw uitlekken. Breng 11/2 liter water aan de kook. Laat de bouillontabletten er in oplossen. Voeg de soepgroenten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Strooi tuinkruiden en allesbinder erover. Roer alles krachtig door. Voeg daarna de pasta toe. Houd de soep tegen de kook aan. Leg in elk van de grote soepkommen of -borden een in plakjes gesneden ei. Schep de soep erover.

    TIP: geef de geraspte kaas er apart bij.

    Dien warm en knapperig (evt. zelf afgebakken) stokbrood erbij op.

                                                     


    » Reageer (0)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosvruchtenbavarois met witte chocolade

    Ingrediënten

    • 75 g witte chocolade, in stukjes
    • 5 blaadjes gelatine
    • 1 bak bosvruchten (diepvries, 300 g)
    • 75 g witte basterdsuiker
    • 125 ml slagroom
    • 100 ml volle yoghurt
    • 150 g verse blauwe bessen
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Materialen

    • bakpapier
    • staafmixer of keukenmachine
    • ronde eenpersoonsschaaltjes, ingevet

    Voorbereiden

    Chocolade in magnetron op 350 watt in ca. 2 min. laten smelten, elke 30 sec. even omroeren. Gesmolten chocolade met spatel op bakpapier dun uitstrijken (ca. 2 mm dik), in koelkast laten afkoelen en hard laten worden. Gelatine 5 min. in koud water weken. Bosvruchten in keukenmachine of met staafmixer pureren. Puree eventueel boven kom met pollepel door fijne zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Suiker door vruchtenpuree mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje 3 el water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin laten oplossen. Gelatine door bosvruchtenpuree roeren. Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er voorzichtig door spatelen. Mengsel in schaaltjes schenken en in koelkast in minimaal 3 uur laten opstijven.

    Bereiden

    Bakpapier van chocolade trekken en chocolade met mes in ongelijkmatige puntige driehoeken snijden of in stukken breken. Bavarois op bordjes keren. Chocolade in bavarois steken. Bessen erover verdelen. Bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker bestrooien.


    » Reageer (0)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair evenement Amuse Me in Vlissingen

    VLISSINGEN - Tien Vlissingse restaurants hebben de handen ineen geslagen voor het nieuwe culinaire evenement Amuse Me Vlissingen.

    In het pinksterweekeinde, van zaterdag 30 en zondag 31 mei, presenteren de restaurants zich via hun amuses (kleine gerechtjes).

    Gasten kunnen langs de verschillende restaurants wandelen, waar ze per persoon drie amuses en een glas wijn krijgen. Ze betalen daarvoor 9,95 euro per persoon, per restaurant.

    Het idee voor het Amuse Me evenement komt van René Willems van Culi Consult Kookstudio aan de Nieuwendijk. "Vlissingen heeft een boel leuke restaurants, maar ze zijn best onzichtbaar. Door samen te werken, kunnen we allemaal ons visitekaartje afgeven. En wat is een beter visitekaartje dan de amuse? Door dit evenement kunnen bezoekers niet alleen zien wat voor restaurants er in Vlissingen zijn, maar ook wat ze in huis hebben", aldus Willems.

    Coquilles, scheermesjes, oesters, vleesgerechtjes maar ook Griekse en Zuid-Amerikaanse hapjes zijn er te proeven. Want doordat de deelnemende restaurants uiteenlopen wat betreft menukaart en stijl, belooft Amuse Me Vlissingen een gevarieerd culinair weekeind te worden. De deelnemers zijn Het Arsenaal, De Vissershaven, eetcafé Roots, Small Talk, Parc Central, Soif, Culi Consult Kookstudio, Rio Grande, De Gecroonde Liefde en Kreta.

    Op 5 mei gaat de website www.amuseme.nl online.

    door Miriam van den Broek.

    » Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde editie 'Culinair uit je dak'
    Onder het motto 'Culinair uit je dak', kunnen jongeren van 18 tot en met 23 jaar van maandag 22 tot en met zondag 28 april weer goedkoop dineren bij alle 34 restaurants van Alliance Gastronomique.

    Tijdens deze week kunnen de jongeren dan een viergangendiner (inclusief champagne-aperitief, wijn en koffie) krijgen voor 42 euro. Dit omdat Alliance Gastronomique 42 jaar bestaat.

    Kennismaking
    Het is de derde editie van 'Culinair uit je dak'. Het restaurantsamenwerkingsverband lanceerde deze campagne in 2007 om jongeren kennis te laten maken met talentvolle topkoks, gastvrouwen en gastheren (die samen 32 Michelinsterren vertegenwoordigen).

    Reserveren
    Reserveren kan rechtstreeks bij het Alliance-restaurant onder vermelding van 'Culinair uit je dak'. Klik hier voor een overzicht van alle aangesloten restaurants. Het aantal te reserveren plaatsen is beperkt.

    BRON

    » Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassneetjes met tomaten
    Voor 12 stuks:   
    12 sneetjes wit                                                Bestrijk de sneetjes aan weerszijden met boter.
    (casino)brood;                                                 Bak de sneetjes in een hete droge koekenpan
    ca. 75 g boter;                                                 aan weerszijden goudbruin. Leg de sneetjes op
    12 plakken jonge Goudse                               een bakplaat. Beleg de sneetjes met op maat
    kaas, ca. 225 g;                                                gesneden plakken kaas. Er mag geen kaas
    4 grote Hollandse                                            buiten het brood uitsteken. Schik op elk
    trostomaten, ontveld, in                                  sneetje 2-3 plakken tomaat.
    plakken gesneden;                                           Schep bacon of ontbijtspek, geraspte kaas,
    150 g bacon of ontbijtspek,                            knoflook en peterselie luchtig door elkaar.
    tot kruimels gehakt;                                        Verdeel het mengsel over de sneetjes.
    100 g geraspte (extra)                                     Plaats de bakplaat (niet al te dicht) onder een
    belegen Goudse kaas;                                     reeds hete grill en wacht tot de geraspte kaas
    2-3 teentjes knoflook,                                     grotendeels is gesmolten. Dien de sneetjes zo
    uitgeperst; 1 eetl. fijnge-                                 warm mogelijk op.
    hakte peterselie.  

    » Reageer (0)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.Pellegrino Fashion Food Brussels 24 en 25 april 2009 – Jubelpark.

    Na Gent, Knokke en Antwerpen meert San Pellegrino Fashion Food voor zijn negende editie opnieuw aan in Brussel.

    Ook dit jaar, met de medewerking van VO Event, pakt Arnaud de Meester, de bedenker van Fashion Food, flink uit. Kwestie zoveel mogelijk liefhebbers van een goede keuken tevreden te stellen.

    San Pellegrino Fashion Food is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een mijlpaal in de hedendaagse gastronomische levenskunst. Dit jaar palmt het event het Jubelpark in, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een reusachtig restaurant met plaats voor meer dan achthonderd tafelgenoten.

    San Pellegrino Fashion Food 2009 beroert, trouw aan zijn geschiedenis, alle zintuigen en stelt de keuken, de producten, de knowhow van de chefs en de zorgvuldig geselecteerde restaurateurs op de voorgrond. En dat in een ontspannen, verfijnde en feestelijke sfeer.

    Dankzij de ondersteuning van San Pellegrino, krijgt het evenement een geheel nieuwe uitstraling. Doorheen tien volledig ingerichte keukens maken bekende chefs hun beste specialiteiten klaar in het bijzijn van de bezoekers, geïnspireerd op een specifiek thema. De tafelgenoten assisteren de voorbereidingen en maken hun keuze – ze eten naar believen. Zo beschikt u over alle ingrediënten voor twee onvergetelijke avonden waarbij de deelnemers een ongeëvenaarde nomadische reis maken in een wereld van cultuur en smaak.

    24 april staat in het teken van Italië. Tien van de meest toonaangevende Italiaanse restaurants stellen er in real time hun knowhow voor aan liefhebbers van de “goede keuken”. Op 25 april vindt er een decorwisseling plaats en is het de beurt aan de rijkheid van zeeproducten, met tien protagonisten die tot de top van de “maritieme scene” horen!

    San Pellegrino Fashion Food is een ware culinaire ervaring, internationaal gericht, met het accent op contemporaine gastronomie: veeleisend, creatief, maar steeds nabij en toegankelijk. Dit is de gelegenheid bij uitstek waar liefhebbers twee avonden lang kennismaken met een waaier van uitzonderlijke producten, chefs en buitengewone restaurants, zoals Jaloa, Bocconi, Maison du Bœuf, Quincaillerie, Tutto A Posto, Mamma Roma, Frères Romano, Cosi, Wasabi...

    Persdienst

    Karolien – tel : 02/ 340 92 44 – voice5@voice.be

    Praktische info

    S.Pellegrino Fashion Food 2009
    Jubelpark 11
    1000 Brussel
    www.fashionfood.be

    Vrijdag 24 april : Blik op bella Italia.
    Zaterdag 25 april : De rijkdommen van de zee.

    Van 19u00 tot 21u00 : cocktail en ontdekking
    Vanaf 21u00 : live keuken en degustatie naar believen.

    Prijs per persoon en per avond :

    1. 38€ in voorverkoop (via website)
    2. 45€ ter plaatse.

    Dankzij deze forfaitaire toegangsprijs (exclusief dranken), inclusief cocktail, eet u in maar liefst tien restaurants voor de prijs van één.

    Gratis parking ter plaatse.


    » Reageer (0)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelquiche


     

     

    Ingrediënten:

    • 4 eetl. olijfolie;
    • 4 eetl. droog kruim van witbrood (geen paneer­meel);
    • 3 eieren;
    • 1 ¾  dl droge witte wijn, bijv. Chardonnay;
    • zout; versgemalen witte peper;
    • 600 g grote gekookte aardappelen, eerst in plakken en daarna in reepjes gesneden;
    • 2 grote rode paprika's, bj voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden;
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 12 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • 4 eetl, fijngeraspte oude (Edammer of Parmezaanse) kaas.

     

    Bereidingswijze:

    Bestrijk bodem en wand van een quichevorm of ovenvaste schaal met een kwastje met olijfolie. Bestrooi bodem en wand met broodkruim. Schud overtollig broodkruim uit vorm of schaal. Klop in een kom eieren en wijn los. Voeg wat zout, peper en knoflook toe. Roer alles krachtig door. Schik de helft van de aardappelreepjes op de bodem van vorm of schaal. Sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Schep de rest van de aardappelen, paprika's, tomaten, olijven en basilicum luchtig door elkaar. Spreid alles over de aardappelen in de schaal uit. Schenk het eimengsel erover. Bestrooi alles met geraspte kaas en sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Plaats de schaal in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven. Bak de aardappelquiche niet veel langer dan 20 minuten. Dien de warme quiche in de schaal op.

    TIP: geef komkommersalade erbij.

     


    » Reageer (0)
    02-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met tuinkruiden


     

     

    Ingrediënten:

    • 600 g zeewolf, 4 plakken;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • ca. 3 eetl, bloem, gezeefd; 4-5 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 60 g boter;
    • 1 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • 5 eetl. visfond, uit potje;
    • 3 eetl. droge witte wijn;
    • 1 eetl. droge witte vermout (Noilly Prat);
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
    • 2 eetl. Fijngesneden bieslook.

     

    Bereidingswijze:

    Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de plakken droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Wentel ze door wat bloem. Schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis er in 6-7 minuten aan weerszijden goudbruin in. Laat de vis even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Verhit de boter in een pannetje en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Roer er knoflook door en voeg na 1 minuut visfond, witte wijn, witte vermout, peterselie en kappertjes toe. Roer alles door. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Leg de plakken vis op voorverwarmde borden. Schep het sausje met tuinkruiden en kappertjes op de vis.

    Bestrooi de gerechten daarna met bieslook.

    TIP: geef er gemengde salade en gebakken kleine aardappeltjes of warm en knapperig stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool en broccoli `klassiek'

    Ingrediënten:

    • ca. 400 g bloemkool- en 300 g broccoliroosjes;
    • zout,
    • ca. 75 g boter;
    • 45 g bloem, gezeefd, 3 dl melk;
    • 11/2  theel. (kruiden)bouillonpoeder,
    • 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes);
    • 100 g geraspte (extra) belegen Goudse kaas;
    • 3 eetl. droog kruim van witbrood.

     

    Bereidingswijze:

    Kook de beide soorten roosjes, elk apart, in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd niet veel langer dan 10 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Houd het kookvocht van de broccoli apart. Maak een roux van 50 gram boter en de bloem. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en een gladde vrij dikke saus is verkregen. Voeg nog zoveel van het kookvocht toe tot de saus wat soepeler is geworden. Voeg 75 gram geraspte kaas toe.

    Blijf zo lang roeren tot de kaas volledig in de saus is opgenomen. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van een met boter bestreken ovenvaste schaal. Schik de broccoliroosjes erop. Schenk de kaassaus erover. Schep de rest van de geraspte kaas en het broodkruim luchtig door elkaar. Bestrooi het gerecht er mee en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 220°C voorverwarmde oven. Laat er in circa 12 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken.

    TIP: geef warme en knapperige (zelf afgebakken) witte of bruine pistolets erbij.

                   


    » Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken op sterrenniveau tijdens Nationale Kookstudio Week 2009
    Kookliefhebbers opgelet: de beste kookstudio's van Nederland en Vlaanderen openen de deuren van 20 t/m 26 april tijdens de Nationale Kookstudio Week 2009. Met deelname van toonaangevende kookstudio's waaronder Librije’s Kookatelier en Landgoed Wolfslaar is de tweede editie van deze promotieweek nu al een succes te noemen. Op de website van de Nationale Kookstudio Week staat het complete overzicht van deelnemende kookstudio’s en hun programma nu online.



    De promotie is nog maar net begonnen en de eerste kookstudio’s plannen al extra workshops. En dat is niet verwonderlijk, want je kunt voor uitzonderlijk lage prijzen tussen €10 en €30 euro een kookworkshop boeken. De komende weken zullen de deelnemende kookstudio’s zelf lokaal promotie doen om hun deelname kenbaar te maken. Het programma loopt uiteen van kookworkshops voor de allerkleinsten (vanaf zes jaar) tot kookles op sterrenniveau. Kies uit tientallen keukens van Italiaans tot moleculair koken op locaties in heel Nederland en Vlaanderen!

    Tijdens de Nationale Kookstudio Week 2009 is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de keuken van een kookstudio en om actief deel te nemen aan het programma. Makkie Mulder, hoofdredactrice van foodmagazine delicious. beveelt deelname aan de Nationale Kookstudio Week 2009 van harte aan:



    Makkie Mulder: ‘Met een beetje hulp kan iedereen lekker en gezond leren koken. De Nationale Kookstudio Week is daarvoor een prachtig initiatief dat delicious. van harte ondersteunt. Het programma is laagdrempelig en er is altijd wel een kookstudio in buurt die meedoet. Wat een kans om het nuttige met het aangename te verenigen! Ik raad iedere Nederlander en Vlaming die zich op culinair vlak wil ontwikkelen aan om deel te nemen aan deze promotieweek.’



    Meedoen en inschrijven

    De Nationale Kookstudio Week 2009 vindt plaats van 20 t/m 26 april 2009, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Kosten voor deelname liggen tussen €10 - €30, afhankelijk van het geboden programma. Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen zich inschrijven, de kinderkookstudio's zijn speciaal uitgerust voor deze jonge kookenthousiastelingen. Op de website www.kookstudioweek.nl vind je de deelnemende kookstudio’s, hun programma en hoe je je kunt inschrijven.



    Organisatie

    De Nationale Kookstudio Week is de jaarlijks terugkerende promotieweek voor de kookstudiobranche. Met dit initiatief wil organisator Stichting European Cookery school Association (ECA) deze branche in de schijnwerpers zetten en de toegevoegde waarde van kookstudio's benadrukken.

    Over kookstudio’s

    In de afgelopen vijftien jaar is het aantal kookstudio’s in Nederland gegroeid van enkele tientallen tot inmiddels meer dan 400. Belgiė telt ongeveer 50 kookstudio's. In een kookstudio leer je in groepsverband onder begeleiding van een professionele kok hoe je zelf gerechten kunt klaarmaken, na afloop geniet je gezamenlijk van de zelfbereide maaltijd. In een tijd waarin gezonde voeding meer dan ooit in de belangstelling staat kunnen kookstudio’s een serieuze bijdrage leveren aan het verhogen van de kookkennis onder het grote publiek.



    De Nationale Kookstudio Week is een initiatief van Stichting European Cookery school Association (ECA) en wordt mede mogelijk gemaakt door VIKING, WINE-EVENTS, KookstudioJaarkaart, delicious. en Kookstudiogids.nl

    » Reageer (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met ham en tomaten


     

     

    Ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 2 teentjes knoflook,
    • in plakjes;
    • 2 uien, gesnipperd;
    • 8 Hollandse pruimtomaten, Red Fresh, ontveld;
    • 1 takje verse tijm;
    • 6 eetl. rode wijn, bijv. Barvlo;
    • zout,
    • versgemalen zwarte peper; 1 theel. honing;
    • 300 g elleboogjesmacaroni;
    • 8 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
    • 250 g gekookte ham, dunne plakken, in smalle reepjes.

     

    Bereidingswijze:

    Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. Verhit de olie en laat de knoflookplakjes

    goudbruin bakken. Neem ze daarna weg.

    Laat de uien 2 minuten in de hete olie fruiten. Schep daarna de tomaten erdoor en laat alles dan 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de wijn en het tijmtakje toe. Strooi er wat zout en peper over en voeg honing toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes smoren. Roer alles van tijd tot tijd even krachtig door. Kook intussen de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta even op een zeef uitlekken.

    Schenk de saus door een zeef in de pan waarin de pasta werd gekookt. Breng de saus opnieuw aan de kook. Schep de warme elleboogjes samen met basilicum en ham door de kokende saus. Laat alles daarna door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden.

    TIP: geef er een kommetje met fijngeraspte (Parmezaanse) kaas bij.


    » Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikavis

    Ingrediënten:

    • 500 g filets van stevige  zeevis, zoals kabeljauw;
    • 2 eetL limoen- of citroensap;
    • 1 ½  dl mayonaise;
    • 2 eetl. crème fraîche;
    • 2 eetl. tomatenketchup;  zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • 1 mespunt scherpe  paprikapoeder,
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 1 eetl. milde paprikapoeder-
    • 2 eetl. bloem, gezeefd; 
    • 40 g boter;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie.

    Bereidingswijze:

    Spoel de vis onder stromend koud water.

     Maak de filets daarna droog en snijd ze in lange smalle repen. Haal de repen door limoen- of citroensap en laat ze 10 minuten liggen. Maak de vis daarna opnieuw droog. Maak intussen de saus door mayonaise te vermengen met crème fraîche of zure room en tomatenketchup. Voeg naar smaak zout, peper en scherpe paprikapoeder toe. Roer er daarna bieslook door. Schud in een plastic zak bloem, paprikapoeder zout en peper door elkaar. Leg de repen vis in de zak en blijf zo lang schudden tot de repen met een bloemlaagje zijn omgeven. Verhit boter en olie.

    Bak de visrepen er snel aan alle kanten goudbruin in. Laat ze na het bakken even uitlekken.

    Verdeel ze daarna over voorverwarmde borden. Schep de saus in eenpersoonskommetjes en geef ze er apart bij.

    TIP: serveer er een groene salade (met verschillende tuinkruiden) en stokbrood bij.

     




    » Reageer (0)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricandeau met bosuitjes

    Ingrediënten:

    • 40 g boter;
    • 24 bosuitjes, in stukjes  van 5 cm;
    • 1/2 tablet voor kippenbouillon;
    • 1 dl droge witte wjn,  bijvoorbeeld Pinot Blanc  (Elzas);
    • 1 eetl. allesbinder; 
    • 20 plakken gebraden  fricandeau, samen  ca. 350 g.

    Bereidingswijze:

    Verhit de boter in een wok en schep de bosuitjes erdoor. Laat ze 1 minuut bakken. Schenk er 2 deciliter water en de wijn bij en voeg het bouillontablet toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Laat alles met het deksel op de wok 8 minuten zachtjes stoven. Schuif de bosuitjes naar één kant van de wok. Strooi allesbinder over het kookvocht op de bodem van de wok. Roer alles krachtig door en schep de bosuitjes door de nu ontstane saus. Verdeel met behulp van een schuimspaan de bosuitjes over voorverwarmde borden. Haal de plakken fricandeau een voor een door de kokende saus en leg ze naast de bosuitjes op de borden. Schep de resterende saus over het vlees.



    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jennyenwill
    www.bloggen.be/jennyen
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    mnmradio
    www.bloggen.be/mnmradi
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs