ca. 3
eetl, bloem, gezeefd; 4-5
eetl. (zonnebloem)olie;
60 g boter;
1 teentjes knoflook, uitgeperst;
5 eetl.
visfond, uit potje;
3 eetl.
droge witte wijn;
1 eetl. droge witte vermout (Noilly Prat);
2 eetl. fijngehakte peterselie;
1 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
2 eetl. Fijngesneden
bieslook.
Bereidingswijze:
Spoel
de vis onder stromend koud water. Maak de plakken droog en wrijf ze in met wat
zout en peper. Wentel ze door wat bloem. Schud overtollige bloem eraf. Verhit
de olie in een koekenpan en bak de vis er in 6-7 minuten aan weerszijden
goudbruin in. Laat de vis even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm.
Verhit de boter in een pannetje en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Roer er knoflook door en voeg na 1 minuut visfond, witte wijn, witte vermout,
peterselie en kappertjes toe. Roer alles door.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Leg de plakken vis op
voorverwarmde borden. Schep het sausje met
tuinkruiden en kappertjes op de vis.
Bestrooi
de gerechten daarna met bieslook.
TIP: geef er gemengde salade en gebakken kleine
aardappeltjes of warm en knapperig stokbrood bij.