Maak de filets
daarna droog en snijd ze in lange smalle repen. Haal de repen door limoen- of
citroensap en laat ze 10 minuten liggen. Maak de vis daarna opnieuw droog. Maak
intussen de saus door mayonaise te vermengen met crème fraîche of zure room en
tomatenketchup. Voeg naar smaak zout, peper en scherpe paprikapoeder toe. Roer er daarna bieslook door. Schud in een plastic
zak bloem, paprikapoeder zout en peper door elkaar. Leg de repen vis in de zak
en blijf zo lang schudden tot de repen met een bloemlaagje zijn omgeven. Verhit
boter en olie.
Bak de visrepen er snel aan alle kanten goudbruin in. Laat
ze na het bakken even uitlekken.
Verdeel ze daarna over voorverwarmde borden. Schep de saus
in eenpersoonskommetjes en geef ze er apart bij.
TIP: serveer er een groene salade (met verschillende
tuinkruiden) en stokbrood bij.