8 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
250 g gekookte ham, dunne plakken, in smalle reepjes.
Bereidingswijze:
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. Verhit de
olie en laat de knoflookplakjes
goudbruin
bakken. Neem ze daarna weg.
Laat
de uien 2 minuten in de hete olie fruiten. Schep daarna de tomaten erdoor en
laat alles dan 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de wijn en het tijmtakje toe.
Strooi er wat zout en peper over en voeg honing toe. Leg het deksel op de pan
en laat alles 20 minuten zachtjes smoren. Roer alles van tijd tot tijd even
krachtig door. Kook intussen de pasta zoals
op de verpakking is aangegeven in ruim
water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta even op een zeef
uitlekken.
Schenk de saus door een zeef in de pan waarin de pasta werd
gekookt. Breng de saus opnieuw aan de kook. Schep de warme elleboogjes samen met basilicum en ham door de kokende saus. Laat
alles daarna door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde
borden.
TIP: geef er een kommetje met fijngeraspte (Parmezaanse) kaas bij.