Houdt u ook van licht pikant ;-) bij een lekkere nasi, bami of kroepoek. Dan moet je zeker en vast deze saus eens proberen te maken. Het is zo gebeurd en goed te bewaren. Een tip: momenteel is het Oosterse week bij Lidl en daar kan je nu gemakkelijk en goedkoop aan rijstazijn geraken.
Wat heb je nodig :
- 2 tot 3 grote rode chilipepers
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 130 gr water
- 100 gr suiker
- 3 eetlepels rijstazijn (kan je eventueel vervangen door witte wijnazijn)
- snufje zout
- 1 eetlepel maïzena
Werkwijze :
Was de chilipeper en haal de zaadjes eruit en snij hem in zeer fijne reepjes. Maak de knoflook schoon, haal de groene kern eruit en hak hem fijn in de turbomax zodat hij zeer fijn is. Niet uitpersen dus.
Doe alles in een steelpannetje behalve de maïzena en breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe in de shaker de maïzena samen met nog 0.5 dl water en schud krachtig zodat het goed is losgeklopt. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende massa en laat dan nog 1 minuut koken of tot dat de massa is ingedikt.
Giet in een schoongemaakt goed afsluitbaar flesje of potje en bewaar in de koelkast.
Zeer lekker bij nasi ! of kroepoek.



|