Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.
Nodig :
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3 wortelen
- 1 ajuin en 1 sjalot
- 2 kleine tomaten
- 6 champignons
- 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
- 1 dl witte wijn
- provençaalse kruiden
- 1 kruidenbouillonblokje
- peper en zout
- beetje peterselie
- 1/2 kg kabeljauw
Werkwijze :
Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden. Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt. Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.
Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.
Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.






|