Heerlijk eten ! Verse zalm gestoomd met groenten van het seizoen.
Nodig voor 4 personen :
- 4 zalmfilets
- 450 gr verse spinazie
- 1 bol mozzarella
- peper, zout, curry
Nodig voor de citroensaus :
- 1 citroen
- 250 ml room
- 1 blokje kippenbouillon
- peper, zout
- 1 dl melk
- 2 afgestreken soeplepels maïzena
Werkwijze :
De verse spinazie wassen en steeltjes eraf halen. In de hoogste vergiet van de microgourmet plaatsen, en onderaan maar 300 ml water doen ipv 400 ml. De spinazie 8 minuten stomen op 800 Watt.
De zalmfilets overlangs doorsnijden en opvullen met de gestoomde en uitgelekte spinazie. De mozzarella in schijfjes snijden en bovenop de spinazie leggen. Afkruiden met peper, zout en currypoeder, de bovenste helft van de zalmfilet er opleggen. De stukken opgevulde vis nu terug in de microgourmet leggen en nog 15 minuten stomen.
Voor het citroensausje doe je de room samen met het verbrokkelde kippenbouillonblokje en een uitgeperste citroen in het micro schenkkannetje en zet het 2 minuten op 800 Watt. Ondertussen doe je in de shaker de melk samen met de 2 soeplepels maïzena en peper en zout. Goed schudden en bij de opgewarmde room voegen. Goed roeren en nog eens 2 minuten terug in de microgolf plaatsen. De saus is nu goed gebonden en kan bij de vis gepresenteerd worden.
Wij hebben er gestoomde aardappelen bij gegeten maar kan even goed met puree, pasta of kroketjes.
Smakelijk !





|