Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
12-02-2013
Tôt-fait aux pommes : snel klaar gebak met appels
Toen ik dit receptje vanmorgen zal passeren op een frans blogje wist ik onmiddellijk wat bakken vandaag. En het resultaat mag er wezen. Gebak zonder vetstof.....ook mooi genomen.
Nodig :
- 150 gr bloem
- 150 gr suiker
- 2 soeplepels maïzena
- 1 soeplepel melk
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 eieren
- 3 appels
- 2 soeplepels rietsuiker
- 2 soeplepels amandelschilfers (heb ik zelf niet gebruikt omdat ik geen in huis had)
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 220°C. De eieren met suiker goed mixen totdat het verbleekt. De rest van de benodigdheden toevoegen en verder mengen met de platte klopper. Een bakvorm nemen van ong. 20 cm doorsnede. Hierin bakpapier leggen zodat het gebak nadien gemakkelijk uit de vorm is te halen. De helft van het deeg hierin gieten. Appels schillen en in schijfjes snijden, over het deeg verdelen en de rest van het deeg nu erover gieten. Bestrooien met rietsuiker en amandelschilfers indien u dat graag heeft. Bakken in een oven van 180°C gedurende 25 minuten..
Na afkoelen bestrooien met bloemsuiker...... Zeer luchtig gebak en smaakvol !