Wat is er lekkerder dan huisgemaakt gebak. Dat liefst niet te moeilijk te maken is en ook in een wip klaar is. Dan zit je met dit recept helemaal goed en dat in de nieuwe Microcook Tupperware potten. Een geheel nieuw gamma in een mooie blauwe kleur waar bij aankoop een receptenfiche is bijgleverd met allerlei heerlijke recepten op. Onderstaand receptje is er ééntje van.
Nodig :
- 200 gr pralinéchocolade
- 75 gr boter
- 3 eieren
- 25 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 ml kastanjecrème (komt overeen met 140 gr)
- 10 gr hazelnootpoeder
- 50 gr bloem
- 5 ml bakpoeder (gemakkelijk af te wegen in het meetlepeltje)
Werkwijze :
Laat de chocolade samen met de boter smelten gedurende 1 min. 30 sec. op 600 Watt in de MicroPlus Schenkkan van 1 liter.
Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in een deegkom of zoals ik in de 4 in 1 kan en meng met de klopper.
Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed tot u een glad deeg hebt.
Doe de bereiding in de ingevette Microcook van 1.5 liter en laat met deksel erop 7 min. 30 sec. koken op 600 Watt. Laat 5 minuten rusten.
Controleer de bereiding en zet indien nodig nog 1 minuutje terug in de microgolf.
Ontvorm terwijl de taart nog warm is met de siliconen spatel.
Ik had hier vandaag 4 testpersonen op bezoek en ze is unaniem goedgekeurd en voor herhaling vatbaar ;)