Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-11-2011
Appelkruimeltaart snel klaar
Dit recept vond ik laatst terug bij de appelenboer in Oud-Turnhout. En gisteren vond ik dat het tijd werd om het eens uit te testen. Het is inderdaad snel klaar en ideaal te bereiden in de nieuwe siliconen princessevorm van 20 cm doorsnede. Voor diegene die deze nog niet hebben dan kan het ook wel in een springvorm. De smaak is echt wel lekker. En voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 250 gr bloem (geen zelfrijzende) - 250 gr (riet)suiker - 150 gr havermout - 200 gr gesmolten boter - 4 à 5 appels - kaneel
Werkwijze :
Schil de appels, snij ze klein en bestrooi met kaneel, meng alle ingrediënten behalve de appels. Leg een bakpapier in de princessevorm. Dit dient om de taart zonder brokken nadien uit de vorm te krijgen. Idem bij een springvorm. Bekleed met het kruimelbeslag (3/4 de deel) de randen en de bodem van de vorm. Doe de appels erop en strooi de rest van het kruimelbeslag erover. Bak de taart in de oven op 180 °C gedurende een uur. Ook lekker met een bolletje vanilleroomijs erbij.