Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-03-2013
Zonnige Paasdagen !
Nog 2 dagen te gaan en de kinderen mogen weer op zoek naar paaseitjes.....hopelijk moeten ze die niet gaan zoeken tussen de sneeuwvlokken. Het zou een plakkerige bedoening worden. Ben je die grijze lucht en dat gure weer ook zo beu....ik ken nog een plaatsje waar de zon 300 dagen per jaar schijnt...en waar het heerlijk vertoeven is....waar de asperges nu al volop te verkrijgen zijn....waar de zon zich al van zijn beste kant laat zien, waar je smaakpapillen op volle toeren draaien bij het aanschouwen van al die lekkernijen op de plaatselijke marktjes.....kortom in het land van de wijn, kaas en heerlijk vers stokbrood.
En er is nog een plaatsje vrij tijdens de 2 de week van de paasvakantie, een weekje ergens begin mei en nog enkele weken in augustus. Voor meer info kan je terecht op deze website van het kaartje.
Misschien ook leuk om te vermelden dat ik gisteren bericht heb gekregen dat ik bij de winnaars was van een Aveve cupcakewedstrijd: de prijs een Domo cupcakemaker en een creatieve cupcake workshop binnenkort. Ook vandaag opnieuw een mailtje ontvangen van Unilever beter bekend van Solo ....zoals jullie al wel wisten had ik hierbij een tijdje geleden ook een workshop 'bakken' bij gewonnen samen met Wim Ballieu van het programma 'Goe Gebakken'. Vandaag kreeg ik een mail van ze met de vraag of ik interesse had in de World Baking Day van 19 mei a.s. De bedoeling hiervan is mensen aan te zetten om meer te genieten van het bakken. Het concept is : BAKE BRAVE ! Je grenzen verleggen in het bakken en een over the top cake of taart maken. Hiervoor vragen ze max. 10 influencers waarin mij om een recept in te dienen met zeker margarine als ingrediënt. Dat recept komt dan in een pool van internationale recepten. Van die pool wordt een top 100 gemaakt gaande van leuk/lekker gebak tot naar een over-the-top 'brave' gebak. Wanneer ik hieraan zou deelnemen zou mijn blog nog meer 'wereldwijde' ;))) visibiliteit krijgen deelde zij mij mee.
Het belangrijkste hiervan vind ik de uitdaging daarom denk ik wel mijn bijdrage te leveren......heb al lekkere ideeën in mijn hoofd hangen maar moet ze allereerst al eens uittesten...zal niet voor vandaag en morgen zijn vrees ik vanwege te druk....maar met creativiteit, goesting en passie voor lekker eten moet het zeker lukken om iets leuk naar voor te brengen hoop ik. Hou jullie zeker wel op de hoogte.
I will go for it !
Deze heerlijke speculoos-frangipanne-appeltaart komt misschien morgen online...afhankelijk van de tijd.
Halfwel de maand januari zijn we reeds, wat gaat het snel en sinds gisteren kennen we ook al de nieuwe gastvrouwgeschenken en promoties voor februari bij Tupperware. En als ik mijn mening erover mag geven.....ik vind ze SUPER ;)) diegene die mij eerder hebben bezig gezien in het Solo filmpje weten nu waar mijn 'stop' woordje vandaan komt.
Dat koken een passie van mij is wisten jullie al langer anders was ik zeker geen culinair blogje gestart....een andere passie is Frankrijk en sinds een tijdje ook fotografie. Gelukkig kan ik mijn oefeningen voor fotografie regelmatig toepassen in de keuken maar nu we in Frankrijk zijn is de natuur ook een belangrijk element.....Deze foto's ga ik hier wel niet posten...het is en blijft een culinair blogje met veelal gebruik van Tupperware materiaal. Maar één foto ga ik jullie toch niet onthouden...ik heb hem vandaag genomen en een beetje met het licht gespeeld. Het is een combinatie geworden van wat mij veel bezig houdt namelijk onze vakanties te Frankrijk, de keuken en creatief bezig zijn.....en de zon die is hier al dagen van de party...vanmiddag 19°C op het terras...en hebben dan ook buiten kunnen eten....
Wie nog op zoek is naar een vakantieverblijf te Zuid-Frankrijk kan altijd nog een kijkje nemen op onze website...we hebben nog enkele weken vrij: www.freewebs.com/Zuidfrankrijk
En dat jullie met vele zijn die tegenwoordig mijn blogje bezoeken doet me echt deugd....ik heb voor de aardigheid dat ook een fotoprint bijgevoegd van het aantal bezoekers de laatste dagen.
Laatste dagje school voor de kinderen, voor sommige laatste dag werken, voor anderen laatste dagen om rond te hollen op zoek naar het juiste geschenk.....bij sommige is het geschenk misschien wel een tupperware artikel ;-) wie weet....en voor nog andere vandaag vertrek naar koudere of warmere oorden. Iedereen doet wat hij graag doet, je dagen moet je toch zelf invullen. In elk geval wens ik jullie alvast fijne dagen tegemoet. En ik ga zeker nog van me laten horen.
Nog een leuk ideetje misschien om last minute te maken voor op de feesttafel !
Reeds eerder heb ik jullie meegedeeld dat ik een bakworkshop had gewonnen met Wim Ballieu te Gent n.a.v. een wedstrijd georganiseerd door Solo. Er werd toen ook gefilmd en dat filmpje is sinds gisteren te bekijken op VIER tv juist voor het programma 'Komen Eten'rond 19.25u. Bij deze wil ik het filmpje ook hier op mijn blogje posten. Wie had dat gedacht.........;)
Super namiddag "bak workshop" met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken", dankzij de wedstrijd van Solo Baking Battle waarbij ik gewonnen had. Een unieke ervaring......ook een filmploeg was aanwezig om alles vast te leggen voor een filmpje binnen 2 weken op VT 4 van de winnaars van de Solo wedstrijd dat gaat worden uitgezonden net voor het programma "Goe Gebakken". Ben zelf ook benieuwd wat er uiteindelijk gaat verschijnen. De locatie was in het restaurant van Wim Ballieu zelf in te Sint-Jacobsnieuwstraat te Gent. Balls'n Glory noemt zijn restaurant waar je elke middag een lunch kunt eten aan 12 met als specialiteit alle soorten frikadellen vandaar de naam van het restaurant.
Na afloop kregen we nog een mooi aandenken mee naar huis namelijk een gevulde tas van Unilever met o.a. een Solo keukenshort, een pak solo van 1/2 kg, een busje vloeibare solo, klein receptenboekje, ons zelfgemaakt gebak en nog een mooi kookboek van "Goe Gebakken" gesigneerd door Wim zelf. En binnenkort zullen alle winnende recepten verschijnen in een kookboekje dat te downloaden is via de site van Solo Open Kitchen. Dat zijn er 10 in totaal.
Hartelijk dank aan iedereen die een tijdje geleden voor mijn receptje heeft gestemd via de Solo website voor de Baking Solo Battles. Heb vandaag een mailtje ontvangen dat mijn recept is verkozen is tot één van de meest favoriete bij de wedstrijd. Hier ben ik echt wel heel blij mee. En de prijs is nog veel leuker namelijk een bakworkshop met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken".
Ik vond dat ik dit gewoon even moest laten weten omdat het toch dankzij jullie is dat ik deze workshop mag gaan doen. Zaterdag aanstaande al te Gent. Kijk er al naar uit ! Het receptje van mijn taart vind je gewoon op mijn blogje terug. Als u ook zin hebt gekregen om het eens uit te proberen typ bij de zoekfunctie dan even in 'zeer luchtige chocoladebavaroistaart' van 4/9/2011
Tafelrasp met 3 bijhorende raspen tijdelijke in promo
Deze superrasp met 3 verschillende raspen en vingerbescherming nu voor een heel interessante prijs: nl. 29.90 voor het geheel. Deze was in de maand juni nog 74,40 . Als dit nu geen promo is dan weet ik het ook niet meer. Maar de aktie is maar tijdelijke en loopt nog tot 29/12/2012
Vandaag geen receptje wegens tijdgebrek maar toch een leuk fotootje van de mooie rode bloesemkommen uit de kerstfolder en dus maar tijdelijk verkrijgbaar. De kleinste heeft een inhoud van 550 ml en kost 6.5 , de middelste maat heeft een inhoud van 2.5 l en kost 12 en de grootste tenslotte is 4.3 liter en is 19.5 . Niet alleen praktisch om al uw salades, pastasalades, koude aardappelsla, fruitsalade maar tevens mooi en nuttig om als kerstkado te schenken aan uw familieleden.
Wie graag frietjes eet maar ze liever niet te dik heeft is met de cuby chef ideaal af. Een handig hulpmiddel om op een hele korte tijd frietjes gelijkmatig te snijden. Het toestel is enorm handig in gebruik en neemt weinig plaats in de kast in. Ook handig om te reinigen door het afneembare siliconen matje zodat er geen restjes blijven hangen.
Nota : ik bak mijn frietjes steeds voor op 120 à 130°C laat ze even rusten en bak ze tenslotte af op 170 à 180°C. Maar alles hangt af van uw eigen frietketel... iedere thermostaat is een beetje verschillend.
Tevens kan je hiermee ook fruit versnijden voor in een fruitsalade.
50.000 views overschreden over een periode van 590 dagen.
Terwijl ik hier vandaag hard aan het werken was in de zonnige buitenlucht in ons favoriet Frans optrekje is de teller van mijn blogje ondertussen de 50.000 overschreden. Ik ben er echt blij om en ook blij om de vele mailtjes die ik geregeld ontvang van de lezers met enkel maar mooie commentaren. Als het aan mij ligt blijf ik er zeker mee door gaan, alleen heb ik de laatste week niet zo vaak gepost vanwege te druk en dat zal er deze week niet mee beteren. Momenteel is er ander werk aan de winkel dan volop te kokkerellen......maar ik beloof dat ik het terug goed zal maken éénmaal terug thuis. Om jullie allen toch te bedanken zet ik hier vandaag een mooi boeketje rozen neer wat ik gisterenavond vlug in elkaar heb geknutseld. Trouwens ook nog een ideetje voor jullie misschien want wat is er aangenamer dan een mooi gedekte tafel voorzien van een mooi bloemstukje. Dit boeketje heb ik gemaakt van 14 plataan bladeren. Ook hier laat de herfst zich van zijn mooiste kant zien, en de Mistral wind heeft er de laatste dagen voor gezorgd dat de bladeren gewillig loskomen van de bomen. Overal waar je gaat liggen ze met hopen. Niks zo leuk dus om enkele bladeren mee naar huis te nemen en er iets leuks mee op tafel te toveren. Het idee komt niet van mezelf maar heb ik opgepikt via iemand op facebook. Had de werkwijze al eventjes in de wacht staan om er ten gepaste tijden iets mee te doen. En bij deze gelegenheid leek me dit ideaal.
Sinds kort loopt er een wedstrijd bij www.solo.be en noemt baking battles.......ik heb er ook maar eens mijn kans gewaagd met volgende recept.
Luchtige Chocoladebavaroistaart staat onder item slagroom en boterroomtaarten. Mijn naam daar is vadied = Van Dingenen Edith
Deze taart heb ik als recept hier op de blog reeds eerder beschreven en is een super lekker feestelijk dessert. Ook bij Solo site kan je nu het recept heel gemakkelijk uitprinten.
Ik zou het heel leuk vinden moesten jullie mijn lezers ook even de moeite doen om op mij te stemmen. Wie weet win ik dan wel de bakworkshop met Wim Ballieu. Want wie niet waagt niet wint hé....
Jammer genoeg lukt het mij niet om de link direkt hier op mijn blogje te zetten want dat zou nog veel makkelijker geweest zijn. De foto van de taart zet ik er even wel bij. Dank jullie wel bij voorbaat.
En weldra post ik weer nieuwe receptjes maar heb het de laatste dagen bijzonder druk met het geven van kookworkshops ;))))
Nog tot 20 oktober gratis voor de gastvrouw deze veelzijdige mooie pot van 2.25l. Maar ook de gasten kunnen hem aankopen maar enkel in het formaat van 1.5 l.
Deze periode nog in de promotie en tevens verkrijgbaar tot en met 20/10/2012. De geheel nieuwe frigodozen. Uw groenten en fruit blijft er dubbel zo lang vers in. De aankoopprijs van de doos heb je in een mum van tijd terugverdient daar je geen versleten groenten meer moet weggooien. Wortelen blijven hierin tot 2 weken zo vers als de dag van aankoop. Champignons kleuren normaal gesproken snel bruin, niet in deze potten en paprika's gaan ook snel plat worden. Bewaar ze maar eens in deze dozen. Eenmaal zulke doos uitgeprobeerd, ga je gegarandeerd de volgende keer er nog ééntje bijnemen. Bij aankoop van een set (3 stuks) nu zelfs één gratis.
Creativiteit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde !
Heel erg teleurgesteld ben ik om te moeten vaststellen dat mijn idee van enkele dagen geleden i.v.m. ecoflessen is overgenomen door consulenten van een andere concessie en het idee misbruiken.
Ik ben 1.5 jaar geleden gestart met mijn blogje met de bedoeling m'n recepten te delen aan al mijn gasten en eventuele bezoekers die de passie delen om ook graag nieuwe receptjes uit te proberen. Heb daar helemaal geen probleem mee dat die gecopieerd worden anders had ik ze nooit online geplaatst. De bedoeling was oorspronkelijk ook om papier uit te sparen door minder te moeten uitprinten en dat enkel geinteresseerde mensen nog een recept uitprinten.
Zelf doe ik heel veel moeite om al mijn geplaatste recepten zelf eerst uit te proberen en er stap voor stap foto's bij te plaatsen. Graag breng ik ook nieuwe ideeën aan met altijd de beste bedoelingen. Namelijk om het koken of bakken te stimuleren en natuurlijk ook graag met Tupperware produkten te werken. Dat mijn blog wordt meegelezen door andere consulenten is helemaal niet erg, kan het alleen maar toejuichen. Voor mij een teken dat ik blijkbaar goed bezig ben. Maar wat ik heel erg vind is dat mijn eigen idee nu is misbruikt door consulenten uit mijn eigen streek, door niet te verkoop ervan te stimuleren maar door ze gevuld uit te delen om voor u zelf een extra party te kunnen versieren. Dat was niet de bedoeling.
Vandaar :
Wees zelf creatief en origineel !
En misbruik niet iemand anders idee op de verkeerde manier. Ik heb altijd getracht met de beste bedoelingen recepten te plaatsen. Om mensen de goesting te geven zelf aan de slag te gaan. Nu begin ik eraan te twijfelen of mijn blogje nog openbaar zal blijven of anders dat ik met een paswoord ga werken voor enkel nog mijn eigen gasten. Moet er nog goed over nadenken. Ben er nog niet uit.
Trouwens : de inhoud van de ecofles was mijn eigen samenstelling met een eigen smaak en niet een kant en klare mix uit een bakwinkel zoals de gecopieerde consulenten hebben gedaan. Kan alleen maar zeggen dat ik enorm teleurgesteld ben ! Vandaar dat ik de foto's van de ecofles van enkele dagen terug verwijderd heb. Voortaan zullen mijn creatieve ideetjes enkel nog bij mijn gasten te zien zijn.