Slechts 1 bladerdeeg had ik nodig en wat fantasie in mijn hoofd om tot dit lekkere en leuk resultaat te komen. Voor iedereen haalbaar en zo klaar. Ik maakte het tussen de soep en de 'patatten' ;-)
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 2 appels
- een handvol cranberries
- 50 gr boter
- 50 gr gemalen amandelpoeder
- 50 gr suiker
- 1 eigeel voor bij de franigpanevulling
- 1 eigeel om de bovenkant te bestrijken
Werkwijze :
Snij het bladerdeeg in met een mes volgens mijn foto. Schil de appels en haal klokhuis eruit. Snij ze verder in fijne partjes. Meng de zachte boter met de suiker en amandelpoeder. Doe dit frangipanemengsel met behulp van de spatel op het deeg in een piramidevorm. Wikkel dan de reepjes bladerdeeg volgens mijn foto om en om. Leg hier en daar een cranberry tussen de reepjes bladerdeeg als een soort kerstbal. Bestrijk het deeg met losgeklopt eigeel en bak de kerstboom af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 tot 30 minuten.
Wanneer hij is afgekoeld kan je hem eventueel nog bestrooien met poedersuiker.
Serveren met een heerlijk tasje koffie of thee !








|