De naam klinkt niet alledaags maar deze is echt wel lekker en bovendien super vlug klaar in de ultra pro van 3.5 l
Nodig :
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 1 courgette
- 2 rode paprika
- 1 rijpe banaan
- 3 kippenbouillonblokjes
- 1.5 l water
- peper, zout, curry
- 1 potje kruidenkaas type boursin
- wat gehakte peterselie
Werkwijze :
Pel de ui en haal de zaadlijsten uit de paprika's. Snipper ze fijn in de Extra chef. Schil de courgette en maak hem ook fijn in de Extra chef.
Doe ze in de Ultra Pro samen met de olijfolie en zet ze met het deksel erop 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Giet dan 1.5 l warm water van de waterkoker over de groenten. Strooi er de verpulverde kippenbouillonblokjes over heen. Doe er tevens de in plakjes gesneden banaan bij, de currypoeder, de kruidenkaas en kruid af met peper en zout.
Plaats de Ultra Pro nu met deksel terug in de microgoof voor 12 minuten op 800 Watt.
Mix de soep en strooi er tenslotte nog wat gehakte peterselie over als garnituur.



|